Hulp nodig? Ga naar de klantenservice | winkels
De Vliegenvanger, Ravelli

De Vliegenvanger

Ravelli - Meer boeken van deze auteur

augustus 2011 480 pagina's meer info

Gebonden

  • Op voorraad

Samenvatting: De Vliegenvanger (zoals op de achterkaft)

De Vliegenvanger van Ravelli is de erotische en confronterende geschiedenis van een man die alle emotionele risicos in het leven probeert te omzeilen.

Houd God voor ogen en je gulp gesloten
Met dit advies wordt de Limburgse Peter naar het seminarie gestuurd. Tevergeefs.
De Vliegenvanger vertelt het meeslepende liefdesverhaal van een student die een intieme relatie heeft met een meisje en tegelijkertijd verliefd is op een jongen. Voor deze dubbele fout wordt hij verbannen uit het klooster waar hij zijn opleiding volgt. De ontspoorde geestelijke vlucht uit schaamte naar het buitenland, waar hij een leven leidt vol passie en bedrog.

Hij besluit charlatan te worden alleen al vanwege het woord en verheft zichzelf in de adelstand. Als Graaf Ravelli maakt hij furore in Rome en wordt de minnaar van een barones die hem introduceert in de betere kringen. Na een paar uitbundige misverstanden eindigt Peter als bedelaar en besluit terug te keren naar Nederland, waar de Tweede Wereldoorlog is uitgebroken. Hij raakt betrokken bij het actieve verzet, wordt gevangen genomen en ter dood veroordeeld. Peter heeft de gave om zowel linkshandig als rechtshandig vliegen uit de lucht te plukken. Een talent dat zijn leven zal redden. Hij wordt aangesteld als de vliegenvanger in dienst van het Derde Rijk. Zijn taak is het kantoor van de kampcommandant vliegvrij te houden. Dat lukt. De beloning is zijn leven.

Naar een paar bruisende liefdesavonturen besluit hij uiteindelijk op zoek te gaan naar de twee grote liefdes uit zijn jeugd.

Op latere leeftijd schrijft de verzamelaar van verboden liefdes zijn memoires. De memoires zijn nooit gepubliceerd, maar zijn nu jaren later een belangrijke bron van inspiratie geweest voor De Vliegenvanger van Ravelli.


Meer dan een leesavontuur, het laat je alle hoeken van de werkelijkheid zien. Spannend en intrigerend, een verhaal dat je niet meer los kunt laten.- De Telegraaf

Een levensverhaal in de traditie van Forrest Gump Rik Felderhof

Beoordelingen

07-07-2011

Begrijp alle ophef op het internet nog niet helemaal rond dit boek, maar geloof dat het boek half september uitkomt in Nederland.

Nu al zeer goed te volgen op: http://www.facebook.com/vliegenvanger

en via twitter zijn ze ook actief op:http://twitter.com/devliegenvanger

Ben zeer benieuwd!

09-07-2011

De coming soon site van dit boek alleen al is briljant! www.devliegenvanger.nl Je kunt er een sneak preview ontvangen, zien hoelang het nog duurt voor het uitkomt en de sfeer die gecreeerd wordt is ook top! Volgens mij nog nooit gedaan bij boeken... Veebelovend!

16-07-2011

Ik ben zeer benieuwd naar dit boek, het lijkt me erg spannend! de site ziet er goed uit, het lijkt me een heel uniek verhaal maar nog even wachten dus tot september!!

29-08-2011

Het mysterieuze trekt me erg aan! Deze ga ik zeker bestellen!

14-09-2011

Als het boek De vliegenvanger is gelezen vraag ik mij af: Wat is er waar en wat is er door de fantasie van de schrijver Ravelli ontstaan.
Feit is wel dat De vliegenvanger gebaseerd is op de dagboeknotities van de monnik en kluizenaar Peter Linders.
De vliegenvanger is de Geschiedenis van Peter Waanders.
Geboren in het Roomse Limburg is hij na een schaamteloos voorval in een Seminarie vertrokken voor langdurige omzwervingen door Europa.
Wat volgt is een zeer vermakelijke levensverhaal want wat een avonturen, wat een verwikkelingen tussen mannen en vrouwen, wat een erotische beschrijvingen, wat een leuke herkenbare locaties en leefomstandigheden, wat een manier van schrijven om de huidige actuele feiten rondom kindermisbruik binnen de Katholieke Kerk, geloofsovertuiging en succesvolle informatie om winstgevende bedrijven te realiseren te vermengen met een leefwijze van vóór de Tweede Wereldoorlog.
Terwijl de levensloop van Peter Waanders voor de periode
van de Tweede wereldoorlog vooral frivool en vol van zwoele escapades was is dat na 1944 anders. Hij liet zich nog enkele jaren onderhouden door de welgestelde
Sophia, kreeg van haar de naam Ravelli maar kon de sporen van de verschrikkingen van de oorlog niet uitwissen.
Later ontmoet hij Madame Louise de Bonville.
Aan haar verteld hij over de vreselijke oorlogsjaren, de ontberingen en de tragische ontmoeting op het station in Luik. Nog vele jaren later, als de nachtmerries van zijn verleden ondraagbaar zijn geworden, zijn het enkele zinnen
die aan Peter worden gericht die de enorme dramatische gevolgen van oorlog samenvatten. Ze hebben mij ontroerd!
De lotgevallen van Peter Waanders die vaak met muziek worden omlijst zijn vol van liefde, weemoed en heimwee,
vriendschap ,eenzaamheid ,list en bedrog.
Zijn opmerkelijke en turbulente levenswandel is verbazingwekkend en heeft mij bijzonder geamuseerd.
Ik heb van De Vliegenvanger genoten en ervaren als een onderhoudende, indrukwekkende en opwindende roman.

18-10-2011

t boek begint mooi....maar door de vele belevenissen van Peter(de vliegenvanger) wordt het eigenlijk een ophoping van verschiilende aparte verhalen ..zit je ergens net middenin..ga je weer op naar zn volgende belevenis.Het viel mij tegen;k had meer van dit boek verwacht

06-11-2011

Ook ik heb het boek net uit, maar vind het geen aanrader. Het is een vermakelijk verhaaltje, wat naar mijn zin op momenten te licht en te makkelijk is geschreven. Met feiten alleen kun je geen boek schrijven, het fictieve verhaal eromheen is vaak te toevallig en te makkelijk. Veel losse onderwerpjes die niet één geheel vormen maar een aaneenschakeling van verhalen.
Al met al wordt er te hoog van de toren geblazen over dit boek van Rik Felderhof /Ravelli.

09-02-2012

Wat een ophef over een boek vol losse flodders c.q. verhalen. Zeker geen aanrader. Stukken uit het boek lijken meer verzinsels dan op waarheid te berusten.
Ik heb er geen binding mee.

10-02-2012

Super mooi boek. Ik werd helemaal meegezogen in het verhaal. Heb het al aan een paar mensen cadeau gedaan en tot nu toe was iedereen enthousiast. Aanraderrr!

18-02-2012

Wat een geweldig boek, ik kon het gewoon niet wegleggen, heb het in één ruk uitgelezen. Ik beveel het iedereen aan, en krijg louter positieve reacties.

21-10-2012

“In het begin dacht ik van ja, dat is wel wat en leest lekker weg maar was er al gauw klaar mee. Vond het oppervlakkig en ongeloofwaardig. Niet mijn boek.”

Schrijf een recensie en maak kans op een bruna cadeaukaart
(Om de betrouwbaarheid te vergroten vragen wij u eerst in te loggen)

Productinformatie

Auteur
Ravelli
Uitgever
TVF International
ISBN
9789081401210
ISBN10
9081401211
Bindwijze
Gebonden
Productsoort
boek
Categorie
Nederlandse literatuur
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
augustus 2011
Aantal pagina's
480
Formaat
228 x 146 x 49 mm.
Taal
Nederlands
Annotatie
Rugtitel: De Vliegenvanger

Bruna prijs: €  17,95