Hulp nodig? Ga naar de klantenservice | winkels
In mijn koffer op zolder, Jos? Franssen

In mijn koffer op zolder

Jos? Franssen - Meer boeken van deze auteur

oktober 2008 392 pagina's meer info

Gebonden

  • Op voorraad

Samenvatting: In mijn koffer op zolder (zoals op de achterkaft)

In mijn koffer op zolder is een boek barstensvol verhalen over vroeger. Zevenentwintig ouderen schreven over gebeurtenissen en ervaringen uit hun eigen leven. Verhalen over lentes en liefdes van toen, de eerste auto, een baljurk en het badhuis. Verhalen over huizen en geuren van vroeger. Verhalen over zakgeld, zondagmorgens en zomeruitstapjes. Verhalen over oorlog en bevrijding, vaders en moeders, feesten en verdriet. Verhalen die eigen herinneringen op zullen roepen.
In aanvullende interviews vertellen de ouderen wat het schrijven van die levensverhalen voor hen betekend heeft. Ouderen willen hun verhalen doorgeven, de balans opmaken, terugblikken op het geleefde leven, orde scheppen in hun eigen herinneringen of met zichzelf in het reine komen.

In mijn koffer op zolder is een leesboek voor op het nachtkastje, in de luie stoel en aan de ontbijttafel. Verhalen ván ouderen vóór ouderen en ook voor degenen die belangstelling hebben voor hun geschiedenis.
Maar het is ook een voorleesboek: als we verhalen voorlezen aan geliefden, vaders, moeders en oude mensen die we kennen, worden nieuwe verhalen wakker en komen we in gesprek met elkaar over vroeger.
Een boek voor zowel mensen die op zoek zijn naar hun eigen herinneringen áls voor diegenen die beroepsmatig werken met ouderen en hun levensverhalen: activiteitenbegeleiders, verzorgenden, pastores en geestelijk verzorgers, hulpverleners, schrijfdocenten, ouderenadviseurs en welzijnswerkers.

Beoordelingen

Schrijf een recensie en maak kans op een bruna cadeaukaart
(Om de betrouwbaarheid te vergroten vragen wij u eerst in te loggen)

Productinformatie

Auteur
Jos? Franssen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031353224
ISBN10
9031353221
Bindwijze
Gebonden
Productsoort
boek
Categorie
Senioren
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
oktober 2008
Aantal pagina's
392
Formaat
246 x 174 x 29 mm.
Taal
Nederlands
Annotatie
Rugtitel: In mijn koffer op zolder

Bruna prijs: €  32,99