Hulp nodig? Ga naar de klantenservice | winkels
Inferno, Dan Brown

Inferno

Dan Brown - Meer boeken van deze auteur

mei 2013 478 pagina's meer info

Paperback

Ook beschikbaar als: gebonden meer

  • Op voorraad

Samenvatting: Inferno (zoals op de achterkaft)

Dan Brown is een van de succesvolste thrillerauteurs ter wereld. Zijn thrillers Het Juvenalis Dilemma, De Delta Deceptie, Het Bernini Mysterie en Het Verloren Symbool prijkten maandenlang boven aan de bestsellerlijsten. De Da Vinci Code werd een van de bestverkochte boeken aller tijden en was het onderwerp van verhitte discussies onder lezers, geestelijken en wetenschappers. In 2005 werd Brown door Time Magazine uitgeroepen tot een van de 100 Meest Invloedrijke Mensen ter Wereld. Lees hier alvast de proloog en hoofdstuk 1 van Inferno!Beoordelingen

24-05-2013

Wat begint als wederom een superspannend boek heeft het effect om je volledig mee te zuigen in een wervelend verhaal rondom Robert Langdon.
Echter, wanneer je het boek uit hebt, of al ver over de helft ben, ga je je misschien toch afvragen waarom e.e.a. zo in elkaar gezet is en wat daarvan de bedoeling van Dan Brown is geweest.
Ondanks dat is het wel kostelijk leesvermaak en een typisch Dan Brown boek vol puzzels, cultuurgeschiedenis en mooie beschrijvingen van prachtige steden.

05-06-2013

Robert Langdon heeft de lat voor zichzelf ontzettend hoog gelegd door twee toppers als De Da Vinci Code en Het Bernini Mysterie te schrijven. Voor mij heeft hij zich in een positie gemanoeuvreerd die maar voor zeer weinigen weg gelegd is. Risico is dat een volgend boek minstens zo goed moet zijn om deze status te kunnen behouden.

Helaas is dat hem met dit boek bij lange na niet gelukt. Inferno is een beetje 'oude wijn in nieuwe zakken'. Een zelfde opbouw als eerdere boeken en nagenoeg dezelfde locatie. Er zit ook een hoog encyclopedie gehalte in en het is duidelijk dat het verhaal een aantal maal op een bepaalde manier aan de gang gehouden moest worden.

Eigenlijk is Inferno een boek dat je moet lezen zonder vooringetogenheid. Lekker voor op vakantie of als tussendoor. Maar verwacht deze keer geen topper maar gewoon een goed boek. Wederom met een prachtige achterliggend onderwerp (Dante''s Inferno), schitterend uitgekozen locaties en ingewikkelde puzzels te onthullen. Je zou kunnen zeggen dat Inferno een 'light' of misschien zelfs en 'ultra light' versie van De Da Vinci Code is.

09-06-2013

Dan Brown weet een historisch kunstwerk, De goddelijke komedie van Dante Alighieri, te verweven in een hedendaags thema als bioterrorisme.
Robert Langdon speelt de hoofdrol in het verhaal en is een begaafd hoogleraar in de kunstgeschiedenis. Hij speelt zijn rol met verve.
Het boek begint zeer stormachtig. Langdon wordt wakker in een ziekenhuis en weet niet meer hoe hij daar gekomen is en wat hij daar doet. Daar begint zijn zoektocht. Sienna Brooks, een van zijn artsen, helpt hem in zijn zoektocht. Op het moment dat Langdon in het ziekenhuis wordt aangevallen, vlucht hij samen met Brooks naar haar appartement.
Langzaam wordt duidelijk dat hij betrokken is bij een andere zoektocht, namelijk maar een creatie van een ander zeer begaafd persoon: Bertrand Zobrist. Dit wordt vooral duidelijk op het moment dat hij een goed gesprek heeft met Dr. Elisabeth Sinskey, hoofd van de WHO.
De zoektochten zijn de rest van het boek met elkaar verweven en zorgen voor veel spanning en mooie plotwendingen. Wat ook het hele verhaal voor spanning zorgt is de vraag is Sienna Brooks te vertrouwen of niet?
Al met al een zeer goed verhaal, wat je van begint tot het eind blijft boeien!

16-06-2013

Vanaf de eerste woorden van het boek ben je ook deze keer verloren aan dit boek, aan het spannend verhaal... Veelbelovende eerste bladzijden, die al snel een razend tempo aannemen, waarbij onze held van dienst al direct in een levensbedreigende en onbegrijpelijke situatie terecht komt. Gelukkig is er weer vrouwelijk schoon die hem bijstaat in deze bloedstollende avonturen... De setting is weer om de handjes van af te likken... Geheugenverlies in de mooiste stad van de wereld, achtervolgd door een onbekende vijand, op zoek naar de waarheid die zo verschrikkelijk is. Een psychopaat die een oplossing blijkt te hebben voor de verloedering van onze aarde, maar dan wel een extreme oplossing. Maar een gek die niet alleen handelt, en een heel leger op de voet weet te brengen om zijn doel te bereiken. Dit alles in een decor om van te snoepen, want met dit verhaal ontdek je Firenze onder zijn mysterieuze en artistieke kanten... Palazzo Vecchio, Palazio Pitti, de verborgen kantjes en de geheime gangen niet te vergeten... Alle ingrediënten zijn weer aanwezig om van dit verhaal weerom een topper te maken die je, net als de vorige werken, vastspijkert aan je leesstoel. Vlotte stijl, en eigenlijk weer een boek waar je op een plezierige wijze toch heel wat weetjes en duidingen krijgt over cultuur en geschiedenis, natuurlijk passend in deze sterke plot. Kortom, weerom een spannend verhaal op z'n Browns, maar tevens een historische reisgids door een aantal steden die je wat meer leren over de belangrijke monumenten van die cultuurcentra... En inferno is misschien niet enkel een term uit het werk van Dante, zoals blijkt, maar een gegeven dat, zonder al te ernstig te willen worden, de lezer wel eens tot een diepere reflectie zou kunnen leiden, want dit verhaal confronteert ons wel degelijk met een realiteit die hier handig en schokkend wordt bewerkt... Eigenlijk lijkt ons dit verhaal het beste van de reeks... en waar de geloofwaardigheid helaas bijzonder groot is...

18-06-2013

Ik ben gék op de boeken van Dan brown, en toen ik inferno kreeg was ik ook vol verwachting. De eerste 100 blz waren een beetje moeilijk om erin te komen, maar de 2e 100 blz waren zo mogelijk nog erger. Na 300 blz dacht ik dat ik een soort veredelde reisgids of een museum brochure aan het lezen was. Waar Het juvinalis Dilemma of The da vinci code en zelfs de delta deceptie mijn aandacht goed wist vast te houden, ging Dan Brown verschrikkelijk de mist in met dit boek. Het lijkt of het alleen maar rennen, rennen, achtervolgen is. De ontknoping was zowel vergezocht als belachelijk, en toen ik las hoezo en wat (Zonder hier wat weg te geven voor mensen die het niet hebben gelezen) heb ik me voor mijn hoofd geslagen. Zo iets belachelijks kán gewoon niet. Het einde was een reusachtige tegenvaller. Er zullen (Als je bedenkt dat het boek nu ik dit schrijf op nr 1 staat) mensen zijn die het geweldig vinden, maar voor mij is het geen aanrader. Te droog, te vervelend, te , gewoon té. Als ik iets over een stad wil leren koop ik wel een reisgids, als ik iets over Inferno wil weten koop ik wel een kunstboek en als ik iets over Dante wil leren koop ik wel een geschiedenisboek. Heel jammer, en een gemiste kans. (The lost symbol was ook al zo moeilijk om doorheen te komen)

Als je graag leest over saaie feitjes, rennen rennen, vluchten en nog eens rennen en complot theorieeën die echt nergens op slaan, dán is het een aanrader. Maar als ik het had geweten, dan had ik m laten liggen ;)

21-06-2013

het is weer een echte "Brown" met veel geschiedenisles.
en met mijn liefste hoofdfiguur pr. Langdon. het start als een heel goed begin! en word dan langzaam steeds beter, om later naar mate het einde in zicht komt wel wat langdraderiger, Maar bij de laatste pagina's zit je er toch weer helemaal in met een verrassende ontknoping.Wel een boek met een "les " aan de mensheid.

15-07-2013

Ik ben blij dat ik dit boek in ‘ dwarsligger’ vorm gelezen heb. Hierdoor kon ik het overal mee naar toe nemen en tussendoor tijdens het wachten of in de trein doorlezen. Het is namelijk, zoals we van Dan Brown gewend zijn, weer een spannend boek dat moeilijk weg te leggen is. Dit keer speelt het verhaal zich af in Florence. Wederom wordt de stad waar het verhaal zich afspeelt en haar geschiedenis gedetailleerd omschreven, waardoor je het ook met je eigen ogen wilt gaan bekijken. Ik ben het met menig recensenten eens dat dit niet boek het niveau haalt van de Da Vinci Code of het Bernini Mysterie, maar dat neemt absoluut niet weg dat ook dit boek het zeker waard is om gelezen te hebben!

02-03-2014

Ik was er nog nooit eerder geweest, maar Dan Brown heeft me meegenomen naar Italië. Hij vertelt zo gedetailleerd over de vele historische bouwwerken, dat ik het gevoel had dat ik erbij was. Ik rende met Robert Langdon mee door de smalle straatjes van Florence en voer over de kanalen van Venetië. Ook de zo vertrouwde lessen kunstgeschiedenis van Brown ontbreken niet in Inferno.
Robert Langdon wordt wakker in het ziekenhuis. Hij heeft geen idee hoe hij daar terecht is gekomen. Hij blijkt te zijn neergeschoten... Wanneer er, terwijl hij nog in het ziekenhuis ligt, een nieuwe aanslag op zijn leven wordt gedaan, vlucht hij met de hulp van Sienna Brooks, een jonge arts. Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van een geheimzinnige code. Een code die alles te maken heeft met Dante Alighieri’s Inferno.
Een razendsnel verhaal (er gaat nauwelijks 24 uur voorbij), spannend tot op het eind, met steeds weer een wisselend plot. Denk je net door te hebben hoe alles in elkaar steekt, krijgt het verhaal weer een verrassende wending.
Wat ik jammer vind ik dat de persoonlijkheid van Langdon geen echte diepgang krijgt. Na zoveel boeken met hem in de hoofdrol zou je eigenlijk wel mogen verwachten dat je het gevoel krijgt dat je hem echt kent. Maar dat gebeurt helaas nog steeds niet..

Mayke Hendrix
Bruna Blerick

22-07-2014

Inferno heeft me gegrepen en vastgehouden totdat het boek uit was. Robert Langdon krijgt te maken met twee geniale mensen (waarvan hij er zelf ook één is). Het boek sleept je door Italië en andere plekken aan hand van een gevaarlijke zoektocht met als leidraad Dante Alighieri's Goddelijke Komedie. Niets is wat het lijkt...maar dan ook niets!

Wat vind ik het geweldig dat Dan Brown met Robert Langdon een sympathieke, stoffige professor, een held tegen wil en dank heeft geschapen. Het is geen bruut geweld waarmee hier mysteries worden opgelost, het is het intellect.
En dat is een welkome afwisseling en past in het rijtje Monk en House. (Met natuurlijk Sherlock Holmes die immer op de achtergrond staat).

Een aanrader!

Schrijf een recensie en maak kans op een bruna cadeaukaart
(Om de betrouwbaarheid te vergroten vragen wij u eerst in te loggen)

Productinformatie

Auteur
Dan Brown
Uitgever
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789024561858
ISBN10
902456185X
Bindwijze
Paperback
Productsoort
boek
Categorie
Thriller
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
mei 2013
Aantal pagina's
478
Formaat
231 x 151 x 40 mm.
Taal
Nederlands
Annotatie
Rugtitel: Inferno

Bruna prijs: €  22,95