Hulp nodig? Ga naar de klantenservice | winkels
Inferno, Dan Brown

Inferno

Dan Brown - Meer boeken van deze auteur

mei 2013 478 pagina's meer info

Paperback

Ook beschikbaar als: gebonden meer

  • Op voorraad

Samenvatting: Inferno (zoals op de achterkaft)

Dan Brown is een van de succesvolste thrillerauteurs ter wereld. Zijn thrillers Het Juvenalis Dilemma, De Delta Deceptie, Het Bernini Mysterie en Het Verloren Symbool prijkten maandenlang boven aan de bestsellerlijsten. De Da Vinci Code werd een van de bestverkochte boeken aller tijden en was het onderwerp van verhitte discussies onder lezers, geestelijken en wetenschappers. In 2005 werd Brown door Time Magazine uitgeroepen tot een van de 100 Meest Invloedrijke Mensen ter Wereld. Lees hier alvast de proloog en hoofdstuk 1 van Inferno!Beoordelingen

24-05-2013

Wat begint als wederom een superspannend boek heeft het effect om je volledig mee te zuigen in een wervelend verhaal rondom Robert Langdon.
Echter, wanneer je het boek uit hebt, of al ver over de helft ben, ga je je misschien toch afvragen waarom e.e.a. zo in elkaar gezet is en wat daarvan de bedoeling van Dan Brown is geweest.
Ondanks dat is het wel kostelijk leesvermaak en een typisch Dan Brown boek vol puzzels, cultuurgeschiedenis en mooie beschrijvingen van prachtige steden.

05-06-2013

Robert Langdon heeft de lat voor zichzelf ontzettend hoog gelegd door twee toppers als De Da Vinci Code en Het Bernini Mysterie te schrijven. Voor mij heeft hij zich in een positie gemanoeuvreerd die maar voor zeer weinigen weg gelegd is. Risico is dat een volgend boek minstens zo goed moet zijn om deze status te kunnen behouden.

Helaas is dat hem met dit boek bij lange na niet gelukt. Inferno is een beetje 'oude wijn in nieuwe zakken'. Een zelfde opbouw als eerdere boeken en nagenoeg dezelfde locatie. Er zit ook een hoog encyclopedie gehalte in en het is duidelijk dat het verhaal een aantal maal op een bepaalde manier aan de gang gehouden moest worden.

Eigenlijk is Inferno een boek dat je moet lezen zonder vooringetogenheid. Lekker voor op vakantie of als tussendoor. Maar verwacht deze keer geen topper maar gewoon een goed boek. Wederom met een prachtige achterliggend onderwerp (Dante''s Inferno), schitterend uitgekozen locaties en ingewikkelde puzzels te onthullen. Je zou kunnen zeggen dat Inferno een 'light' of misschien zelfs en 'ultra light' versie van De Da Vinci Code is.

09-06-2013

Dan Brown weet een historisch kunstwerk, De goddelijke komedie van Dante Alighieri, te verweven in een hedendaags thema als bioterrorisme.
Robert Langdon speelt de hoofdrol in het verhaal en is een begaafd hoogleraar in de kunstgeschiedenis. Hij speelt zijn rol met verve.
Het boek begint zeer stormachtig. Langdon wordt wakker in een ziekenhuis en weet niet meer hoe hij daar gekomen is en wat hij daar doet. Daar begint zijn zoektocht. Sienna Brooks, een van zijn artsen, helpt hem in zijn zoektocht. Op het moment dat Langdon in het ziekenhuis wordt aangevallen, vlucht hij samen met Brooks naar haar appartement.
Langzaam wordt duidelijk dat hij betrokken is bij een andere zoektocht, namelijk maar een creatie van een ander zeer begaafd persoon: Bertrand Zobrist. Dit wordt vooral duidelijk op het moment dat hij een goed gesprek heeft met Dr. Elisabeth Sinskey, hoofd van de WHO.
De zoektochten zijn de rest van het boek met elkaar verweven en zorgen voor veel spanning en mooie plotwendingen. Wat ook het hele verhaal voor spanning zorgt is de vraag is Sienna Brooks te vertrouwen of niet?
Al met al een zeer goed verhaal, wat je van begint tot het eind blijft boeien!

16-06-2013

Vanaf de eerste woorden van het boek ben je ook deze keer verloren aan dit boek, aan het spannend verhaal... Veelbelovende eerste bladzijden, die al snel een razend tempo aannemen, waarbij onze held van dienst al direct in een levensbedreigende en onbegrijpelijke situatie terecht komt. Gelukkig is er weer vrouwelijk schoon die hem bijstaat in deze bloedstollende avonturen... De setting is weer om de handjes van af te likken... Geheugenverlies in de mooiste stad van de wereld, achtervolgd door een onbekende vijand, op zoek naar de waarheid die zo verschrikkelijk is. Een psychopaat die een oplossing blijkt te hebben voor de verloedering van onze aarde, maar dan wel een extreme oplossing. Maar een gek die niet alleen handelt, en een heel leger op de voet weet te brengen om zijn doel te bereiken. Dit alles in een decor om van te snoepen, want met dit verhaal ontdek je Firenze onder zijn mysterieuze en artistieke kanten... Palazzo Vecchio, Palazio Pitti, de verborgen kantjes en de geheime gangen niet te vergeten... Alle ingrediënten zijn weer aanwezig om van dit verhaal weerom een topper te maken die je, net als de vorige werken, vastspijkert aan je leesstoel. Vlotte stijl, en eigenlijk weer een boek waar je op een plezierige wijze toch heel wat weetjes en duidingen krijgt over cultuur en geschiedenis, natuurlijk passend in deze sterke plot. Kortom, weerom een spannend verhaal op z'n Browns, maar tevens een historische reisgids door een aantal steden die je wat meer leren over de belangrijke monumenten van die cultuurcentra... En inferno is misschien niet enkel een term uit het werk van Dante, zoals blijkt, maar een gegeven dat, zonder al te ernstig te willen worden, de lezer wel eens tot een diepere reflectie zou kunnen leiden, want dit verhaal confronteert ons wel degelijk met een realiteit die hier handig en schokkend wordt bewerkt... Eigenlijk lijkt ons dit verhaal het beste van de reeks... en waar de geloofwaardigheid helaas bijzonder groot is...

18-06-2013

Ik ben gék op de boeken van Dan brown, en toen ik inferno kreeg was ik ook vol verwachting. De eerste 100 blz waren een beetje moeilijk om erin te komen, maar de 2e 100 blz waren zo mogelijk nog erger. Na 300 blz dacht ik dat ik een soort veredelde reisgids of een museum brochure aan het lezen was. Waar Het juvinalis Dilemma of The da vinci code en zelfs de delta deceptie mijn aandacht goed wist vast te houden, ging Dan Brown verschrikkelijk de mist in met dit boek. Het lijkt of het alleen maar rennen, rennen, achtervolgen is. De ontknoping was zowel vergezocht als belachelijk, en toen ik las hoezo en wat (Zonder hier wat weg te geven voor mensen die het niet hebben gelezen) heb ik me voor mijn hoofd geslagen. Zo iets belachelijks kán gewoon niet. Het einde was een reusachtige tegenvaller. Er zullen (Als je bedenkt dat het boek nu ik dit schrijf op nr 1 staat) mensen zijn die het geweldig vinden, maar voor mij is het geen aanrader. Te droog, te vervelend, te , gewoon té. Als ik iets over een stad wil leren koop ik wel een reisgids, als ik iets over Inferno wil weten koop ik wel een kunstboek en als ik iets over Dante wil leren koop ik wel een geschiedenisboek. Heel jammer, en een gemiste kans. (The lost symbol was ook al zo moeilijk om doorheen te komen)

Als je graag leest over saaie feitjes, rennen rennen, vluchten en nog eens rennen en complot theorieeën die echt nergens op slaan, dán is het een aanrader. Maar als ik het had geweten, dan had ik m laten liggen ;)

21-06-2013

We hebben er lang op moeten wachten, maar was Inferno het wachten waard? Ik vind van wel. Het is wel weer het beproefde recept: Robert Langdon + mooie dame als handlanger + kunsthistorisch onderwerp als basis voor de grote puzzel + bad & good guys + mooie locaties = Dan Brown. Het vernieuwende is er dus wel af, desalniettemin was het wel weer een heerlijke pageturner met schitterende, gedetailleerde omschrijvingen van de locaties en de basis van de puzzel; Dante’s Inferno. Weetjesgoeroe Langdon wordt wakker in een ziekenhuis in Florence en weet zich niks meer van de afgelopen dagen te herinneren. Als een van zijn artsen wordt neergeschoten weet hij met behulp van zijn andere arts, Sienna Brooks, te ontsnappen en er volgt een eindeloze vlucht door Florence, Venetië en Istanbul. Halverwege het boek worden de vluchtelingen tevens achtervolgers in een race tegen de klok om de wereld tegen een vermoedelijk zware bedreiging te beschermen. Zoals gezegd vormt Dante’s Inferno de basis van de puzzel die Langdon compleet moet zien te krijgen. Samen met de diverse locaties wordt deze zo gedetailleerd beschreven dat het boek tevens als reisgids en kunsthistorisch boek kan dienen. Dat maakt het enerzijds erg interessant (vind ik), maar soms het verhaal ook ongeloofwaardig; Langdon wordt door de halve politiemacht van Florence en een aantal zeer dubieuze figuren op de hielen gezeten, maar hij vindt nog wel erg veel tijd om de prachtige deuren van het baptisterium te bewonderen… Ach, Brown moest toch iets verzinnen om relevante/interessante historische feiten aan de lezer uit te leggen, met dat in het achterhoofd is het Brown vergeven wat mij betreft. Veel plotwendingen, sommige verwacht, andere niet. Was het zo goed als de Da Vinci Code? Nee, zeker niet. Maar het boek heeft mij een aantal heerlijke uren laten ontsnappen aan de realiteit, lekker toch?! Ik heb het boek als Dwarsligger gelezen, zéér aan te raden! Compact en overal mee naar toe te nemen, super!

21-06-2013

het is weer een echte "Brown" met veel geschiedenisles.
en met mijn liefste hoofdfiguur pr. Langdon. het start als een heel goed begin! en word dan langzaam steeds beter, om later naar mate het einde in zicht komt wel wat langdraderiger, Maar bij de laatste pagina's zit je er toch weer helemaal in met een verrassende ontknoping.Wel een boek met een "les " aan de mensheid.

05-07-2013

Stel, je bent Robert Langdon, je bent hoogleraar kunstgeschiedenis en je woont de ene dag nog in Amerika maar je wordt de volgende dag wakker in een ziekenhuisbed in Florence. Je weet niet wat er tussen gisteren en vandaag gebeurt is of hoe je in dit ziekenhuis terecht bent gekomen. In een mum van tijd gebeuren er in dit ziekenhuis allerlei dingen waarbij jouw leven en mogelijk dat van anderen ook op het spel staan. Uiteindelijk wordt je gered door een vrouwelijke arts. Daarmee begint het Inferno van de nieuwe Dan Brown mee. Wat volgt is een spannende tocht door o.a. de binnenstad van Florence. Achternagezeten door allerhande boeventuig moet Langdon samen met de vrouwelijke arts het mysterie van een voorwerp wat hij in de binnenkant van zijn jas heeft gevonden oplossen. Het is een soort projector en het houdt verband met De hel uit Dante’s Goddelijke komedie. Het boek leest als een trein. Je raakt van de ene situatie in de andere. Over de afloop kan ik natuurlijk niets zeggen. Maar dat dit boek spannend is, blijft een feit. En als je nog nooit in Florence bent geweest, heb je er na het lezen van Inferno enorm veel zin in om naar Florence toe te gaan.

08-07-2013

Een heerlijke, echte Dan Brown. Liefhebbers hoeven niet te aarzelen. De locaties (Florence , Venetië, Istanboel) zijn nieuw en zo aanstekelijk beschreven, dat je er onmiddellijk naar af wil reizen. Ook is er een nieuwe bedreiging die hoofdpersoon en kunstkenner Robert Langdon, de Harvard professor in onafscheidelijk Harris Tweed-jasje, het hoofd moet zien te bieden: de maatregelen die een geniale, maar wereldvreemde wetenschapper heeft bedacht om op drastische wijze de groei van de wereldbevolking tot stilstand te brengen. Het tempo van het verhaal, dat zich in slechts enkele dagen afspeelt, doet je naar adem happen. Wegleggen doe je de dwarsligger alleen als het echt niet anders kan. Dante's boek De Goddelijke Komedie vormt de rode draad in de reeks van spannende voorvallen. Brown geeft keurig gedoseerd zijn kennis over de leefwereld van Dante en diens invloed op de wereldliteratuur prijs. Langdon heeft het boek op een gegeven moment ook zelf hard nodig om een ingewikkelde verwijzing te snappen. Had hij maar de dwarsliggereditie van De Goddelijke Komedie in de binnenzak van zijn Tweedjasje gestoken, dan had hem dat heel wat problemen bespaard. Diepgang van karakters is niet Brown's sterkste punt, maar daarover klagen is wat suf: dat weten we nu zo langzamerhand wel en de liefhebbers van een historisch getinte thriller zullen daar het boek niet voor kopen. Langdons zoektocht, bijgestaan door een mysterieuze, hoogbegaafde en knappe dame die hij in een ‘ziekenhuis’ in Florence heeft leren kennen, doet hem dwars door Florence dwalen, over de kanalen van Venetie scheuren en zich door de toeristenmenigte in Istanboel wringen. De apotheose vindt daar plaats rond de Hagia Sophia. Voor vele uren puur leesgenot en spanning schaft u Inferno aan! En kent u het fenomeen Dwarsligger nog niet? Nadat u heeft ervaren hoeveel kleiner en lichter deze uitgave is, en ook nog eens hoe mooi uitgevoerd, dan is de kans groot dat u niets anders meer dan Dwarsliggers wilt.

15-07-2013

Ik ben blij dat ik dit boek in ‘ dwarsligger’ vorm gelezen heb. Hierdoor kon ik het overal mee naar toe nemen en tussendoor tijdens het wachten of in de trein doorlezen. Het is namelijk, zoals we van Dan Brown gewend zijn, weer een spannend boek dat moeilijk weg te leggen is. Dit keer speelt het verhaal zich af in Florence. Wederom wordt de stad waar het verhaal zich afspeelt en haar geschiedenis gedetailleerd omschreven, waardoor je het ook met je eigen ogen wilt gaan bekijken. Ik ben het met menig recensenten eens dat dit niet boek het niveau haalt van de Da Vinci Code of het Bernini Mysterie, maar dat neemt absoluut niet weg dat ook dit boek het zeker waard is om gelezen te hebben!

02-03-2014

Ik was er nog nooit eerder geweest, maar Dan Brown heeft me meegenomen naar Italië. Hij vertelt zo gedetailleerd over de vele historische bouwwerken, dat ik het gevoel had dat ik erbij was. Ik rende met Robert Langdon mee door de smalle straatjes van Florence en voer over de kanalen van Venetië. Ook de zo vertrouwde lessen kunstgeschiedenis van Brown ontbreken niet in Inferno.
Robert Langdon wordt wakker in het ziekenhuis. Hij heeft geen idee hoe hij daar terecht is gekomen. Hij blijkt te zijn neergeschoten... Wanneer er, terwijl hij nog in het ziekenhuis ligt, een nieuwe aanslag op zijn leven wordt gedaan, vlucht hij met de hulp van Sienna Brooks, een jonge arts. Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van een geheimzinnige code. Een code die alles te maken heeft met Dante Alighieri’s Inferno.
Een razendsnel verhaal (er gaat nauwelijks 24 uur voorbij), spannend tot op het eind, met steeds weer een wisselend plot. Denk je net door te hebben hoe alles in elkaar steekt, krijgt het verhaal weer een verrassende wending.
Wat ik jammer vind ik dat de persoonlijkheid van Langdon geen echte diepgang krijgt. Na zoveel boeken met hem in de hoofdrol zou je eigenlijk wel mogen verwachten dat je het gevoel krijgt dat je hem echt kent. Maar dat gebeurt helaas nog steeds niet..

Mayke Hendrix
Bruna Blerick

Schrijf een recensie en maak kans op een bruna cadeaukaart
(Om de betrouwbaarheid te vergroten vragen wij u eerst in te loggen)

Productinformatie

Auteur
Dan Brown
Uitgever
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789024561858
ISBN10
902456185X
Bindwijze
Paperback
Productsoort
boek
Categorie
Thriller
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
mei 2013
Aantal pagina's
478
Formaat
231 x 151 x 40 mm.
Taal
Nederlands
Annotatie
Rugtitel: Inferno

Bruna prijs: €  22,95