Hulp nodig? Ga naar de klantenservice | winkels
Metamorphosen, P. Ovidius Naso

Metamorphosen

P. Ovidius Naso - Meer boeken van deze auteur

november 2002 meer info

Gebonden

Ook beschikbaar als: paperback meer

  • Niet op voorraad

Samenvatting: Metamorphosen (zoals op de achterkaft)

Beoordelingen

03-02-2014

'Metamorphosen' is eigenlijk een grote verzameling sprookjesachtige verhalen. Sommige vrij bekend, zoals Perseus die Andromeda redt van het zeemonster of de val van Icarus, die te dicht bij de zon vloog waardoor zijn vleugels smelten, maar ook veel minder bekende verhalen waarin mensen in de meest uiteenlopende wezens veranderen. Sommige verhalen zijn erg tragisch, sommige juist komisch, allemaal zijn ze erg wonderlijk. Juist die afwisseling tussen grootse verhalen en grappige anekdotes maakt Metamorphosen heel genietbaar. Soms zitten er gedeeltes in die ik wat minder boeiend vond, maar omdat het verhaal zelf ook voortdurend transformeert duurt het nooit lang voordat er weer een verhaal komt dat wél interessant is.

Ik heb het boek nu voor de eerste keer in zijn geheel gelezen, maar het is ook heel geschikt om uit de kast te pakken en op een willekeurige plek te beginnen met lezen.

De vertaling is erg goed leesbaar. De vertaalster gebruikt een zevenvoetig vers, waar je heel even aan moet wennen, maar dat verder prettig leest. Als je bekend bent met de verhalen uit de Griekse en Romeinse mythologie zijn de verhalen vaak een feest van herkenning. Als je nog niet zoveel weet, is er achterin een register met namen dat je een stuk verder helpt.

Als je houdt van mythologische of sprookjesachtige verhalen is dit werk van Ovidius eigenlijk onmisbaar in je boekenkast.

Schrijf een recensie en maak kans op een bruna cadeaukaart
(Om de betrouwbaarheid te vergroten vragen wij u eerst in te loggen)

Productinformatie

Auteur
P. Ovidius Naso
Uitgever
Athenaeum-Polak & Van Gennep
ISBN
9789025336790
ISBN10
9025336795
Bindwijze
Gebonden
Productsoort
boek
Categorie
Vertaalde literatuur
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
november 2002
Formaat
256 x 175 x 50 mm.
Taal
Nederlands
Annotatie
Rugtitel: Metamorphosen

Ook beschikbaar als

Paperback € 12,50