Hulp nodig? Ga naar de klantenservice | winkels
Robijnrood. Eindeloos verliefd, Kerstin Gier

Robijnrood. Eindeloos verliefd

Kerstin Gier - Meer boeken van deze auteur

februari 2011 352 pagina's meer info

Gebonden

  • Op voorraad

Samenvatting: Robijnrood. Eindeloos verliefd (zoals op de achterkaft)

Waarom is niemand in haar familie normaal!?! Gek wordt de zestienjarige Gwendolyn soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en zeker haar arrogante nichtje Charlotte. Maar vooral van alle geheimen in haar eigenaardige familie... Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van 100 jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en... de knappe Gideon. Ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden... -> Eerste deel van de Edelstenen-trilogie -> Internationale bestseller: rechten verkocht aan 19 landen -> Sinds 2009 al meer dan 180.000 boeken van Robijnrood verkocht in Duitsland -> Saffierblauw verschijnt najaar 2011, smaragdgroen verschijnt voorjaar 2012

Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden Mening: Dit is weer zon boek, die ik al wil lezen sinds dat het uit is. Maar het kwam er maar niet van. Tot ik hem laatst reserveerde bij de bibliotheek en een week later op mij lag te wachten. God, wat had ik er zin in om eindelijk in de verhaal te verdwijnen. Robijnrood gaat over Gwendolyn, beter bekend als Gwen. Gwen woont met haar aparte familie in het huis van haar grootmoeder lady Arista. Haar nichtje Charlotte bezit het tijdreizigersgen, waardoor ze kan verdwijnen in de tijd, tenminste dat werd zo aangenomen. Maar als Gwen op een dag verdwijnt, blijkt het dat er een vergissing is gemaakt. Charlotte is helemaal niet de gendraagster, maar Gwen is de twaalfde en laatste gendraagster, de Robijn. Ze leert al snel dat haar leven niet meer zou zijn zoals het eerst was. Ze komt in contact met de knappe Gideon, die net als haar het gen draagt. Samen reizen ze naar het verleden. Oh my god. Ik was gewoon verslaafd aan dit boek. Het leest echt heel goed door en is moeilijk weg te leggen. De schrijfstijl van Kerstin Gier is erg fijn. Je leert alle personages echt kennen, en even denk je dat dit zo in het `echte leven ook zou kunnen gebeuren. Het boek bevat ook zeker spannende momenten en is totaal niet voorspelbaar. Ik kan niet wachten om de volgende twee delen te lezen, want die moet ik lezen en wel zo snel mogelijk! Dikke aanrader.
Danique

Beoordelingen

31-12-2010

Robijnrood, Eindeloos verliefd is een boek voor de jeugd vanaf 15 jaar maar ook zeker geschikt voor volwassenen. De zestienjarige Gwen heeft een tijdreisgen geerfd. Hierdoor beleefd ze de meest bizarre avonturen samen met de bijzonder aantrekkkelijke Gideon die ook tijdreiziger is.
Wat is er gebeurd haar achternichtje Lucy die van de aardbodem verdwenen lijkt e zijn, wat betekent het geheim van de twaalf eigenlijk?
Robijnrood is het eerste deel van een trilogie. Ik ben nu al heel benieuwd naar de volgende delen!

Danielle

10-03-2011

Woow, ik ben in dit boek begonnen en na 2 dagen was hij al uit! Herkenbaar,humor en een beetje spanning maakt dit boek tot een pageturner..
Ben erg benieuwd naar deel 2!!
Wordt omschreven als 15+ boek,maar ook prima te lezen voor volwassenen.

15-04-2011

Het verhaal gaat over het tienermeisje Gwendolyn die ontdekt dat ze een bepaald gen heeft waarmee ze door de tijd kan reizen. Het blijkt dat haar familie lid is van een genootschap van tijdreizigers, er zijn er in totaal twaalf en zij is de laatse in de lijn. Door middel van een bepaald apparaat (chronograaf) kunnen mensen met het gen naar een specifiek tijdstip in het verleden reizen. In de chronograaf wordt het bloed van alle twaalf tijdreizigers opgeslagen. De eerste chronograaf is echter door de ouders van de hoofdpersoon gestolen voordat deze naar het verleden zijn gevlucht. Nu is het de taak van de hoofdpersoon om samen met een andere tijdreiziger (op wie ze hopeloos verliefd wordt) aan een tweede chronograaf alle twaalf de bloedtypen weer opnieuw toe te voegen. Wanneer dit is gebeurt zal er namelijk een groot geheim onthuld worden. Maar wat houdt het genootschap allemaal achter en wat houdt dit geheim precies in? Is het onthullen ervan wel in ieders belang?
De hoofdpersoon belandt in een wereld waarop ze totaal niet is voorbereid. Ze probeert zich echter aan te passen aan haar nieuwe situatie en er het beste van te maken. Het personage zal zeer herkenbaar zijn voor veel tienermeisjes, dit is goed neergezet. Aan de verdieping van de personages ontbreekt echter het een en ander. Waarschijnlijk dat dit in latere delen meer aan bod komt en de schrijfster zich nu vooral op het uiteenzetten van de verhaallijn gericht heeft.
De schrijfster gebruikt veel jeugdig, populair taalgebruik voor de doelgroep zal dit herkenning oproepen. Voor de iets oudere lezer kan dit een obstakel vormen. Wanneer je je hier echter overheen kan zetten is dat wel de moeite waard. Het is een origineel en spannend verhaal met meer dan genoeg mysteries en geheimen om je aandacht vast te houden en uit te doen kijken naar het volgende deel.

25-04-2011

Ik ben pas dertien, maar ik heb het boek gelezen en ik vond het echt heel leuk. Jammer dat het zo snel uit is. Ik wacht vol ongeduld op het volgende deel!

26-04-2011

Het was een top boek! iedereen die van spanning, romantisch en een beetje sciencefiction houd, zou dit boek te gek vinden!

20-05-2011

leuk boek! raadselachtig en spannend, je leest hem zo uit! 2e deel komt in september, kan niet wachten.

17-08-2011

GEWELDIG boek!
het is tot op de laatste letter een spannend boek. het is daarbij ook nog grappig(ik lag soms helemaal dubbel van het lachen)en romantisch. Er gebeurd veel en het blijft soms nog al een verwarrende kwestie. Ik heb dus soms wel moeite om het verband tussen sommige gebeurtenissen te vinden. maar aan de andere kant is dat ook wel weer goed want zo houd de schrijfster het boek spannend. de schrijfster verzwijgt een hoop over de personages maar daardoor wil je in ieder geval de andere boeken ook lezen en het heeft wel iets mysterieus. Ik vindt dit ook een leuke manier om wat geschiedenis te leren.Ik zelf zou het in ieder geval aanraden.

het enige nadeel van dit boek vind ik dat het zo super snel alweer uit is. maar dat is dan ook wel echt het enige nadeel.

24-08-2011

Een geweldig boek, je leest er snel doorheen.

Het is zeker een aanrader, voor elke leeftijd!

Ik kan niet wachten tot deel 2 en deel 3!

20-01-2012

Dit is een boek dat je mee sleept tot het einde. Als je wilt stoppen kan je dat niet. Toen ik het uit had probeerde ik zo snel mogelijk aan de tweede deel te komen. gelukkig heb ik die nu. Maar ik lees het niet want ik wil eerst nog de derde deel hebben, het einde, kan ik dan snel achter elkaar lezen. Ik ben zelf echt een boek liefhebber. En dit boek is gewoon fantastisch. Dus een tip, lees het als je van: romantische, grappige, en nog een leuke boeken houdt. En bijna vergeten: als je ook van spannende boeken houdt...

31-01-2012

om niet te stoppen, ik kan het wel opnieuw en opnieuw lezen ik kan er maar geen genoeg van krijgen je hebt het boek zo uit maar dat betekend niet dat je er zo klaar mee bent, door de romantische en spannende momenten krijg je zo een leuk verhaal voor jongeren die meestal niet van lezen houden en het boek niet meer los kunnen laten dit boek vind ik een voorbeeld voor toekomstige romantische en spannende boeken

annoeska

16-02-2012

Dit boek is super leuk! Het leest leuk en makkelijk. Dit boek had ik al in anderhalve dag uit! Dit is zeker een aanrader!

Emma

19-02-2012

het is echt een super leuk boek ik had hem binnen 1 dag uit! als je er eenmaal in begint te lezen zit je er ook helemaal in en word je in het verhaal mee gesleurt
dus een helemaal geweldig boek.

04-10-2012

Dit is echt een geweldig boek! Het gaat over Gwen die ondekt dat niet Charlotte maar zij het tijdreis gen heeft. Er gaat een wereld voor Gwen open maar ze moet ook nog heel veel leren. Charlotte is haar hele leven hier op voorbereid maar Gwen niet. Deel 2 en 3 heb ik ook gelezen en ze zijn allemaal stuk voor stuk geweldig. Ik raad dit boek ook echt aan als je van werkelijkheid gecombineerd met fictie houd.

25-02-2013

het is een goed boek en ik kon er niet van afblijven ook een mooi moment dat ze een tijd reis naar haar opa maakte jammer kan het niet in real life
als je de boeken nog niet gelezen hebt zal ik het zeker aan raden

31-07-2013

hi, het is een super leuk boek, maar soms moet je iets 2x lezen om het te begrijpen.(dat geeft niks want dan doe je langer over het boek) het is zeker een aanrader maar ik denk voor 13+.
als ze gaan tijdreizen was het iets wat onduidelijk of als ze moeilijkere woorden gebruikte maar gewoon nog een keer lezen en je snapt het. dus ik zeg lezen, en lees de andere boeken ook, want robijnrood is niet de enige!

Schrijf een recensie en maak kans op een bruna cadeaukaart
(Om de betrouwbaarheid te vergroten vragen wij u eerst in te loggen)

Productinformatie

Auteur
Kerstin Gier
Uitgever
Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V.
ISBN
9789020679038
ISBN10
9020679031
Bindwijze
Gebonden
Productsoort
boek
Categorie
Young adult
Leeftijd
15+
Verschijningsdatum
februari 2011
Aantal pagina's
352
Formaat
218 x 160 x 40 mm.
Taal
Nederlands
Annotatie
Rugtitel: Robijnrood. Eindeloos verliefd

Bruna prijs: €  14,95