Hulp nodig? Ga naar de klantenservice | winkels
Vals, Mel Wallis de Vries

Vals

Mel Wallis de Vries - Meer boeken van deze auteur

september 2010 271 pagina's meer info

Gebonden

  • Op voorraad

Samenvatting: Vals (zoals op de achterkaft)

Abby, Maud, Pippa en Feline kennen elkaar van school en zijn al jaren vriendinnen. In de kerstvakantie gaan ze naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Maud opeens na een ruzie. De overgebleven drie vriendinnen zijn bezorgd, maar denken dat Maud naar het dorp is gelopen. Als Feline ook verdwijnt én ze bloedsporen in de sneeuw vinden, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten de vriendinnen eigenlijk wel alles van elkaar?

Beoordelingen

25-09-2010

Op avontuur voor de jeugdige lezers onder ons… Een bijzonder meeslepende thriller, waar de jongere lezertjes enkel maar kunnen van genieten, en de smaak opdoen van het lezen. We hebben een specialist aan het werk, en ook deze keer is het een intrigerend werk, waarbij we de avonturen volgen van een stel vriendinnen die terecht komen in een ware Agatha Christie. Ze kennen mekaar reeds lang, en komen samen in een huisje in de Ardennen. En dan begint de nachtmerrie, eerst onschuldig, maar al gauw een web van intriges. Eerst worden ze geïsoleerd door de vallende sneeuw, dan valt de elektriciteit uit, en dan verdwijnt een eerste vrouw, en daarna een tweede, met heel wat verontrustende omstandigheden. Het lijkt wel ‘de toen kleine negertjes’, want plots is niets meer wat het lijkt en men kan zelfs niet meer zeker zijn van zijn eigen vriendinnen… De situatie raakt volkomen verziekt, en niemand weet nog wat de norm of de waarheid is. En de zaken lijken ernstiger te zijn dan eerst gedacht… Het zoeken naar rust en naar de waarheid, brengt heel wat zaken op helling… Maar uiteindelijk zal de vriendschap en de doorzetting zegevieren. Leuk geschreven, toegankelijk, op maat van de jonge lezertjes… Knap !

07-10-2010

Eindelijk kreeg ik dit boek *Vals* in mijn handen, waar ik zo naar uitgekeken had.
Omdat ik alle boeken van deze schrijfster gelezen heb en ze allemaal boeiend en spannend vond, waren mijn verwachtingen hoog gespannen.
Het boek heb ik jammer genoeg al uit en heb er echt van genoten. Ik heb het vanavond in één ruk uitgelezen. Het verhaal gaat over 4 vriendinnen die metelkaar naar de Ardennen op vakantie gaan en in een vakantiehuis belanden "in the middle of nowhere"
De saamhorigheid is ver te zoeken en de ruzie's zijn dan ook niet van de lucht.
Vaak heerst er een gespannen sfeer tussen de vriendinnen.
Zo hebben de vriendinnen Abby,Kim,Pippa en Feline ieder hun eigen problemen, wat ze angstvallig voorelkaar verborgen houden.
Ogenschijnlijk lijkt het dat Pippa en Abby heel close zijn, tot ergenis van Kim, omdat zij al een hele tijd haar vriendin was.
De spanning in het verhaal komt goed op gang als er één voor één een vriendin op mysterieuze wijze verdwijnt.
Het leuke is dat het boek verdeeld is in 4 delen en ieder deel gaat over een vriendin.
De epiloog brengt duidelijkheid hoe het verder afgelopen is.
Een absolute aanrader voor jong en oud!

15-10-2010

Ik heb echt genoten van dit boek! Mel Wallis de Vries heeft dit boek echt heel erg goed neergezet. De personages weten meteen een gevoel bij je op te roepen en ze zijn zo duidelijk beschreven in hun doen en laten dat je echt 'weet' wie ze zijn. De omgeving is ook duidelijk omschreven waardoor je het gevoel hebt er zelf bij te zijn. Daardoor heb je echt meteen verbondenheid met het verhaal en zit je er ook echt ingezogen. Ik heb hem dan ook in een hele korte tijd uitgelezen omdat ik hem gewoon niet wilde wegleggenn. De spanning weet ze goed te handhaven in het boek waardoor hij interessant blijft totdat je hem uit hebt. Ik dacht al helemaal in de gaten te hebben wat er aan de hand was, alleen daar zat ik echt helemaal naast! Dat heeft ze dus erg goed weten te verbergen, het slot kwam echt als een verrassing. Ondanks dat de hoofdpersonen tieners zijn, kan ik niet zeggen dat dit echt een tienerboek is. Ik heb er in ieder geval van genoten en ik weet zeker dat ook meer volwassenen dit zullen doen.

03-12-2010

Wat heb ik genoten van Vals. Mel Wallis de Vries schrijft lekker vlot, maar ook ontzettend boeiend waardoor je maar één ding wil en dat is doorlezen!
In rap tempo heb ik dan ook dit boek verslonden van haar. Vier vriendinnen gaan met elkaar op vakantie in een huisje van Abby's ouders. Ieder heeft zo zijn eigen problemen, maar allemaal houden ze dit voor zich. In hoeverre ben je dan vriendinnen? Het verhaal zakt nergens in en blijft tot het einde toe boeiend. De proloog begint erg sterk, daarna is het boek in 4 delen opgesplitst, waarbij ieder deel het verhaal verteld van een vriendin. De epiloog maakt het geheel helemaal af!

26-01-2011

Wauw dit was weer zo'n boek waarbij ik bijna niet kon stoppen met lezen. Ongeveer halverwege dacht ik door te hebben hoe het verhaal zou eindigen maar niets was minder waar. Een heerlijk jeugdboek weer van Mel, Buiten zinnen vond ik net iets beter en daarom krijgt dit boek van mij vier sterren.

30-11-2011

Weer een geweldig boek van Mel Wallis de Vries!
Het was van het begin tot het eind reuze spannend, vooral doordat het telkens van uit een ander persoon is geschreven.
Je kan je helemaal vinden in de personages en voelt de spanning die zij meemaken!
En ook dit boek heeft weer een onverwacht einde.
Een echte aanrader voor jong en oud, als je tenminste van een beetje spanning houdt. Kortom een GEWELDIG boek!!!

11-06-2012

Wow!
Wat een ontzettend goed boek!
Het is een soort van film, maar dan geschreven.
Ontzettend spannend en mooi.
Net als alle andere boeken van Mel Wallis de Vries.
AANRADER :)

19-06-2012

Ik vond dit echt een geweldig boek. Het was spannend, realistisch en heel onvoorspelbaar. Als je denkt dat je doorhebt hoe alles zit, veranderd het weer en moet je weer opnieuw beginnen met denken. Ik vind het heel goed geschreven door Mel Wallis de Vries en vind het heel terecht dat dit boek de Jonge Jury Prijs van 2012 heeft gewonnen, ik heb ook op dit boek gestemd. Als je dit boek aan het lezen bent, kan je amper stoppen en het is verschrikkelijk spannend. Dit boek is in één woord: GEWELDIG!

21-10-2012

Ik vond dit boek heel erg spannend, en ik heb hem in een keer uitgelezen. Toen ik aan het lezen was zat ik helemaal in het boek, en ik werd helemaal zenuwachtig van wat er allemaal gebeurde. Soms gebeuren er ook onverwachte dingen en dat is leuk. Mel Wallis de Vries schrijft op een fijne manier, en het lijkt ook allemaal heel echt.

22-10-2012

Heb als volwassen vrouw dit boek gelezen en ook uitgelezen.Voor volwassenen net iets te makkelijk,maar wel een boekje voor lekker tussen door te lezen.Des al niet te min bevat dit boek een goede spannings factor en zat je toch wel in het verhaal.Voor meiden en jongens maar meer voor meiden echt een aanrader van het begin tot het einde.Je zit meteen in het verhaal.Waarin 4 meiden de kerstvakantie samen in een vakantie huisje vieren.Maar wat leuk begon eindigdt in een nachtmerrie,wanneer de meisjes een voor een verdwijnen.Echt een aanrader

15-12-2013

Het boek begint er gezellig, vier meiden die samen op vakantie gaan, maar al snel blijkt niet alles even gezellig te zijn. Tussen de meiden zijn veel problemen en er gebeuren vreemde dingen. De spanning wordt vanaf het begin goed opgebouwd en de spanning hou je het gehele boek ook vast. Tot nu toe het spannendste boek dat ik gelezen heb van Mel Wallis de Vries. Zeker een aanrader voor lezers die van spanning houden. Het goede aan het boek was vooral de spanning, de spanning werd gewaarborgd doordat je het verhaal lees uit de ogen van de vier verschillende karakters, iedere keer wanneer je na een andere hoofdrol speler overgaat, eindigt het met een cliffhanger, dit maakt je als lezers nieuwsgierig naar wat er gebeurd is.

Schrijf een recensie en maak kans op een bruna cadeaukaart
(Om de betrouwbaarheid te vergroten vragen wij u eerst in te loggen)

Productinformatie

Auteur
Mel Wallis de Vries
Uitgever
de Fontein Jeugd
ISBN
9789026128141
ISBN10
9026128142
Bindwijze
Gebonden
Productsoort
boek
Categorie
Leesboeken
Leeftijd
13+
Verschijningsdatum
september 2010
Aantal pagina's
271
Formaat
208 x 137 x 30 mm.
Taal
Nederlands
Annotatie
Rugtitel: Vals

Bruna prijs: €  13,99