superjuffie boeken volgorde

Superjuffie boeken volgorde

Juf Josje lijkt een heel gewone juf. Maar als er een dier in gevaar is, verandert ze in Superjuffie. Inmiddels heeft schrijfster Janneke Schotveld 9 Superjuffie boeken uitgebracht. Ben jij benieuwd naar de juiste volgorde van de Superjuffie boeken? Wij hebben ze voor je in een overzichtelijke rij gezet!

Hoeveel delen zijn er van Superjuffie?

Inmiddels zijn er 9 Superjuffie boeken uitgebracht:

  1. Superjuffie
  2. Superjuffie komt in actie!
  3. Superjuffie op safari
  4. Superjuffie in de soep
  5. Superjuffie in de jungle
  6. Superjuffie op kamp
  7. Superjuffie op de Zuidpool
  8. Superjuffie en het apencircus
  9. Superjuffie in Australië

Wat is het verhaal van Superjuffie?

  1. Superjuffie
    Maak kennis met de grappigste juf van de hele wereld! Als er een dier in nood is, verandert jus Josje in Superjuffie. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een groene tornado door de lucht om het dier te redden. Gelukkig beloven de kinderen in haar klas niets te vertellen tegen de strenge directeur. Lukt het Superjuffie en de kinderen om de dierentuin van de ondergang te redden?

  2. Superjuffie komt in actie! De burgemeester heeft plannen heeft om het Stadspark, waar ook het huisje van juf Josje staat, te vernieuwen en te vervangen voor nieuwe natuur. Hoewel deze nepnatuur nauwelijks van de echte te onderscheiden is, ontdekt Superjuffie al snel dat deze giftig is. Ze heeft haar handen vol aan het redden van dieren die er per ongeluk van gegeten hebben. Hoe kan ze voorkomen dat de plannen doorgaan?

  3. Superjuffie op safari Juf Josje en haar klas zijn op schoolreisje naar Schiphol. Eenmaal daar aangekomen moet Superjuffie in actie komen en een koffer vol baby-krokodillen redden. Om te zorgen dat ze daarna ongezien weer terug kan veranderen in juf Josje, duikt Superjuffie samen met een paar leerlingen een openstaande container in. Maar dan wordt de container dichtgegooid en in een vliegtuig gezet. Ze belanden bij een groep biologen midden in Afrika, waar stropers actief zijn en de olifanten lopen groot gevaar lopen...Heeft juf Josje wel genoeg krijtjes bij zich om de situatie te redden?

  4. Superjuffie in de soep
    Het is al de tweede keer in korte tijd dat er bijna een dier stikt in een stuk plastic dat in de zee drijft. Juf Josje en de kinderen besluiten daar iets tegen te doen, maar meester Snor vindt dat helemaal geen goed plan en houdt haar goed in de gaten. Hoe moet juf Josje de dieren redden zonder dat meester Snor daar achter komt? Ook al is de dreiging groot, Superjuffie vliegt toch weg om een bruinvis in nood te redden. Zal ze ontslagen worden? En kan ze eigenlijk wel zo lang onder water blijven?

  5. Superjuffie in de jungle Juf jJosje geniet van de vogels in het voorjaar, maar dit keer zitten er wel erg vreemde exemplaren op haar schutting: vijf felgekleurde ara’s om precies te zijn! Ze zijn helemaal van de andere kant van de wereld gekomen om haar om hulp te vragen: in hun bos wordt een super-de-luxe vakantieresort gebouwd. Een groot deel van hun leefgebied dreigt daarom vernietigd te worden. Juf Josje is erg verdrietig, maar kan ze als Superjuffie wel zomaar helemaal naar de andere kant van de wereld vliegen? Misschien moet ze de hulp inschakelen van een paar oude bekenden…

  6. Superjuffie op kamp Juf Josje gaat met haar klas op kamp. Kleine tegenvaller is alleen dat meester Snor ook meegaat. Het kan toch wel een keer drie dagen gewoon goed gaan? Zonder dat ze geroepen wordt door dieren in nood, zonder dat meester Snor reden heeft om haar een standje te geven, of erger? Maar dan gebeurt er toch een ramp. Nee, niet één, maar zelfs twéé! En deze keer heeft het met dieren helemaal niets te maken…

  7. Superjuffie op de Zuidpool Juf Josje dacht dat ze nooit een vriendje zou krijgen. Want wie wil er nou verkering met iemand die om de haverklap wegvliegt om een dier te redden? Nou, Hakim dus! En ze gaan nog trouwen ook! Maar de bruid verdwijnt op haar eigen bruiloft. Het lukt haar nog net om een berichtje van vier letters achter te laten: "help!" Waar is ze heen? Met wie? En vooral: waarom? Superjuffie raakt flink in de problemen en dat op wat de mooiste dag van haar leven had moeten worden. Lukt het Hakim en de kinderen om haar te redden?

  8. Superjuffie en het apencircus Het is zomervakantie en er is een circus in de stad! Eentje zonder dieren natuurlijk, want wilde dieren in het circus zijn verboden. Natuurlijk zijn de kinderen ook in en om het circus te vinden en ze stuiten op een ongelukkig geheim, waar Superjuffies hulp hard bij nodig is. Meester Snor lijkt ergens mee in zijn maag te zitten. Besluit juf Josje hem te helpen?

  9. Superjuffie in Australië
    Juf Josje en Hakim maken een reis naar Australie gaan een week helpen in een koalaopvang en daarna nog twee weken genieten van de rust en de natuur. Maar bosbranden laaien steeds weer op en de koala’s blijven maar komen. Al het geld gaat op aan heel dure zalf om hun brandwonden sneller te laten genezen en de opvang moet daarom misschien zelfs sluiten. En hoewel ze het echt niet van plan was – echt niet! – raakt Superjuffie toch verzeild in een gevaarlijk avontuur... Lukt het haar ook dit keer om de boel te redden?

Voor welke leeftijd zijn de Superjuffie boeken?

Superjuffie boeken zijn er voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Vanaf 8 jaar kunnen de boeken zelf gelezen worden.

Zijn de Superjuffie boeken ook verfilmd?

Ja! De film 'Superjuffie' is gebaseerd op het eerste boek van de boekenreeks. Deze film is te huren via Pathe Thuis. En wisten jullie al dat er ook een tweede film op de planning staat? Wanneer deze uitgebracht zal worden is nog niet bekend. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Welke boeken heeft Janneke Schotveld nog meer uitgebracht?

Wist je dat Janneke Schotveld nog veel meer leuke kinderboeken heeft geschreven?

  1. De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes
  2. Weet je wat ik worden wil…
  3. Rotkat is jarig
  4. De eekhoorn legt een ei
  5. Sint zit vast
  6. Botje
  7. Ouders zijn gek!
  8. De flat van Fatima