boeken familie chabot

Ontdek alle boeken van de familie Chabot

De familie Chabot, bekend om hun bijdragen aan de Nederlandse literatuur, heeft een indrukwekkend oeuvre opgebouwd dat lezers van alle leeftijden aanspreekt. Van romans tot poëzie, en van autobiografische werken tot kinderboeken, de Chabots hebben een unieke plek in de harten van vele boekenliefhebbers veroverd Bekijk alle boeken van de familie Chabot hier:

  • Bart Chabot, geboren in 1954, is een dichter en schrijver die zich met zijn zeer persoonlijke roman Mijn vaders hand (2020) profileerde als romancier. Na dit succes volgden de autobiografische romans Hartritme(2021) en Engelenhaar (2023). Zijn verzamelde gedichten zijn uitgebracht onder de titel Greatest Hits. Bart's werk is meerdere keren bekroond.

 

  • Yolanda Chabot, geboren in 1957, combineert haar carrière als fulltime arts met haar passie voor design. In 2022 opende zij atelier Splinteringen, waar zij haar talent inzet om ringen, tassen en schoenen te ontwerpen en vervaardigen. Haar literaire bijdrage aan het Boekenweekgeschenk markeert haar debuut.

 

  • Sebastiaan Chabot, geboren in 1989, koos na zijn geschiedenisstudie aan de UvA voor de master Creative Writing aan New York University. In 2017 rondde hij deze studie af onder begeleiding van Jonathan Safran Foer met zijn debuutroman De slaap die geen uren kent, die in aanmerking kwam voor de Anton Wachterprijs. Zijn tragikomische roman Olifantenpaadjes, het eerste deel van de cyclus ‘Iedereen is er nog’, wordt verwacht in februari 2024 bij uitgeverij Atlas Contact.

 

  • Maurits Chabot, geboren in 1992, is historicus en schrijver. Als redacteur bij de Volkskrant heeft hij zijn sporen verdiend. In 2020 verscheen hij als co-auteur van Het papieren paleis, een verhelderend werk over het rechtssysteem. Zijn boek Over de kloof, dat bijzondere vriendschappen in conflictgebieden belicht, kwam uit in 2022 en inspireerde de EO tot een korte documentaire. Eind 2024 komt zijn nieuwe boek over de Oekraïense broers Vladimir en Vitali Klitschko uit.

 

  • Splinter Chabot, geboren in 1996, is een veelzijdig talent als schrijver, politicoloog en programmamaker. Zijn debuut Confettiregen kwam uit in 2020 en werd bekroond als Regenboogboek aller tijden in 2021 en 2022. Daarna publiceerde hij Roze Brievenen Als de hemel genoeg ruimte heeft (Regenboogboek van het Jaar 2023). Als medeauteur van 3PAK, het geschenkboek van de Boekenweek van Jongeren in 2021, heeft hij zijn literaire voetafdruk verder uitgebreid. Voor zijn werk ontving hij de Jillis Bruggeman Penning, de Bob Angelo Ster van de Toekomst en een Winq Award. Michiel van Erp heeft het boek Confettiregen

 

  • Storm Chabot, geboren in 1997, heeft zijn academische kennis op het gebied van Klinische Technologie en Biomedical Engineering aan de TU Delft toegepast in zijn afstudeeronderzoek naar een duurzame operatierobot. In 2021 lanceerde hij Storm Unlimited, een atelier waar hij zich toelegt op het ontwerp en de ontwikkeling van unieke meubelstukken. Zijn literaire debuut maakt hij met het verhaal ‘Handvast’.

 

Wie zijn de Chabots?

De familie Chabot bestaat uit meerdere generaties schrijvers. Elk familielid heeft zijn eigen stijl en specialiteit, wat de verzameling boeken zeer gevarieerd maakt. Hun werken worden gekenmerkt door humor, diepgang en een onmiskenbare eigenheid. Het Boekenweekgeschenk van 2024 wordt voor het eerst niet door één maar door zes personen geschreven: de familie Chabot! Ook moeder Yolanda en jongste zoon Storm schrijven mee, die daarmee hun debuut maken. Het Boekenweekgeschenk krijgt de titel Gezinsverpakking.