dune boeken volgorde

Wat is de juiste volgorde van de Dune boeken?

Dankzij de nieuwe aanpassing van de Dune film, geregisseerd door Denis Villeneuve’s, is er opnieuw belangstelling ontstaan ​​voor de Dune boeken. Weten waar je moet beginnen met de boeken kan echter behoorlijk wat hoofdpijn veroorzaken. Daarom hebben we voor jou de Dune boeken op de juiste volgorde gezet!

  1. Duin.
  2. Duin Messias.
  3. Kinderen van Duin.
  4. God-Keizer op Duin.
  5. Ketters van Duin.
  6. Duin Kapittel.

Wat is het verhaal van Dune?

Dune speelt zich af in een fictieve, verre toekomst in het jaar 10.191 waar adellijke huizen een samenleving leiden die zich uitstrekt over vele planeten. Het verteld het verhaal van een familie die wordt verraden door hun meesters en gedwongen wordt om samen te werken met de inheemse bevolking van een planeet om te overleven.

De schrijver van Dune

Frank Herbert was oesterduiker, fotograaf, tv-cameraman en journalist. Zijn eerste roman, The Dragon in the Sea verscheen in 1956. Daarna schreef hij bijna tien jaar achtereen korte verhalen voor verschillende tijdschriften. Een combinatie van twee korte verhalen die hij schreef voor Astounding, leverde hem in het begin van de jaren zestig het idee op voor zijn bijdrage aan de geschiedenis van de SF: Duin. Het werd aanvankelijk door maar liefst eenentwintig redacteuren afgewezen, maar groeide uit tot een wereldwijde cult classic.