Hongerspelen boeken volgorde

Wat is de juiste volgorde van de Hongerspelen boeken (Hungergames)?

De Hongerspelen (Hungergames) zijn een enorme hit! Het verhaal speelt zich af in de toekomst en de boekenreeks dankt zijn naam aan het gelijknamige spel dat in de boeken centraal staat. Ben jij benieuwd welk boek je als eerst moet lezen? Wij hebben voor jou een lijstje gemaakt!

  1. De Hongerspelen
  2. Vlammen
  3. De Spotgaai
  4. De Ballade van Slangen en Zangvogels

Deel 1. De Hongerspelen – The Hungergames

Katniss Everdeen, een 16 jaar oud meisje, woont in het 12e en armste district van Panem, het land dat ooit bekendstond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgeloot... Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven?

Deel 2. VlammenCatching Fire

Katniss Everdeen heeft meer geluk gehad dan ze ooit had durven dromen. Samen met Peeta Mellark heeft ze de roemruchte Hongerspelen gewonnen, ook al schrijven de regels voor dat er maar één winnaar levend uit de arena komt. Sinds hun terugkeer naar District 12 wordt er gefluisterd over een opstand tegen het Capitool en door haar heldenrol in de arena is Katniss onbedoeld het boegbeeld van deze naderende revolutie geworden. Als president Snow haar persoonlijk verantwoordelijk stelt voor het temperen van de onrust, raakt Katniss verstrikt in een angstaanjagend politiek web. Om iedereen van wie ze houdt te beschermen, moet ze de wereld ervan overtuigen dat haar gedeelde overwinning geen daad van rebellie, maar van ware liefde voor Peeta was. Maar Katniss beseft niet alleen dat haar hart eigenlijk aan iemand anders toebehoort, ze begint ook te twijfelen of ze het vuur van de revolutie wel wil doven...

Deel 3. De Spotgaai - Mockingjay

Katniss Everdeen overleefde tot twee keer toe de Hongerspelen, het macabere evenement dat eens per jaar plaatsvindt om de bevolking van Panem eraan te herinneren dat er niet te tornen valt aan het dictatoriale regime. Maar dat regime begint nu te wankelen. Rebellen nemen Katniss mee naar het grimmige District 13, waar de regering geen vat op heeft en waar plannen worden gemaakt voor een revolutie die haar weerga niet kent. Terwijl de voorbereidingen voor de opstand in volle gang zijn, herstelt Katniss van de verwondingen die ze in de arena heeft opgelopen en bereidt ze zich voor op haar rol als leider van de revolutie. Ze is volledig bereid te vechten en zelfs te sterven voor vrijheid. Maar dan geeft president Snow Katniss te kennen dat hij iedereen van wie ze houdt kapot zal maken als de rebellen hun plannen doorzetten. De prijs van vrijheid lijkt hoger dan ooit...

Deel 4. De Ballade van Slangen en Zangvogels - The Ballad of Songbirds and Snakes

Ondanks dat het boek zich 64 jaar voor de Hongerspelen boeken af speelt, geven veel lezers de tip om dit boek pas na de Hongerspelen reeks te lezen. Maar die keuze is natuurlijk volledig aan jou! Dit boek begint bij op de vooravond van de tiende Hongerspelen en gaat over de donkere dagen van Panem, vlak na de eerste – en mislukte – opstand tegen het Capitool.

De Auteur van de Hongerspelen boeken

Suzanne Collins is geboren op 10 augustus 1962 in Connecticut, VS. Ze studeerde drama en telecommunicatie aan de universiteit van Indiana en haar grote droom was om actrice te worden. Gelukkig voor ons besloot ze uiteindelijk voor een carrière te gaan achter de schermen. Ze begon als scenarioschrijfster van kindertelevisieprogramma’s en in 2003 bracht ze haar eerste boek uit: Gregor the Overlander. Vijf jaar later publiceerde ze haar eerste Hongerspelen boek. Suzanne’s vader was een soldaat en haar ervaring met oorlog is vaak terug te vinden in haar boeken. Ze heeft meerdere prijzen op haar naam staan, zoals de NAIBA Children’s Novel Award, de Book List Editor’s Choice, de Georgia Peach Book Awards for Teen Readers en de California Young Reader Medal. De boekenreeks Hongerspelen, The Hungergames, is verfilmd met Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson en Liam Hemsworth in de hoofdrol. Behalve de Hongerspelen, schreef Suzanne Collins ook de volgende fantasy/science fiction boekenreeks:

The Overlander

  1. Gregor the Overlander
  2. Gregor and the Prophecy of Bane
  3. Gregor and the Curse of the Warmbloods
  4. Gregor and the Marks of Secret
  5. Gregor and the Code of Claw