Volgorde Game of Thrones boeken

Wat is de volgorde van de Game of Thrones boeken?

Door de enorme populariteit van de Game of Thrones (Het Lied van IJs en Vuur) serie zijn ook de boeken niet aan te slepen. Steeds vaker krijgen wij de vraag gesteld: Wat is de juiste volgorde om de Game of Thrones boekenserie te lezen? Daarom hebben wij voor jou de juiste volgorde overzichtelijk op een rijtje gezet:

  1. Het Lied van IJs en Vuur - Ridder van de Zeven Koninkrijken. (Introductie)
  2. Het spel der tronen.
  3. De strijd der koningen.
  4. Een storm van zwaarden: Staal en Sneeuw.
  5. Een storm van zwaarden: Bloed en Goud.
  6. Een feestmaal voor kraaien.
  7. Een dans met draken: Oude vetes, nieuwe strijd.
  8. Een dans met draken: Zwaarden tegen draken.

Het verhaal van de Game of Thrones boekenserie

De 8-delige boekenserie van de Game of Thrones is een fantasyverhaal geschreven door George R.R. Martin. Het spel der Tronen verhaalt van de liefdes, de levens en de ambities van de Baratheons, de Lannisters, de Starks en al die andere grote families van de Zeven Koninkrijken. Het begint allemaal in het zuiden, aan het hof, waar de Lannisters sterke spelers zijn. De macht van de koning is tanende. Zijn Hand is onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen. Velen zijn uit op eigen gewin. Als de koning Eddard Stark tegen diens zin benoemt tot zijn nieuwe Hand, wordt zowel hij als zijn familie betrokken bij de meest omvattende machtsstrijd ooit, het levensgevaarlijke spel der tronen.

Nieuwe Game of Thrones prequel serie Fire and Blood

Vuur en Bloed (Fire and Blood) is het eerste deel van een tweedelige geschiedenis over het huis Targaryen van Westeros uit de boeken van Game of Thrones-auteur George R.R. Martin. Driehonderd jaar voordat Het Lied van IJs en Vuur begon veroverde Aegon Targaryen met zijn zussen-gemalinnen en hun drie draken het continent Westeros. Meer dan 280 jaar hielden zijn nakomelingen de heerschappij in stand. Ze doorstonden opstanden, burgeroorlogen en familieruzies... totdat Robert Baratheon de waanzinnige koning Aerys II van zijn troon stootte. De tv-serie gebaseerd op Vuur en Bloed is aangekondigd voor 2022.

George R.R. Martin biografie

George R.R. Martin is een Amerikaanse schrijver van fantasy, sciencefiction en scenario's. Daarnaast is hij ook filmproducent. In 1996 verscheen van zijn hand het eerste deel van Een Lied van IJs en Vuur, verfilmd en bekend geworden als Game of Thrones. Andere bekende series en verhalen van George R.R. Martin zijn Nightflyers en Wildcards (Het spel der spellen).