jack reacher boeken volgorde

Wat is de juiste volgorde van Jack Reacher boeken?

Inmiddels zijn er 26 boeken in de Jack Reacher serie uitgebracht en staat nummer 27 op de planning! Omdat het er zoveel zijn, snappen we dat er soms verwarring ontstaat over de juiste volgorde. Wij krijgen daarom ook vaak de vraag: Wat is de juiste volgorde van de Jack Reacher boeken van Lee Child?. Wij beantwoorden die vraag hieronder en vertellen je meer over de Jack Reacher films en de overige boeken van Lee Child.

  1. Jachtveld, 1997
  2. Lokaas, 1998
  3. Tegendraads, 1999
  4. De Bezoeker, 2000
  5. Brandpunt, 2001
  6. Buitenwacht, 2002
  7. Spervuur, 2003
  8. De Vijand, 2004
  9. Voltreffer, 2005
  10. Bloedgeld, 2006
  11. De Rekening, 2007
  12. Niets te verliezen, 2008
  13. Sluipschutter, 2009
  14. 61 uur, 2010
  15. Tegenspel, 2010
  16. De Affaire, 2011
  17. Achtervolging, 2012
  18. Ga nooit terug, 2013
  19. Persoonlijk, 2014
  20. Daag me uit, 2015
  21. Onder de radar, 2016
  22. Nachthandel, 2017
  23. Op Doorreis, 2018
  24. Verleden Tijd, december 2018
  25. Blauwe Maan, 2019
  26. De Wachtpost, 2020
  27. Liever dood dan levend, 2021 (nog niet verschenen)

Dit is de volgorde waarop de meeste mensen de Jack Reacher boeken lezen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om als eerste "De Vijand" (8), dan "Onder de radar" (21) en daarna "De Affaire" (16) te lezen. Deze boeken spelen zich respectievelijk acht jaar, één jaar, en zes maanden voor "Jachtveld" af.

Wat is het verhaal van de Jack Reacher boeken serie?

Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft. Hij zwerft rond, omdat hij van mening is dat hij nooit zijn eigen land heeft leren kennen omdat hij zijn jeugd voornamelijk heeft doorgebracht op militaire legerbases in het buitenland. Hij reist voornamelijk rond door te liften, per bus of te voet om geen papierspoor achter te laten. Ieder boekdeel heeft een ander diepgaand verhaal over de gevaarlijke en soms ongemakkelijke situaties waar Jack Reacher in belandt in zijn pogingen om onschuldigen te beschermen en schurken te stoppen.

Hoeveel Jack Reacher films zijn er?

Inmiddels zijn er twee films uitgebracht. De eerste film Jack Reacher, opgenomen in 2012, is een verfilming van het boek Voltreffer. De regie was in handen van Christopher McQuarrie, en Tom Cruise speelt de hoofdrol als Jack Reacher. De film ging in oktober 2011 in productie en de opnames eindigden in januari 2012. De première was op 27 december 2012. De tweede film _Jack Reacher: Never Go Back,_ opgenomen in 2016, is een boekverfilming van het boek Ga Nooit Terug. Het personage Jack Reacher wordt wederom vertolkt door Tom Cruise.

Komt er een Jack Reacher serie?

Wist je dat er ook een Jack Reacher serie op de planning staat? Er is nog niet veel over de cast van de Jack Reacher tv-serie bekend, maar de rol van Jack Reacher is wel al gecast! Alan Ritchson (Titans, Blood Drive) zal de titelrol gaan vertolken. Lee Child zal zelf ook betrokken zijn bij het project. Hij is de uitvoerend producent van de tv-serie. Nick Santora (Prison Break, Scorpion) wordt de showrunner van de serie. De rest van de cast is nog niet bekend gemaakt. Het eerste seizoen van de serie zal het eerste boek genaamd Jachtveld gaan verfilmen en wordt uitgezonden op Amazon. De Jack Reacher tv-serie zal een boek per seizoen gaan verfilmen, dat heeft Alan Ritchson laten weten in een interview. Hij zegt er het volgende over: "Ik weet niet hoeveel ik kan zeggen. We gaan elk seizoen een boek verfilmen, dus het eerste seizoen wordt het eerste boek. Ik denk dat dat een geweldige manier is om dit te doen. Ik begrijp waarom het verhaal spannend zou zijn als film, maar die langzame opbouw is wat ik zo leuk vind aan de boeken. Ik denk dat het voor het publiek heel leuk zal zijn om per seizoen een boek te verfilmen." Er is voor de Jack Reacher tv-serie nog geen releasedatum bekend gemaakt.

Lee Child, de auteur van Jack Reacher

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van Jim Grant. Lee Child is geboren in Coventry, maar groeide op in Birmingham, waar hij de school bezocht waar onder andere J.R.R. Tolkien ook leerling geweest was. Hij studeerde rechten, maar ging na zijn studie in het theater werken. Hij werd in dienst genomen door Granada Television in Manchester en werkte in de 18 jaren die volgden onder andere aan series als Brideshead Revisited, The Jewel in the Crown, Prime Suspect en Cracker. In 1995 werd hij vanwege een reorganisatie ontslagen en besloot hij in zijn levensonderhoud te voorzien als schrijver.

Hij schreef zijn eerste boek met de hand aan de eettafel omdat hij met de aanschaf van een computer wilde wachten tot hij succes had als schrijver. Dat succes kwam met dat eerste boek (Killing Floor) en sindsdien is Child professioneel schrijver. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk. Hij is getrouwd en heeft een volwassen dochter. Vanaf deel 25 van de Jack Reacher serie worden de boeken geschreven door Lee Child en zijn jongere broer Andrew Child (Andrew Grant).

Welke boeken heeft Lee Child nog meer geschreven?

Behalve de tot nu toe 27 delige Jack Reacher boeken reeks, heeft Lee Child nog meer boeken op zijn naam staan. Alle boeken, behalve De Held, zijn een novelle met Jack Reacher in de hoofdrol en zijn uitgebracht als Ebook. Hieronder een lijst met alle overige boeken van Lee Child: