54 minuten Paperback

De schoolbel gaat. Iemand begint te schieten.

54 minuten
 

Samenvatting

10:00 De directeur van Opportunity High School beëindigt haar toespraak en verwelkomt alle leerlingen voor het nieuwe semester. 10:02 De leerlingen staan op om naar hun klassen te gaan. 10:03 De auladeuren gaan niet open. 10:05...Meer 54 minuten Lees meer

Product Informatie

Auteur

Marieke Nijkamp

Taal

Nederlands

Uitgever

HarperCollins

ISBN

9789402700640

Productsoort

Boek

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

december 2017

Pagina's

320

Formaat

215 x 140 x 27 mm

Vertaler

Ineke van Bronswijk

Samenvatting

10:00 De directeur van Opportunity High School beëindigt haar toespraak en verwelkomt alle leerlingen voor het nieuwe semester. 10:02 De leerlingen staan op om naar hun klassen te gaan. 10:03 De auladeuren gaan niet open. 10:05...Meer 54 minuten Lees meer

Paperback
320 pagina's
€ 10 00
Paperback € 17,95
eBook € 7,99

Bekijk alles van Marieke Nijkamp
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


10:00 De directeur van Opportunity High School beëindigt haar toespraak en verwelkomt alle leerlingen voor het nieuwe semester. 10:02 De leerlingen staan op om naar hun klassen te gaan. 10:03 De auladeuren gaan niet open. 10:05 Iemand begint te schieten. Paniek barst los in de aula van Opportunity High School wanneer een leerling begint te schieten en de andere leerlingen tot hun afgrijzen ontdekken dat ze als ratten in de val zitten. Maar sommigen van hen hebben nóg meer reden om bang te zijn voor de schutter...


Product Informatie

Auteur

Marieke Nijkamp

Taal

Nederlands

Uitgever

HarperCollins

ISBN

9789402700640

Productsoort

Boek

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

december 2017

Pagina's

320

Formaat

215 x 140 x 27 mm

Vertaler

Ineke van Bronswijk

Beoordelingen

‘54 minuten’- Marieke Nijkamp



5 / 5

Aangrijpend actueel

(Deze auteur komt op de Dutch Comic Con 31 maart en 1 april 2018).
Dit boek neemt je mee, naar de meest zenuwslopende 54 minuten, uit het leven van een groep leerlingen. De doodsangst overheerst, maar de wil om te leven is nog groter.
Op een rustige eerste schooldag, is er altijd een toespraak. Bijna alle leerlingen zitten dan in de aula te luisteren. Dit is het moment om toe te slaan. Het moment om wraak te nemen op iedereen die je leven heeft verpest. Het is een actueel verhaal, het gebeurt immers nog te vaak in de verenigde staten. Er hoeft maar een persoon door te draaien en toegang te hebben tot een wapen. De schutter in dit boek richt een bloedbad aan. Je komt steeds meer te weten over wat hem tot deze daad gedreven heeft. Het valt niet goed te praten. Maar toch leer je de mens kennen, achter de schutter.
Je ziet het verhaal door vrij veel ogen en vanaf verschillende kanten. Per minuut wordt deze hele vreselijk beangstigende toestand beschreven. Het raakt mij ontzettend diep. Want dit schetst een zeer reëel beeld, over hoe zo’n situatie zich echt zal voltrekken. Dit maakt het zo aangrijpend dat het een echte pageturner is. Het gebruik van social media heeft ook een rol in dit verhaal. Dat is origineel weergegeven.
De klok tikt door….Wie komt er levend uit deze schietpartij en wie niet. Verdriet. Angst. Schuld. Onschuld. Wraak. Het zijn allemaal aspecten die aan bod komen.
In het begin vraag je, je soms af: waarom zoveel verhaallijnen? Maar ze komen allemaal samen en worden een geheel. Heel knap gedaan! 5*****


3 / 5

Helaas beetje een tegenvaller...

Na zoveel goede recensies gelezen en het is een Amerikaanse bestseller... moest ik er ook aan. Maar helaas viel het boek best tegen. Te veel personages en geen mooie verhaallijn, wat het voor mij niet spannend maakte.


5 / 5

Sprakeloos

Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik het lezen van dit boek heb uitgesteld. Uitgesteld, omdat ik bang was voor de heftigheid, de intensiteit van dit verhaal… Toen ik eenmaal de moed verzameld had om het te gaan lezen, kon ik niet meer stoppen. Ik heb het boek bijna in één ruk uitgelezen. Dat móést gewoon!

Je krijgt de gebeurtenissen – die zich in een tijdspanne van 54 minuten afspelen, maar die voelen als véél langer – mee vanuit verschillende perspectieven. Zo leer je de hoop en de angst van de hoofdpersonages kennen. In een korte tijd kom je een heleboel te weten over de personages, over hun levens, over hun verhouding tot de schutter en over hun redenen om extra bang te zijn voor hem. Je beleeft hun strijd tot overleven enorm intens mee, juist doordat het drama van minuut tot minuut verteld wordt.

Wat heeft Marieke Nijkamp een onwijs sterk verhaal geschreven. Op mij heeft het een onuitwisbare indruk gemaakt, ik heb echt ademloos zitten lezen! Echt bizar goed… (ik ben eigenlijk gewoon sprakeloos )


5 / 5

Huiveringwekkend echt. Wow!

Elk boek verdient een mooie wat langere recensie met argumenten die mijn mening ondersteunen. Echter kan ik dit boek met één enkel woord al op zijn plek zetten: 'wow'. Wow omschrijft alles: de verhaallijn, de personages, de gevoelens die je krijgt bij het lezen. Wow heeft een randje 'onder de indruk', een randje 'gruwelen' en een randje 'ongelofelijk'. Wow is alles wat ik dacht toen ik het boek uit had. Want dit boek is... wow!

Het boek is geschreven vanuit verschillende verhaallijnen. Ieder hoofdpersonage heeft een eigen rol in het boek en een eigen connectie met de schutter. De lijnen van de personen die zich in de aula bevinden op het moment van de schietpartij vind ik interessanter. Logisch ook, daar gebeurt alle actie. Echter zijn de verhaallijnen van de personen buiten de aula wel belangrijk voor het verloop van het verhaal. Het feit dat het boek uit verschillende verhaallijnen is geschreven, vond ik niet storend. In het begin maak je een beetje kennis met ze en op de minuut af tot het schieten begint lees je wat de personages aan het doen en denken zijn. Tijdens de hele schietpartij kun je vanuit elk personage lezen wat hun reactie erop is en wat er door ze heen gaat. Het is geen enkel moment verwarrend wie er aan het woord is of waar in het verhaal je zit.

Het boek is gebaseerd op meerdere schietpartijen op high schools en dat is te merken. Tot op de detail lijkt het boek geloofwaardig en voel je de terroriserende angst. Alsof jij ook een leerling in die aula bent. De verhaallijnen van de 2 personages buiten de aula zijn dan ook wel weer fijn: ze halen je een beetje uit de trance zodat het niet té echt wordt. Ook de manier waarop de schutter denkt intrigeert me. Ik studeer voor orthopedagoog en ik vind het dan weer leuk om op zulke momenten te bedenken wat er speelt bij zo'n kind om dit te doen. In het boek stonden genoeg aanwijzingen en beweegredenen, wat het een geloofwaardige daad maakt. Iets dat in het echt kan voorkomen, en helaas ook al meerdere malen is gebeurd.

54 minuten is een realistisch geschreven nachtmerrie. Ik sloeg het boek 'even open' op een zonnige middag en nog geen drie uur later was het boek uit. Abnormaal goed. Dat is 54 minuten.

Ik geef het boek 4.5/5 sterren, omdat het perspectief van Claire mij een ietsiepietsie begon te vervelen, maar verder is het boek perfect!


5 / 5

Laat je niet meer los!

Over het boek 54 minuten van Marieke Nijkamp had ik al veel goede verhalen gehoord. Zelf ben ik iemand die meer van romans houdt. Toch werd ik na het lezen van de flaptekst van het boek erg nieuwsgierig en besloot ik het boek te gaan lezen.

Dit was beslist geen slechte keuze! Hoewel ik het boek soms erg spannend en heftig vond, is het een echte aanrader. Door de schrijfstijl van de schrijfster en de manier waarop ze situaties tot in detail beschrijft wordt het verhaal erg realistisch. Je hebt het gevoel alsof je zelf in de school aanwezig bent. Elk hoofdstuk bevat spanning. Soms nagelbijtend. Ik heb het boek wel een keer even weg moeten leggen, omdat het voor mij soms even te heftig was. Maar het was het waard om het boek te lezen.

Het verhaal wordt vertelt vanuit verschillende personages. Je leest hoe de hoofdpersonen de angstige minuten beleven en hoe hun leven er daarvoor uitzag. Hierdoor leer je de keuzes die worden gemaakt tijdens deze angstige momenten begrijpen.

Het boek laat je niet meer los! Je wilt het waarom weten. Je moet weten hoe het verhaal afloopt. Komt het goed met iedereen?

Kortom een heftig verhaal, wat in deze tijd helaas te vaak de realiteit kan zijn. Een echte mustread!



Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
54 minuten
54 minuten
Marieke Nijkamp
Paperback  320 paginas
1000