Alleen hij Paperback

Alleen hij
 

Samenvatting

Andrew Gross heeft met 'Alleen hij'(The One Man)een bloedstollende en aangrijpende thriller geschreven waarin de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en die van Auschwitz in het bijzonder centraal staan. 1944....Meer Alleen hij Lees meer

Product Informatie

Auteur

Andrew Gross

Taal

Nederlands

Uitgever

De Fontein Romans & Spanning

ISBN

9789026142697

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

november 2017

Pagina's

352

Formaat

231 x 151 x 35 mm

Vertaler

Gert-Jan Kramer

Samenvatting

Andrew Gross heeft met 'Alleen hij'(The One Man)een bloedstollende en aangrijpende thriller geschreven waarin de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en die van Auschwitz in het bijzonder centraal staan. 1944....Meer Alleen hij Lees meer

Paperback
352 pagina's
€ 20 00
eBook € 6,49
12,99

Bekijk alles van Andrew Gross
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Andrew Gross heeft met 'Alleen hij'(The One Man)een bloedstollende en aangrijpende thriller geschreven waarin de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en die van Auschwitz in het bijzonder centraal staan. 1944. Terwijl in Europa de Tweede Wereldoorlog voortduurt, werken de Amerikanen uit alle macht aan het Manhattanproject. De code die ontbreekt is ontwikkeld door de Poolse natuurkundige Alfred Mendl, die uit het getto van Warschau op transport naar Auschwitz is gezet. De jonge Pool Nathan Blum is Europa ontvlucht en werkt als vertaler voor de Amerikanen. Hij spreekt vloeiend Duits en Pools, hij is vindingrijk en nu hij alles en iedereen is verloren in de oorlog, is hij vooral vastbesloten zijn leven een zinvolle nieuwe wending te geven. Wanneer de Amerikanen hem vragen het welhaast onmogelijke te doen, aarzelt hij niet. Hij zal terugkeren naar Europa en infiltreren in Auschwitz in een poging Alfred Mendl te bevrijden. Andrew Gross schreef eerder negen thrillers onder zijn eigen naam en daarnaast nog eens vijf thrillers samen met James Patterson. 'Gross heeft de beschrijvingen van het kampleven opgetekend naar de verhalen van zijn schoonvader die in Auschwitz vastzat. Waar de hoofdpersonen fictie zijn, zijn de setting en veel van de personages gebaseerd op historische feiten. Voeg daaraan toe het inlevingsvermogen, de actie en de spanning en 'Alleen hij' is zowel een ontroerende als aangrijpende thriller.' Booklist


Product Informatie

Auteur

Andrew Gross

Taal

Nederlands

Uitgever

De Fontein Romans & Spanning

ISBN

9789026142697

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

november 2017

Pagina's

352

Formaat

231 x 151 x 35 mm

Vertaler

Gert-Jan Kramer

Beoordelingen

‘Alleen hij’- Andrew Gross5 / 5

Alleen hij

Gruwelijk spannend en schrikbarend eng, slechts één tip:
LEES DIT BOEK!
Namens Bruna Raalte: Evelien Veltien


5 / 5

Dit verhaal verdient het om verfilmd te worden

Dit verhaal zal ik nooit vergeten!
Alleen hij is een ontroerende historische thriller, die gedeeltelijk gebaseerd is op ware feiten. Dit verhaal had me meteen te pakken en liet me niet meer los, ook na het lezen niet.
Wanneer je begint met lezen, bereid je dan voor op een spannend en aangrijpend verhaal dat je meeneemt naar een tijd nog niet zo heel lang geleden.
De vaak schokkende gebeurtenissen die beschreven worden zijn helaas veelal op waarheid berust. Dat is iedereen duidelijk geworden sinds de Tweede Wereldoorlog. Wat mensen doen om letterlijk het vege lijf te redden in dit soort situaties is onvoorstelbaar!
De wanhoop en tegelijkertijd ook de berusting zijn goed voelbaar wanneer de gevangen in rijen opgesplitst worden.

De hoofdpersoon Nathan moet een gevecht tegen de tijd leveren want hij krijgt maar 72 uur om zijn opdracht te voltooien. De reden waarom hij toestemde in deze bijna onmogelijke opdracht verdwijnt als sneeuw voor de zon als hij eenmaal geïnfiltreerd is in Auschwitz. Toch zet hij door.

Andrew Gross heeft veel meer informatie ingewonnen dan alleen het luisteren naar de verhalen van zijn schoonvader, waardoor hij gebeurtenissen waarheidsgetrouw kon verwoorden.
Dit boek leg je niet weg totdat je de laatste bladzijde gelezen hebt. De prettige schrijfstijl, zonder veel moeilijke woorden maakt het tot een toegankelijk boek.
De proloog en het laatste hoofdstuk van het verhaal sluiten naadloos op elkaar aan, maar het heeft me wel verrast wie uiteindelijk de verteller was.

Alleen hij boeit vanaf de allereerste bladzijde en de auteur laat je kennismaken met een behoorlijk aantal personages. Ze hebben stuk voor stuk door hun eigen karakter hun plaats in dit verhaal verdiend. Een aantal van hen heb ik in mijn hart gesloten.


5 / 5

Angstaanjagend realistisch - tot tranen toe geroerd.

Telkens weer als ik dit soort “oorlogsverhalen” lees grijpen ze me naar de strot. Toch wil ik ze steeds maar weer lezen, omdat het niet vergeten mag worden. Niet de aantallen, maar de verhalen van en over de mens achter het getal. Het blijft me hoe dan ook fascineren, ook al kan ik het bij 99 procent van de verhalen niet droog houden. Het emotioneert me tot op het bot. De gruwelen, de angst en hoop, maar ook de liefde die soms opbloeide – zelfs tussen “onmogelijke” partijen.

Zo ook dit verhaal.
'Alleen hij' is deels gebaseerd op ware feiten en Andrew Gross heeft er met zijn eigen inzicht een fictieve twist aan gegeven die het boek een doordringend karakter mee geeft.
Het begint al met een bericht dat je aan het denken zet, een uiterst geheim project waarvan slechts enkele mensen op de hoogte zijn. Deze mensen staan aan de hoogste top van de Amerikaanse geheime dienst – tot aan de president toe ….. het Manhattanproject.
Er zijn slechts twee personen op de wereld die de ontbrekende codes/berekeningen uitgedokterd hebben om een allesvernietigend wapen te maken en één daarvan werkt samen met de Duitsers. De andere is de Joodse Alfred Mendl, maar hij is met zijn gezin vanuit het getto van Warschau op transport gezet naar Auschwitz. Deze probeert uit alle macht om niet door te draaien in het kamp en doet er alles aan om zijn werk van twintig jaar op de een of andere manier te bewaren. De professor, zoals hij wordt genoemd, weet op een wel heel aparte manier al zijn bevindingen te onthouden. Maar zal hij zijn kennis ooit bij de juiste personen weten te krijgen?

Nathan Blum weet op wonderbaarlijke wijze Europa te ontvluchten met een voor de Joden zeer belangrijk relikwie. Helaas moet hij daarbij de rest van zijn gezin achterlaten, zijn ouders en zusje. Hij voelt zich hierdoor zo slecht als hij uiteindelijk in Amerika aankomt dat hij zich bij het leger aanmeldt. Door zijn meertaligheid is hij uiterst belangrijk voor het vertalen van onderschepte berichten. Maar hij wil meer doen en geeft dit ook steeds aan bij zijn meerderen. Op een gegeven moment lijkt zijn wens uit te komen, maar het is een ontiegelijk, haast onuitvoerbaar plan dat door de mensen van het Manhattanproject bedacht is. Willen ze de Duitsers een stap voor blijven met de ontwikkeling van een bepaald soort wapen dan zullen ze de kennis nodig hebben van Alfred Mendl – de enige mogelijkheid is dus om deze te bevrijden uit Auschwitz dat vergeven is van corrupte, nietsontziende kampbeulen en hun hulpjes, en niet te vergeten de “douches” waar weinig mensen van terug komen.
Toch is Nathan vastbesloten, hij gaat naar Auschwitz om de prof te bevrijden. Een minutieus plan wordt uitgedacht en hij laat zich droppen in vijandelijk gebied in de buurt van het kamp …

Angstaanjagend realistisch beschreven waarbij ik mezelf opgejaagd voelde – zij het dan om maar door te willen lezen. Ik vluchtte in sneltreinvaart door het boek, mezelf voorhoudend om af en toe adem te halen. Hongerend naar een goede afloop visualiseerde ik de gruwelen en kreeg zoals altijd kippenvel en tranen in mijn ogen. Een aantal twists in het verhaal zorgden voor nog meer spanning. Ik realiseerde me dat er miljoenen verhalen zijn of waren die nooit verteld zijn, puur omdat de mensen het niet konden navertellen … daar word ik stil van van binnen.

Petje af voor Andrew Gross om de verhalen van zijn schoonvader te verbinden met een fictief verhaal dat je aan zal grijpen, op meerdere manieren.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Alleen hij
Alleen hij
Andrew Gross
Paperback  352 paginas
2000