Als we elkaar terugzien Paperback

Een geheim uit de Tweede Wereldoorlog zet Emily aan tot een speurtocht naar de waarheid over haar familie

Als we elkaar terugzien
 

Samenvatting

Een meeslepende familiegeschiedenis, voor de lezers van De bakkersdochter, Het familieportret en De nachtegaal.Meer Als we elkaar terugzien Lees meer

Product Informatie

Auteur

Kristin Harmel

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789022583418

Productsoort

Boek

Categorie

Vertaalde literatuur , Voordelig geprijsde boeken voor 10,00 per stuk

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

februari 2018

Pagina's

384

Formaat

215 x 140 x 35 mm

Vertaler

Daniëlle Stensen

Samenvatting

Een meeslepende familiegeschiedenis, voor de lezers van De bakkersdochter, Het familieportret en De nachtegaal.Meer Als we elkaar terugzien Lees meer

Paperback
384 pagina's
€ 10 00
eBook € 7,99

Bekijk alles van Kristin Harmel
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Columniste Emily ontvangt van een geheime afzender een prachtig, mysterieus schilderij: een portret van haar onlangs overleden grootmoeder. Er zit alleen een handgeschreven briefje bij met de boodschap: 'Hij is altijd van haar blijven houden'. Emily gaat op onderzoek uit en komt op het spoor van dramatische gebeurtenissen in Amerikaanse kampen met Duitse krijgsgevangenen uit de Tweede Wereldoorlog. Door wat ze ontdekt komt ook haar eigen levensverhaal in een ander licht te staan... De pers over Als we elkaar terugzien 'Kristin Harmel heeft me met Als we elkaar terugzien een vriendin gegeven, een verhaal dat me van begin tot eind heeft geraakt en waarbij ik heel hard heb zitten huilen.' Moredelight.com 'Een prachtig en ontroerend verhaal over een vrouw die op zoek gaat naar het verleden van haar oma en daarbij ook meer over haar eigen leven ontdekt.' Boekenbeschrijfster.nl 'Harmel heeft met kennis van zaken feiten en fictie met elkaar verweven tot een ontroerend verhaal.' Charlottesboeken.blogspot.nl 'Misschien wel een van de meest ontroerende, krachtigste verhalen ooit, en tot nu toe Harmels beste roman.' RT Book Reviews 'Een meeslepende, aansprekende familiesaga die generaties met elkaar verbindt en het belang van liefde bevestigt.' Kirkus Reviews 'Een hartverscheurend mooi verhaal over liefde, vergeving en de waarde van familiebanden. Leest als een tierelier.'  Nederlands Dagblad


Product Informatie

Auteur

Kristin Harmel

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789022583418

Productsoort

Boek

Categorie

Vertaalde literatuur , Voordelig geprijsde boeken voor 10,00 per stuk

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

februari 2018

Pagina's

384

Formaat

215 x 140 x 35 mm

Vertaler

Daniëlle Stensen

Beoordelingen

‘Als we elkaar terugzien’- Kristin Harmel5 / 5

Spraakmakend

Dit boek heb ik in 1 week uitgelezen, in een woord: Wow!
Het is een boek met een mooie en tragisch liefdesverhaal maar met een eind wat ik totaal niet had verwacht.
Zeker een aanrader om te lezen zowel in de Ebook versie als Papier versie.


4 / 5

Hij bleef altijd van haar houden

In haar nieuwe roman Als we elkaar terugzien onthult Kristin Harmel ons een onbekend stukje Amerikaanse geschiedenis. We reizen af naar het Florida van 1944. Als we goed door de suikerrietvelden turen zien we tientallen mannen aan het werk. Wie zijn deze mannen? Zijn het wrede Duitse SS´ers? Of jonge Duitse mannen, slechts tieners nog, die door hun leider gedwongen waren om te vechten? Peter Dahler is opgepakt in Afrika, waar hij maandenlang door hitte, honger, dorst en dood was omringd. Het werk op het Amerikaanse krijgsgevangenenkamp is zwaar, maar Peter is opgelucht dat hij weg is uit de Afrikaanse hel. Op een dag ontmoet hij op de suikerrietplantage het meisje van zijn dromen, Margaret. Als de oorlog voorbij is moeten de krijgsgevangenen het land verlaten. Peter beloofd Margaret dat ze elkaar weer terug zullen zien.

Het is 2014, de 36-jarige journaliste Emily Emerson is zojuist ontslagen en zit thuis te treuren. Haar leven is tot nu toe een opeenstapeling van ellende geweest. Tot voor kort kon ze met al haar zorgen bij haar grootmoeder terecht, maar nu ze overleden is, voelt Emily zich ellendig en eenzaam. Dan ontvangt Emily een prachtig schilderij waarop ze een jonge versie van haar oma herkent. Er zit een handgeschreven briefje bij met de tekst “Hij bleef altijd van haar houden”. Wie heeft dit pakje gestuurd? Wie heeft het mooie schilderij gemaakt? Zou de grote liefde van haar oma nog leven? Waarom had oma eigenlijk nooit contact met haar familie? Wat gebeurde er allemaal in het krijgsgevangenenkamp? Emily besluit om na twintig jaar weer contact op te nemen met haar vader. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden.

Wat mooi is aan deze familiegeschiedenis is dat schrijfster Kristin Harmel in haar boek enkele zeer gevoelige onderwerpen bespreekbaar maakt, zoals: het hebben van een relatie met de vijand, het afstaan van een kind, tienerzwangerschappen en het bestaan van krijgsgevangenenkampen in Amerika.

Gelukkig heeft uitgeverij “De Boekerij” niet voor dezelfde coverfoto gekozen als de Engelstalige versie van het boek. Deze foto is namelijk al twee keer eerder gebruikt, bij “Margie” van Jillian Cantor en “Flora” van Gail Godwin. Maar ook met de foto van de Nederlandse versie ben ik niet zo tevreden. De foto is mooi, maar past niet zo goed bij het verhaal. Er komt helemaal geen jong meisje in voor. Zelf zou ik voor een foto van het geheimzinnige schilderij gekozen hebben; een jonge vrouw in een rode jurk op een suikerrietplantage. De schilderijen van de onbekende schilder worden door Harmel zo levensecht beschreven dat je ze het liefst met eigen ogen wilt zien.

Wat heel bijzonder aan het verhaal is, is dat de woorden die op het briefje staan eigenlijk voor alle hoofdpersonen gelden. Ook Emily en oma bleven hun hele leven van hun jeugdliefde houden. De mooie brief die Emily’s vader, aan het eind van het verhaal, aan zijn (ter adoptie afgestane) kleindochter schrijft maakt het verhaal van de familie prachtig rond. Zal Emily haar dochter ooit nog terugzien?


4 / 5

Uitnodigend geschreven

Gelijk in hoofdstuk 1 weet de schrijfster de nodige nieuwsgierigheid op te wekken. Het valt niet mee om het boek even weg te leggen. De vluchtige beschrijvingen van de uiterlijke kenmerken en de karakters van de hoofdpersonen laten je verbeelding tot leven komen. Dit geldt ook voor de omgeving waarin de hoofdpersonen zich bevinden. Tevens weet de schrijfster de emoties op een dusdanige manier te beschrijven dat je ze bijna kunt voelen. De verschillende tijdperken waarin geschreven wordt hebben een mooie overgang zodat het niet verwarrend is.

Tegen het einde van het boek wordt er een verwisseling van naam geschreven wat wel enigszins verwarrend is. Ook is er wat verwarring over hoe het de hoofdpersonen uiteindelijk vergaan is. Het roept vragen op.

Het boek is goed en uitnodigend geschreven.


4 / 5

Familiebanden

Deze roman bestaat uit twee verhaallijnen. Het heden, wat de zoektocht naar Emily’s opa inhoudt, en de tweede verhaallijn is het verleden over haar oma en opa. Verder ga ik hier niet over uitweiden omwille van het spoilergevaar maar het is zeer zeker een prachtig verhaal.
Het verhaal is meeslepend en gaat over drie generaties. Elke generatie heeft fouten gemaakt en daar moeten ze nu uit leren en vooral aanvaarden. Elk personage wordt goed uitgediept. Ook in het bijzonder Emily. Dingen die in het verleden gebeurd zijn en die ze nu op deze zoektocht ook een plaats moet geven.
De auteur geeft ook historische feiten weer over WOII in de USA. Ik was verbaasd om te lezen dat er zoveel Duitse krijgsgevangenen waren die in de USA verbleven. Deze historische samenvatting was dan ook heel interessant om te lezen.
Dit boek omvat zoveel emotionele elementen zoals haat, bitterheid en wrok maar nog meer zijn het de schuldgevoelens, vergiffenis, familiebanden, leed en spijt die centraal staan in dit boek.
Het is een verhaal dat ons meeneemt naar Europa, de USA en ook een zoektocht naar een verloren familielid maar ook bij henzelf en dit gaat niet zonder slag of stoot. Elk personage komt zichzelf tegen en dat is heel confronterend!
Een ontroerend verhaal over familiebanden en ik wilde per se weten waar het schilderij nu vandaan kwam. Al wie van historische fictie houdt gaat zeker van dit boek genieten!
4 sterren


5 / 5

wat een geweldig boek

Emily, een columniste met te weinig werk, zit niet lekker in haar vel. Relaties met familieleden zijn niet al te best. Op een dag wordt er een pakketje bij haar bezorgd. Een mysterieus schilderij is de inhoud van dat pakje. Het lijkt wel of ze haar oma op het schilderij ziet. Nabellen heeft geen zin. Van wie komt dit schilderij en wie heeft het geschilderd. Dit is de start van haar zoektocht:
Nieuwsgierig geworden gaat ze op zoek naar de oorsprong van het schilderij. Je wordt van het heden naar het verleden gezogen. Deze zoektocht neemt je mee van Amerika naar Europa en van het heden naar het begin van de 19e eeuw.
Wegleggen was geen optie meer, ik heb hem echt in 1 zondag uitgelezen. Wat een heerlijk boek. Adembenemend mooi.


Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Als we elkaar terugzien
Als we elkaar terugzien
Kristin Harmel
Paperback  384 paginas
1000