Alsjeblieft, laat me gaan Paperback

Het waargebeurde verhaal van een meisje dat in handen valt van vrouwenhandelaren

Alsjeblieft, laat me gaan
 

Samenvatting

De Britse Caitlin Spencer werd vanaf haar veertiende verkracht door honderden mannen. Keer op keer werd ze verhandeld en doorgegeven aan seksbendes. Het grootste deel van deze vrouwenhandelaren bestond uit Pakistaanse mannen. Ze...Meer Alsjeblieft, laat me gaan Lees meer

Product Informatie

Auteur

Caitlin Spencer

Taal

Nederlands

Uitgever

Just Publishers

ISBN

9789089757524

Productsoort

Boek

Categorie

Waargebeurde verhalen

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2018

Pagina's

288

Formaat

209 x 134 x 23 mm

Samenvatting

De Britse Caitlin Spencer werd vanaf haar veertiende verkracht door honderden mannen. Keer op keer werd ze verhandeld en doorgegeven aan seksbendes. Het grootste deel van deze vrouwenhandelaren bestond uit Pakistaanse mannen. Ze...Meer Alsjeblieft, laat me gaan Lees meer

Paperback
288 pagina's
€ 16 99
eBook € 9,95

Bekijk alles van Caitlin Spencer
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


De Britse Caitlin Spencer werd vanaf haar veertiende verkracht door honderden mannen. Keer op keer werd ze verhandeld en doorgegeven aan seksbendes. Het grootste deel van deze vrouwenhandelaren bestond uit Pakistaanse mannen. Ze brachten Caitlin naar hun woningen en naar ranzige hotelkamers. Daar werd het gedrogeerde meisje systematisch en afschuwelijk verkracht. Filmpjes daarvan circuleren nog steeds op internet. Condooms werden nooit gebruikt. Caitlin Spencer hield aan de verkrachtingen elf zwangerschappen over. Zeven eindigden met abortus, twee met een miskraam. Twee meisjes zijn levend ter wereld gekomen. Caitlins geschiedenis verbijstert. Niet alleen vanwege de mate waarin en de walgelijkheid waarmee ze werd misbruikt, maar ook vanwege het feit dat de autoriteiten stelselmatig weigerden op te treden. De meeste daders van deze moderne slavernij lopen nog steeds vrij rond. Caitlin zegt: 'Ik ben bang. Maar zij mogen niet winnen. Ik zal er alles aan doen om dit onderwerp uit de taboesfeer te halen.' Ze schrijft openlijk over hoe ze jarenlang heeft geleden. Ook laat ze zien hoe hulpinstanties wegkijken voor de uitwassen in onze maatschappij. Simpelweg omdat men vreest voor racist te worden uitgemaakt. Door zich zo moedig en kwetsbaar uit te spreken koestert Caitlin de hoop te laten zien hoe wijdverbreid de vrouwenhandel is en hoe, terwijl de autoriteiten consequent wegkijken, gewetenloze criminelen keer op voortdurend de dans ontspringen. Caitlin Spencers boek maakte een lawine aan reacties los. In haar stad alleen al meldden zich 278 slachtoffers. Sommige meisjes waren nog geen dertien jaar. Slechts achttien verdachten moeten zich verantwoorden voor de rechter. Er zijn veel meer slachtoffers. En ook daders. Het probleem van de kindslaven wordt door de overheid zwaar onderschat. Er zijn veel meer slachtoffers.


Product Informatie

Auteur

Caitlin Spencer

Taal

Nederlands

Uitgever

Just Publishers

ISBN

9789089757524

Productsoort

Boek

Categorie

Waargebeurde verhalen

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2018

Pagina's

288

Formaat

209 x 134 x 23 mm

Beoordelingen

‘Alsjeblieft, laat me gaan’- Caitlin Spencer4 / 5

Bijzonder en aangrijpend

Toen ik in dit boek begon, kon ik het bijna niet meer wegleggen. Het verhaal gaat over Caitlin die vanaf haar veertiende terecht komt in de mensenhandel. Ze wordt ontelbare keren verkracht en dit is haar verhaal. Het boek maakt een onderwerp bespreekbaar waar niemand eigenlijk over wilt lezen. Zeker niet iets van dit zware niveau.
Het verhaal wordt vanuit ‘ik’ geschreven en haalt zware, intense en expliciete dingen aan. Maar de manier waarop het wordt verteld is oprecht, geloofwaardig en houdt bijna niks voor de lezer achter. En hoewel ik over sommige dingen liever niet wilde lezen wist ik dat het van belang was. Dit is wat de schrijfster mee wilt geven, haar boodschap is ook wonderbaarlijk en mooi: ‘Ik vertel mijn verhaal omdat ik hoop dat een meisje – één meisje – het leest en weet dat het niet haar schuld was’.

Ik hoop echt echt van harte dat het voor minimaal één meisje is gelukt. Ik kan me niet voorstellen en wil het me ook niet voorstellen hoe zoiets zou zijn. Maar de manier waarop Caitlin zich zo laat horen en anderen probeert een stem te geven is bewonderingswaardig. Gaande het verhaal spreekt Caitlin ook vaker tegen haar jonge ik. Dan staat er ‘Als ik iets tegen haar had kunnen zeggen…’ Die dingen zijn altijd hartverscheurend om te lezen. Want gelukkig, gelukkig weet ze nu hoe verknipt de situaties waren waarin ze terecht kwam.

De onschuld en onwetendheid van kinderen komt hierin goed naar voren, maar ook de manier waarop de overheid en andere instanties zulke onderwerpen in die tijd het liefst negeerden of afwierpen. Ook het verschil in geloofsovertuiging en racisme komt aan bod. Een boek dat vele aspecten aanhaalt. Heftig, ondenkbaar en hartverscheurend. Want hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer je met Caitlin gaat meeleven. Ze wordt sterker maar kan er in haar eentje niet aan ontsnappen. En als ze dan ook nog eens twee dochters ter wereld brengt die gevaar lopen, lijkt het einde nog ver weg. Maar er is ook hoop te vinden in het verhaal, een bijzondere maar ook moeilijke liefde en respect.

Ik zou dit boek ten zeerste willen aanraden aan mensen die waargebeurde verhalen interesseren, want dit is een verhaal, een waargebeurd verhaal zoals nooit te voren. Je wordt er niet blij of gelukkig van als je het leest, maar het raakt je en laat jouw geluksmomenten in je leven van tijd tot tijd uitblinken.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Alsjeblieft, laat me gaan
Alsjeblieft, laat me gaan
Caitlin Spencer
Paperback  288 paginas
1699