Ayyuha t-talib!
Ayyuha t-talib!
Ayyuha t-talib!
Ayyuha t-talib!
35.00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

De methode Modern Standaard Arabisch bestaat uit 3 afzonderlijk verkrijgbare onderdelen:
-9789044129854#Handboek
-9789044129861#CD-teksten, Oplossingenboek, Geïntegreerde woordenlijst
-9789044121810#5 CD's met de gesproken teksten

Over de methode:
Wens je Arabisch te leren om meer te kunnen genieten van wat de Arabische landen en hun cultuur te bieden hebben ? Vind je het belangrijk de Arabische media te volgen om een beter inzicht te krijgen in de politieke en sociale ontwikkelingen die de Arabische wereld sinds enkele jaren in rep en roer zetten?

Van zodra je het Arabisch beheerst, gaat een nieuwe én een oude wereld open. Een levende, gevarieerde wereld die steeds meer 'bij ons om de hoek' te vinden is, maar ook een oude en eerbiedwaardige wereld waaraan de moderne westerse wetenschap en cultuur meer schatplichtig zijn dan men doorgaans vermoedt.

Dit handboek maakt duidelijk dat het Standaard Arabisch een leerbare taal is. Uiteraard is zoals bij elke taal een dosis doorzettingsvermogen nodig, maar de juiste aanpak zit in het handboek ingebakken. Twee docenten hebben er een jarenlange didactische ervaring in het hoger onderwijs en een buitengewone expertise als native speaker in gebundeld. Zowel in de theoretische toelichting als in de diverse oefeningen legt het handboek de duidelijke systematiek bloot die eigen is aan de Arabische grammatica. Het besteedt ook bijzondere aandacht aan die specifieke moeilijkheden die Nederlandstaligen bij de studie van het Arabisch kunnen ervaren.

Vijf audio-cd's met de ingesproken basisteksten en oefeningen maken de student vertrouwd met het gesproken Standaard Arabisch. Samen met het addendum dat de cd-teksten, de oplossingen bij de oefeningen en de geïntegreerde woordenlijst bevat, zullen ze hun nut bewijzen voor wie deze taal in zelfstudie wil verwerven.

Over de auteur(s):
Herman Talloen (° Gent) doceerde Arabische taalkunde en taalverwerving aan de Universiteit Gent en aan het departement Vertalers en Tolken van de Artesis Hogeschool Antwerpen. Hij ontwikkelde diverse methodes voor E-Learning Arabisch aan de subfaculteit Taal en Communicatie van Lessius/KULeuven in Antwerpen.

Dr. Abied Alsulaiman (° Hama, Syrië) leidt diverse vertaalateliers aan de Master Vertalen en Tolken Arabisch van de subfaculteit Taal en Communicatie van Lessius/KULeuven in Antwerpen. Hij is geaffilieerd onderzoeker aan de KULeuven en verricht gespecialiseerd onderzoek op het vlak van Arabische juridische terminologie.

0 | 0