Bali, mango met pit Paperback

en hoe ik mezelf tegenkwam

Bali, mango met pit
 

Samenvatting

Als een vijftigpluskuiken in een ei dat dringend de schaal moet breken, zo voelde Leen Caboor zich. Gedreven door een onweerstaanbare hunkering naar ontdekken, naar een periode van niets-moet en alles-kan, zegt ze haar baan op en...Meer Bali, mango met pit Lees meer

Product Informatie

Auteur

Leen Caboor

Taal

Nederlands

Uitgever

Elikser B.V. Uitgeverij

ISBN

9789089545015

Productsoort

Boek

Categorie

Reisverhalen

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

december 2012

Pagina's

470

Formaat

210 x 145 x 28 mm

Samenvatting

Als een vijftigpluskuiken in een ei dat dringend de schaal moet breken, zo voelde Leen Caboor zich. Gedreven door een onweerstaanbare hunkering naar ontdekken, naar een periode van niets-moet en alles-kan, zegt ze haar baan op en...Meer Bali, mango met pit Lees meer

Paperback
470 pagina's
€ 24 95

Bekijk alles van Leen Caboor
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
2 dagen levertijd 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Als een vijftigpluskuiken in een ei dat dringend de schaal moet breken, zo voelde Leen Caboor zich. Gedreven door een onweerstaanbare hunkering naar ontdekken, naar een periode van niets-moet en alles-kan, zegt ze haar baan op en weet haar man te overtuigen om zijn zaak te verkopen en samen op wereldreis te vertrekken. Het boek is een eigenzinnig reisverhaal, niet enkel in plaats en tijd, maar ook in lichaam en geest. Het beschrijft een innerlijke transformatie en spirituele evolutie. Op een aanstekelijke en openhartige manier verhaalt het over drijfveren, onzekerheden en obstakels om dromen te verwezenlijken. Maar ook tegenslagen blijven niet uit en na India settelen ze in Bali. Via dagelijkse taferelen wordt een beeld geschetst van leven als buitenlander in een Balinese context, met een Nederlands duikcentrum als decor. Het boek is doorspekt met humoristische anekdotes over verwondering, misverstanden en frustraties door cultuurverschillen. Hoe handhaven Vlamingen zich tussen Nederlanders en Balinezen? En hoelang blijft de betovering van het mystieke Bali? Mede door de ontmoeting met de Nederlander Bob Land, een kranige tachtiger, geeft het paradijselijke eiland ook zijn minder fraaie kantjes bloot. Foto + CV Leen Caboor (1954) is landbouwingenieur en woont in België. Na haar studies werkte ze vier jaar in een project voor plattelandsontwikkeling in Congo (het toenmalige Zaïre), samen met haar man. In 2006 onderbrak ze haar loopbaan in België en verbleef zes jaar in het buitenland, overwegend in Indonesië. Sinds 1993 beoefent ze Sahaja Yoga meditatie.


Product Informatie

Auteur

Leen Caboor

Taal

Nederlands

Uitgever

Elikser B.V. Uitgeverij

ISBN

9789089545015

Productsoort

Boek

Categorie

Reisverhalen

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

december 2012

Pagina's

470

Formaat

210 x 145 x 28 mm

Beoordelingen

‘Bali, mango met pit’- Leen Caboor5 / 5

Recensie

Ik heb het boek met plezier gelezen. Het leest heel vlot en er zit ook humor in. Het verhaal gaat over hoe Leen en pat een nieuwe weg inslaan in hun leven en alle hindernissen die daar bij komen. Je krijgt er ook mooie achtergrond info over Bali bij. Je krijgt ook een inkijkje in het leven van Leen en al haar innerlijke worstelingen.
Het was een boek dat naar meer smaakt.

Ik kan het aan iedereen aanraden.

Piet


5 / 5

Recensie

Grappig en meeslepend boek. Een reisverhaal over de belevenissen van Leen (of toch Marleen?) in Bali tijdens haar langgerekte sabbatjaar. We leren veel over het land, de gewoontes en de manier van leven van de Balinezen.

Maar het boek is veel meer dan alleen een reisverhaal. Het gaat ook over kiezen en beslissingen maken.

?Het is natuurlijk heel leuk meegenomen als je veel tijd hebt én veel geld, maar vaak moet je daartussen kiezen.?

Hoe doe je dat? In ?Bali, mango met pit? vind je in ieder geval inspiratie.

Leen heeft een speciale manier om met het leven om te gaan en die heeft ze met ons gedeeld. Dank je wel daarvoor! Ik heb ervan genoten. Ik ben net klaar met lezen. Maar ik heb de neiging om nog eens opnieuw te beginnen.


5 / 5

Recensie

Bali, mango met pit is een heerlijk verhaal over een 50-plusser die een ongewone keuze maakt. Je krijgt een eerlijk verslag van de afwegingen waarvoor de schrijfster zich geplaatst ziet en hoe ze hiermee omgaat. Bali wordt op een andere manier aan de lezer getoond dan je in de gebruikelijke reisverslagen kunt lezen. Het gehele boek is erg vlot en met humor en zelfkennis geschreven waardoor het aangenaam te lezen is. De Balinese gewoontes komen ruimschoots aan bod en worden duidelijk toegelicht waardoor het ook prettig te lezen is door mensen die nog niet eerder in Bali zijn geweest. Het boek is een aanrader voor mensen die Bali al eens bezocht hebben en zal veel herkenbare zaken, zoals de talrijke ceremonies, weer naar boven halen.


5 / 5

Recensie

Ik heb het boek voor mijn verjaardag gevraagd en gekregen. Leen schrijft op een zeer vlotte manier, niet alleen over de mensen en het land, maar ook over zichzelf, haar gevoelens, haar denken, haar ervaringen. Heel herkenbare gevoelens op bepaalde momenten, of we nu in de Lage Landen of in Bali zouden vertoeven.
Ik heb het boek echt graag gelezen en Leen een beetje beter leren kennen. Het is een boek om van te genieten en ook van het leven te (leren) genieten.


5 / 5

Recensie

Ik ben het boek nog vollop aan het lezen maar ik kan nu al zeggen dat het me sterk aangrijpt. Het is een persoonlijk en autobiografisch boek, en brengt inzicht in de levenswijze en de rol van joga in het leven van de auteur (Leen Caboor). Vooral de diepgang van de auteur is boeiend. Het boek is erg " pittig" geschreven, vlot om lezen, anekdotisch en vol humor. Het boek neemt me mee op haar persoonlijke inwendige reis maar ik, de lezer, wordt gedwongen na te denken over mijn eigen leven en de waarden die ik in mijn leven hanteer. Ik vind het boek een echte aanrader voor wie over zijn leven bewust nadenkt, voor wie voor moeilijke beslissingen staat (zowel professioneel als prive) en voor wie het fantastische eiland Bali vanuit een totaal andere hoek (dan de toeristische) will leren kennen.
Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Bali, mango met pit
Bali, mango met pit
Leen Caboor
Paperback  470 paginas
2495