Bali, mango met pit Paperback

Bali, mango met pit
 

Als een vijftigpluskuiken in een ei dat dringend de schaal moet breken, zo voelde Leen Caboor zich. Gedreven door een onweerstaanbare hunkering naar ontdekken, naar een periode van niets-moet en alles-kan, zegt ze haar baan op en...... Meer

Paperback
470 pagina's
€ 2495


Bekijk alles van Leen Caboor
Haal je bestelling op en betaal in de winkelKies jouw Bruna winkel
2 werkdagen

Samenvatting


Als een vijftigpluskuiken in een ei dat dringend de schaal moet breken, zo voelde Leen Caboor zich. Gedreven door een onweerstaanbare hunkering naar ontdekken, naar een periode van niets-moet en alles-kan, zegt ze haar baan op en weet haar man te overtuigen om zijn zaak te verkopen en samen op wereldreis te vertrekken. Het boek is een eigenzinnig reisverhaal, niet enkel in plaats en tijd, maar ook in lichaam en geest. Het beschrijft een innerlijke transformatie en spirituele evolutie. Op een aanstekelijke en openhartige manier verhaalt het over drijfveren, onzekerheden en obstakels om dromen te verwezenlijken. Maar ook tegenslagen blijven niet uit en na India settelen ze in Bali. Via dagelijkse taferelen wordt een beeld geschetst van leven als buitenlander in een Balinese context, met een Nederlands duikcentrum als decor. Het boek is doorspekt met humoristische anekdotes over verwondering, misverstanden en frustraties door cultuurverschillen. Hoe handhaven Vlamingen zich tussen Nederlanders en Balinezen? En hoelang blijft de betovering van het mystieke Bali? Mede door de ontmoeting met de Nederlander Bob Land, een kranige tachtiger, geeft het paradijselijke eiland ook zijn minder fraaie kantjes bloot. Foto + CV Leen Caboor (1954) is landbouwingenieur en woont in België. Na haar studies werkte ze vier jaar in een project voor plattelandsontwikkeling in Congo (het toenmalige Zaïre), samen met haar man. In 2006 onderbrak ze haar loopbaan in België en verbleef zes jaar in het buitenland, overwegend in Indonesië. Sinds 1993 beoefent ze Sahaja Yoga meditatie.

Recent in de media
collectie

Recent in de media

Bekijk alle boeken

Product Informatie

Auteur Leen Caboor
Taal Nederlands
Uitgever Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN 9789089545015
Productsoort Boek
Categorie Reisverhalen
Leeftijd Volwassenen
Verschenen december 2012
Pagina's 470
Formaat 210 x 145 x 28 mm

Beoordelingen

‘Bali, mango met pit’- Leen Caboor5 / 5

Recensie

Ik heb het boek met plezier gelezen. Het leest heel vlot en er zit ook humor in. Het verhaal gaat over hoe Leen en pat een nieuwe weg inslaan in hun leven en alle hindernissen die daar bij komen. Je krijgt er ook mooie achtergrond info over Bali bij. Je krijgt ook een inkijkje in het leven van Leen en al haar innerlijke worstelingen.
Het was een boek dat naar meer smaakt.

Ik kan het aan iedereen aanraden.

Piet


5 / 5

Recensie

Grappig en meeslepend boek. Een reisverhaal over de belevenissen van Leen (of toch Marleen?) in Bali tijdens haar langgerekte sabbatjaar. We leren veel over het land, de gewoontes en de manier van leven van de Balinezen.

Maar het boek is veel meer dan alleen een reisverhaal. Het gaat ook over kiezen en beslissingen maken.

?Het is natuurlijk heel leuk meegenomen als je veel tijd hebt én veel geld, maar vaak moet je daartussen kiezen.?

Hoe doe je dat? In ?Bali, mango met pit? vind je in ieder geval inspiratie.

Leen heeft een speciale manier om met het leven om te gaan en die heeft ze met ons gedeeld. Dank je wel daarvoor! Ik heb ervan genoten. Ik ben net klaar met lezen. Maar ik heb de neiging om nog eens opnieuw te beginnen.


5 / 5

Recensie

Bali, mango met pit is een heerlijk verhaal over een 50-plusser die een ongewone keuze maakt. Je krijgt een eerlijk verslag van de afwegingen waarvoor de schrijfster zich geplaatst ziet en hoe ze hiermee omgaat. Bali wordt op een andere manier aan de lezer getoond dan je in de gebruikelijke reisverslagen kunt lezen. Het gehele boek is erg vlot en met humor en zelfkennis geschreven waardoor het aangenaam te lezen is. De Balinese gewoontes komen ruimschoots aan bod en worden duidelijk toegelicht waardoor het ook prettig te lezen is door mensen die nog niet eerder in Bali zijn geweest. Het boek is een aanrader voor mensen die Bali al eens bezocht hebben en zal veel herkenbare zaken, zoals de talrijke ceremonies, weer naar boven halen.


5 / 5

Recensie

Ik heb het boek voor mijn verjaardag gevraagd en gekregen. Leen schrijft op een zeer vlotte manier, niet alleen over de mensen en het land, maar ook over zichzelf, haar gevoelens, haar denken, haar ervaringen. Heel herkenbare gevoelens op bepaalde momenten, of we nu in de Lage Landen of in Bali zouden vertoeven.
Ik heb het boek echt graag gelezen en Leen een beetje beter leren kennen. Het is een boek om van te genieten en ook van het leven te (leren) genieten.


5 / 5

Recensie

Ik ben het boek nog vollop aan het lezen maar ik kan nu al zeggen dat het me sterk aangrijpt. Het is een persoonlijk en autobiografisch boek, en brengt inzicht in de levenswijze en de rol van joga in het leven van de auteur (Leen Caboor). Vooral de diepgang van de auteur is boeiend. Het boek is erg " pittig" geschreven, vlot om lezen, anekdotisch en vol humor. Het boek neemt me mee op haar persoonlijke inwendige reis maar ik, de lezer, wordt gedwongen na te denken over mijn eigen leven en de waarden die ik in mijn leven hanteer. Ik vind het boek een echte aanrader voor wie over zijn leven bewust nadenkt, voor wie voor moeilijke beslissingen staat (zowel professioneel als prive) en voor wie het fantastische eiland Bali vanuit een totaal andere hoek (dan de toeristische) will leren kennen.
Checklist

Bruna is dé plek voor al jouw schoolspullen

  • Agenda's
  • Schoolspullen voor in je etui
  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Woordenboek en Bosatlas
  • Collegeblok, post-it en printpapier
  • Snelhechter, tabblad en opbergmap
  • Samenvatting en examenbundel
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

Bij aankoop van een agenda tot 40 euro korting bij Walibi Holland

Koop een schoolagenda en ontvang tot 40,- korting op een dag #Hardgaan in Walibi Holland. Bij aankoop van je agenda ontvang je een boekenlegger, hiermee krijg je 10,- korting op een Walibi ticket. De voucher is geldig voor maximaal 4 personen. Maar dat is nog niet alles. Ook staat op de boekenlegger een unieke code waarmee je kans maakt op kaarten voor Out of Control in Walibi Holland. Doe mee en maak 2x kans op 2 kaarten + een meet & greet met Jebroer of KD Soundsystem! Ga naar www.bruna.nl/hischool-actie om deel te nemen.  

Promo HiSchool Alt Text