Beetgenomen Paperback

Beetgenomen
 

17 raids tussen 1982 en 1985, 28 doden, ruim 40 gewonden, amper 175.000 euro buit en niemand veroordeeld. De Bende van Nijvel is het grootste onopgeloste gerechtelijke dossier in België. Hilde Geens ( Knack, De Zwijger, HUMO,...... Meer

Paperback
384 pagina's
€ 2250


Bekijk alles van Hilde Geens

Ontvang een e-mail wanneer het product weer beschikbaar is

Recent in de media
collectie

Recent in de media

Bekijk alle boeken

Samenvatting


17 raids tussen 1982 en 1985, 28 doden, ruim 40 gewonden, amper 175.000 euro buit en niemand veroordeeld. De Bende van Nijvel is het grootste onopgeloste gerechtelijke dossier in België. Hilde Geens ( Knack, De Zwijger, HUMO, MaoMagazine ) deed wat zelden iemand doet: ze las de gerechtelijke dossiers over de Bende van Nijvel en ontdekte dat ze werd beetgenomen.

Product Informatie

Auteur Hilde Geens
Taal Nederlands
Uitgever WPG Uitgevers BE - Algemeen
ISBN 9789022328170
Productsoort Boek
Categorie Geschiedenis Nederland
Leeftijd Volwassenen
Verschenen oktober 2013
Pagina's 384
Formaat 232 x 34 x 34 mm

Beoordelingen

‘Beetgenomen’- Hilde Geens5 / 5

Recensie

Het blijft een zeer intrigerende zaak... De jongeren onder ons zullen het nog wel bij naam kennen, maar de wat ouderen zullen zich nog wel levendig de verschrikkelijke evenementen herinneren rond de diverse overvallen waar onschuldige slachtoffers op een even onbegrijpelijke wijze werden afgemaakt, en die steeds in een mistige omgeving bleven. Speculaties, stadslegendes, verdenkingen, complottheorieën, alles hebben we meegemaakt rond deze reeks van moordende misdaden. En dit alles werd en wordt nog steeds verder gevoed door de omstandigheden, waarbij men nooit echt een doorbraak heeft gekend rond de daders, de motieven,... Stilaan komen we op datum van verjaring, maar nog los van dit gegeven is het de waarheid die voor de meesten onder ons zou moeten zegevieren, en dit is een hoop die stilaan maar zeker gesmoord wordt... Toeval of gewild? Daar draait het allemaal rond in dit bijzonder boeiend boek, waar op een zeer onderbouwde, kritische wijze het onderzoek door de jaren heen onder de loep wordt genomen. En het is niet echt geruststellend te merken hoe de zaken, al dan niet bewust, al dan niet met bedoelingen steeds de verkeerde baan namen en dit leidde tot een doodlopend steegje, waar veel vermoedens niet kunnen worden bevestigd of hard gemaakt worden. Het is een onthutsend beeld van hoe de justitie niet mag en kan werken, want het gaat hier niet enkel over de vragen die men zich kan stellen in dit dossier, maar ook over de werking tout court van het gerechtsapparaat.