Bloedspoor Paperback

Bloedspoor
 

Samenvatting

InDe Resistance-trilogie beschrijft Louise Boije af Gennäs het gevecht van een individu tegen de autoriteiten. Het is een huiveringwekkend spel, een manipulatie van realiteit versus fantasie waarin niets is wat het lijkt en de...Meer Bloedspoor Lees meer

Product Informatie

Auteur

Louise Boije af Gennäs

Taal

Nederlands

Uitgever

Karakter Uitgevers BV

ISBN

9789045214290

Productsoort

Boek

Reeksnaam

De Resistance-trilogie

Deel van reeks

1

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juli 2018

Pagina's

432

Formaat

235 x 34 x 34 mm

Samenvatting

InDe Resistance-trilogie beschrijft Louise Boije af Gennäs het gevecht van een individu tegen de autoriteiten. Het is een huiveringwekkend spel, een manipulatie van realiteit versus fantasie waarin niets is wat het lijkt en de...Meer Bloedspoor Lees meer

Paperback
432 pagina's
€ 19 99
eBook € 9,99

Bekijk alles van Louise Boije af Gennäs
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


InDe Resistance-trilogie beschrijft Louise Boije af Gennäs het gevecht van een individu tegen de autoriteiten. Het is een huiveringwekkend spel, een manipulatie van realiteit versus fantasie waarin niets is wat het lijkt en de werkelijkheid alles kan veranderen. Deze ijzersterke thrillerserie is een combinatie van het complot in De Millennium-trilogie ende onzekerheid van Het meisje in de trein. Geïnspireerd door de actuele politieke schandalendie Zweden en Europa hebben geschokt, heeft Boije af Gennäs een bijzonder intens en dramatisch boek geschreven waardoor we aan zowel de realiteit van het hoofdpersonage als die van onszelf gaan twijfelen.


Product Informatie

Auteur

Louise Boije af Gennäs

Taal

Nederlands

Uitgever

Karakter Uitgevers BV

ISBN

9789045214290

Productsoort

Boek

Reeksnaam

De Resistance-trilogie

Deel van reeks

1

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juli 2018

Pagina's

432

Formaat

235 x 34 x 34 mm

Beoordelingen

‘Bloedspoor’- Louise Boije af Gennäs5 / 5

Smaakt naar veel meer

Titel: Bloedspoor
Auteur: Louise Boije af Gennäs
Serie: Resistance trilogie, 1
Uitgeverij: Karakter Uitgevers BV
Publicatiedatum: juli 2018
Aantal blz: 368

Cover
Deze cover doet je denken aan zwarte krachten, donkere mystiek. In eerste instantie niets voor mij. Maar bij het lezen van de achterflap werd ik toch wel nieuwsgierig. De coverfoto is echt prachtig en staat ook op de binnenkant.

Auteur
Louise Boije af Gennäs (1961) is een Zweedse schrijfster, feministe en co-writer van de langstlopende soap in Zweden “Rederiet”.

Achterflap/samenvatting
In de Resistance-trilogie beschrijft Louise Boije af Gennäs het gevecht van een individu tegen de autoriteiten.

Nadat Sara's vader tijdens een brand is overleden, verhuist ze naar Stockholm. In het begin lijkt haar leven bijna te soepel verlopen. Sara heeft een aantal traumatische gebeurtenissen meegemaakt en is nu dolgelukkig omdat ze eindelijk het leven leidt dat ze wil. Al snel beseft Sara dat de zaken anders zijn dan ze lijken. Er gebeuren vreemde dingen die steeds angstaanjagender worden en volkomen onverklaarbaar zijn. Ze begint aan haar eigen geestelijk gezondheid te twijfelen en bekijkt iedereen om haar heen met groeiende argwaan. Verbeeldt ze zich de vreemde dingen die met haar gebeuren? De dreiging tegen Sara en haar familie wordt duidelijk als steeds blijkt dat er iemand is die koste wat kost iets van haar wil. Maar wat wil diegene? En waarom? Sara zoekt de antwoorden in het verband tussen de mysterieuze dood van haar vader en de documenten die ze in zijn kantoor heeft gevonden.

Mijn mening
Sara verhuist na de dood van haar vader naar Stockholm. Ze vindt een kleine kamer in een oud gebouw en een baantje in een eetcafé, waar de dagen erg lang zijn. Dan ontmoet ze Bella, een vrouw die haar een baan aanbiedt bij een pr-bedrijf. Het lijkt allemaal te mooi voor woorden. Een af en toe gebeuren er dingen die ze niet kan verklaren. Maar luistert Sara naar het stemmetje in haar hoofd? Op een dag vindt ze papieren in de lade van het bureau van haar vader en begint te lezen. Waarom heeft haar vader deze papieren verzameld en wat bedoelt hij met zijn aantekeningen?

Bloedspoor is een verhaal dat je vanaf de eerste bladzijde in een greep houdt. Een verhaal met een flinke dosis onderhuidse spanning. En hoe dieper je in het verhaal komt, des te meer je door wilt lezen. Want het opbouwen van spanning kan deze schrijfster wel.

Louise Boije af Gennäs heeft een schrijfstijl die mij wel bevalt. Hoewel ik daar eigenlijk niet van houd, is het boek geschreven in de ik-vorm. Alles wordt verteld vanuit Sara. Maar op de een of andere manier leest dit erg lekker weg. De hoofdstukken zijn lang, er zijn maar 12 hoofdstukken, maar ze zijn door middel van sterren onderverdeeld in paragrafen, soms kort, soms wat langer. Ook worden er stukken krantenknipsels beschreven, waardoor het onderzoek van haar vader steeds meer gaat leven.

Naarmate het boek vordert, spelen mogelijke ontknopingen een steeds grotere rol. Maar Louise Boije af Gennäs weet het tot het einde toe spannend te houden, met een enorme cliffhanger als toetje. De lezer krijgt niet op alle vragen antwoord, daarom is het ook een trilogie, maar je wordt absoluut klaargestoomd voor deel 2.

Spanning: 4,5
Plot: 4,5
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 4,5

Ik geef Bloedspoor 4,5 ster en kijk heel erg uit naar het vervolg!

Leontine


4 / 5

Bloedspoor

Sara verhuist naar Stockholm nadat haar vader in een brand is omgekomen. Ze wil haar trauma’s in die stad verwerken door een nieuw bestaan op te bouwen. Ze droomt ervan een leven te kunnen leiden, zoals ze altijd gewild heeft, maar al snel gebeuren er vreemde dingen waar ze geen verklaring voor heeft. Beeldt ze zich in dat het steeds vreemder wordt of gaat ze aan haar geestelijke gezondheid twijfelen?

De dreigingen worden steeds heftiger en onduidelijker is waar het vandaan komt en waarom? Heeft het iets te maken met de dood van haar vader en de raadselachtige documenten die ze in zijn kantoor heeft aangetroffen?

De eerste indruk die de donkere en mysterieuze cover met de daarop in bloedrood geschreven titel bij mij achterliet was dat het om horror ging, maar dat bleek een misvatting te zijn. Mysterieus is het wel.

In Stockholm is het leven voor haar veel moeilijker dan gedacht. Op een dag bezoekt een vrouw het restaurant waar ze werkt. Ze trekt de aandacht vanwege haar opvallende stijl. De vrouw doet Sara een aanbod om voor haar te komen werken en ze zegt haar zware baan vaarwel. Ze hoopt dat het geluk eindelijk voor haar is weggelegd.

Sara is interessant en intrigerend, want je wilt erachter komen of dat al de bizarre dingen die rondom haar gebeuren de waarheid is of dat Sara mogelijk aan een geestesziekte lijdt.

Het boek is in de ik-vorm geschreven, waardoor het verhaal goed binnenkomt. Het verhoogt de spanning, zeker naarmate die steeds dieper wortelt.

Louise Boije af Gennäs is tevens een scriptschrijver en dat is goed aan de proportionele opbouw van het boek te merken. Geen momenten dus om je aandacht te verliezen.

Het open einde laat je verlangen naar het tweede deel van “De Resistance-trilogie”.


4 / 5

Bloedspoor

Hoofdpersoon Sara verhuist, na het overlijden van haar vader, naar Stockholm. Na een aantal traumatische gebeurtenissen lijkt haar leven weer in de rails te geraken. Sara leidt eindelijk het leven dat zij voor ogen had.
Al snel beseft Sara echter dat sommige dingen anders zijn dan ze lijken.

Vreemde, angstaanjagende gebeurtenissen vallen haar ten deel; gebeurtenissen die niet te verklaren zijn. Sara begint aan haar geestelijke gezondheid te twijfelen en beschouwt haar omgeving met groeiende argwaan. De dreiging jegens Sara en haar familie is echter reëel…. Sara gaat op onderzoek uit en zoekt verklaringen in het verband tussen de mysterieuze dood van haar vader en een aantal documenten die ze in zijn kantoor heeft gevonden.

“Ik bleef doodstil staan luisteren en op dat moment ging het licht uit. Mijn hart sloeg langzaam en regelmatig terwijl ik de dichtstbijzijnde lichtknop probeerde te lokaliseren. Tien meter voor me, aan het eind van de gang naast onze bergruimte, zag ik een lichtpuntje.”

In haar Resistance-trilogie beschrijft Louise Boije af Gennäs het gevecht van een enkel individu tegen de autoriteiten. Het is een huiveringwekkend spel, een manipulatie van realiteit versus fantasie waarin niets is wat het lijkt en de werkelijkheid alles kan veranderen.

De auteur is geïnspireerd door de actuele politieke schandalen die Zweden en Europa hebben geschokt. Het resultaat is een intens verhaal dat diepe indruk achterlaat en de lezer aanzet tot nadenken.

“Langzaam verdween de verlammende verdoving die mijn hersenen in een stevige greep had gehouden sinds ik bij de patholoog was vertrokken. Waarom was het autopsieverslag van mijn vader geheim verklaard?”

Boije af Gennäs weet haar schrijfstijl uitstekend af te stemmen op de sfeer van het moment. Luchtig daar waar het verhaal zich in harmonieus vaarwater begeeft en beklemmender wanneer het verhaal daarom vraagt. Knap. Haar schrijfstijl is echter overal van een vlotte leesbaarheid en haar personages zijn beeldend en ‘herkenbaar’.

De fijne en uiterst geloofwaardige dialogen én de meeslepende spanningsopbouw maken deze thriller tot een genot om te lezen!

Over de auteur
Louise Gunvor Catharina Lagercrantz Boije af Gennäs (1961) is een Zweeds auteur, feministe en journaliste. Bovendien is zij medeverantwoordelijk voor de langstlopende Zweedse soapserie, Rederiet. Lagercrantz Boije af Gennäs heeft inmiddels een zestal boeken op haar naam staan.


Uitvoering
Karakter Uitgevers
ISBN 9789045214290
Paperback, 432 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.
http://ht-c-communicatie.nl/

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Bloedspoor
Bloedspoor
Louise Boije af Gennäs
Paperback  432 paginas
1999