Check je houdbaarheid
Check je houdbaarheid
Check je houdbaarheid
Check je houdbaarheid
24.95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, volgende dag in huis

Dit boek is onmisbaar voor iedereen die wil profiteren van de nieuwste mogelijkheden om langer jong en gezond te blijven. Dat doe je door jezelf van top tot teen te checken en preventief in te grijpen als dat nodig is. Je krijgt inzicht in de 31 belangrijkste onderdelen van je gezondheid, van je bloeddruk tot je hormonen, van je genen tot je geheugen. Hoe kun je jezelf testen, welke geavanceerde check-ups kun je via de arts aanvragen en hoe versterk je het zelfhelende vermogen van je lichaam? Er is zo veel meer mogelijk dan je denkt!

De journalisten Pim Christiaans en Hanny Roskamp verzamelden anti-aging-tips vers uit het laboratorium van de wetenschap, daarbij geholpen door tientallen topwetenschappers en vooruitstrevende artsen. Je vind in dit boek adviezen die hun tijd ver vooruit zijn.

Check je houdbaarheid is overzichtelijk opgebouwd en toegankelijk geschreven. Achterin staat een schema met de belangrijkste adviezen. Als je de (zelf)testen doet en vervolgens in het schema de anti-aging-tips aankruist die op jou van toepassing zijn, creëer je een persoonlijk masterplan voor een lang en gezond leven. Dankzij het trefwoordenregister kun je snel informatie terugvinden. Daarmee is het een op en top praktische gids.

Pim en Hanny schreven eerder de bestsellers De houdbare man en De houdbare vrouw. Hun benadering van gezond en mooi ouder worden is vernieuwend, verhelderend en inspirerend.

Trends:
- Thuistesten en gadgets om zelf je gezondheid te monitoren
zijn in opkomst. Ontdek wat thuisdokteren wel en niet voor
je kan doen.
- Advanced glycation endproducts (AGEs) zijn misschien wel de meest verouderende stofjes die bekend zijn. Met een revolutionaire huidmeter kun je laten bepalen hoeveel schade ze in jouw lichaam hebben aangericht. Gelukkig kun je die schade voorkomen én terugdraaien, laat Check je houdbaarheid zien.
- Leer waarom we eigenlijk allemaal een computerbril zouden moeten dragen.

Gezondheid
- Vergeet cholesterol en ontdek waarom homocysteïne en C-reactief proteïne de grote boosdoeners zijn in je lichaam. En lees hoe simpele maatregelen de bloedwaardes van deze twee in de hand houden.
- Leer hoe een krachtig immuunsysteem te trainen valt!
- Maak kennis met K2, de vitamine die jarenlang over het hoofd werd gezien als een van de krachtigste beschermers van botten én vooral bloedvaten. Minimaliseer met K2 je kans op een hartaanval of beroerte, volgens Nederlands onderzoek.

Voeding
- Na het mediterrane dieet is het tijd voor het nederterrane dieet. Minstens zo gezond en passend binnen de culinaire trends 'lokaal en traditioneel'.
- Niet alleen wat je kookt, maar vooral ook hóe je kookt bepaalt of je maaltijd verjongend is of verouderend! Marineren blijkt uit wetenschappelijk onderzoek bijvoorbeeld een wondermiddel te zijn...

0 | 0