Cinder Gebonden

Cinder
 

Samenvatting

Sprookjes, liefde, actie en spanning: dit is je nieuwe favoriete serie! Marissa Meyer is de koningin van de hervertellingen en neemt je in Cinder mee in het sprookje van Assepoester... maar dan zoals je het nog nooit gelezen hebt....Meer Cinder Lees meer

Product Informatie

Auteur

Marissa Meyer

Taal

Nederlands

Uitgever

Blossom Books

ISBN

9789020678956

Productsoort

Boek

Reeksnaam

The Lunar Chronicles

Deel van reeks

1

Categorie

Voordelig geprijsde boeken , Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

januari 2017

Pagina's

376

Formaat

218 x 143 x 32 mm

Vertaler

Sandra C. Hessels

Samenvatting

Sprookjes, liefde, actie en spanning: dit is je nieuwe favoriete serie! Marissa Meyer is de koningin van de hervertellingen en neemt je in Cinder mee in het sprookje van Assepoester... maar dan zoals je het nog nooit gelezen hebt....Meer Cinder Lees meer

Gebonden
376 pagina's
€ 15 00
Paperback € 12,50
eBook € 9,99

Bekijk alles van Marissa Meyer
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
2 dagen levertijd 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Sprookjes, liefde, actie en spanning: dit is je nieuwe favoriete serie! Marissa Meyer is de koningin van de hervertellingen en neemt je in Cinder mee in het sprookje van Assepoester... maar dan zoals je het nog nooit gelezen hebt. In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest. Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad - maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen. Cinder is het eerste deel van De Lunar Chronicles. 'Een frisse futuristische twist op klassieke sprookjes' - USA Today


Product Informatie

Auteur

Marissa Meyer

Taal

Nederlands

Uitgever

Blossom Books

ISBN

9789020678956

Productsoort

Boek

Reeksnaam

The Lunar Chronicles

Deel van reeks

1

Categorie

Voordelig geprijsde boeken , Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

januari 2017

Pagina's

376

Formaat

218 x 143 x 32 mm

Vertaler

Sandra C. Hessels

Beoordelingen

‘Cinder’- Marissa Meyer5 / 5

Spannende scifi voor liefhebbers van sprookjes

Cinder, o Cinder. Je maakt me zo blij. Met je originele setting in Nieuw-Beijing, je intrige, je interessante personages, je romantiek. Je bent zo kleurrijk, zo ontzettend leuk en ook nog eens spannend. Een echte aanrader voor liefhebbers van scifi en fantasy, voor mensen die niet genoeg kunnen krijgen van sprookjes, voor fanaten die series in een keer verslinden! Mijn favoriete aspect van Cinder is de wereld die Marissa Meyer schept: een aarde die verenigd is en dreiging ondervindt van buitenaf, van Luna, waar de bloedmooie maar levensgevaarlijke Levana de scepter zwaait. Er is zo veel te ontdekken in deze wereld, ik krijg er geen genoeg van!
De serie heeft vier delen en twee tussendeeltjes waarin meerdere personages aan bod komen, maar hun verhalen grijpen allemaal in elkaar met als gevolg één groot epos van spanning, intrige, avontuur en romantiek. Lezen dus!


4 / 5

Cinder

Marissa Meyer werd geboren in Tacoma (Washington) op 19 februari 1984. Ze schrijft voornamelijk jonge volwassen fantasy en science fiction. Cinder is haar debuut. Het is het eerste deel van de serie de Lunar-chronicles. Het is een vierdelige reeks gebaseerd op de verhalen van Assepoester, Roodkapje, Rapunzel en Sneeuwwitje.

Toen ik dit boek uit de bieb meenam wilde mijn man het boek eerst lezen. Hij leest bijna alleen maar Science fiction en fantasy en ik was toch nog in een ander boek bezig. Hij vond het een leuk boek en toen hij het uit had moest ik maar meteen deel 2 reserveren. Hij zei dat hij het meer een science fiction verhaal vond dan fantasy. Ik kan dat niet zo goed zeggen, want daar heb ik geen verstand van. Het is wel een makkelijk verhaal om te lezen, dus als je nog nooit fantasy of science fiction hebt gelezen kun je prima met dit boek beginnen. Ik wacht vol smart op deel 2!


4 / 5

Wonderlijke SCI-FI

Cinder, het eerste deel uit de Lunar Chronicles van Marissa Meyer is dit jaar opnieuw uitgebracht door Blossom Books. Geluk voor een hoop YA lezers aangezien de vorige edities niet meer te krijgen waren. Nu kunnen we allemaal (opnieuw) genieten van deze geweldige SCI-FI serie.

SCI-FI? Ja onder die noemer valt dit boek. Maar ook als je geen fan bent van science fiction is dit prima te lezen. Het boek gaat over, jawel, Cinder een eigentijdse Assepoester met (nog steeds) een vervelende stiefmoeder. Maar dit keer is Cinder niet een afgedankt schoonmaakhulpje. In dit boek is Cinder een cyborg (half mens, half robot) werkzaam als monteur.

In een wereld waar mensen, androiden en cyborgs samen leven probeert Cinder geld bij te verdienen voor een nieuw cyborgbeen omdat het metalen ding dat ze vanaf haar 11de heeft niet goed meer functioneert. Maar haar stiefmoeder eist al het geld op terwijl ze zelf niets doet.
Het mooie aan dit verhaal is dat je Assepoester er bijna niet meer mee kunt vergelijken, maar er wel een heel aantal referenties naar het originele verhaal zitten, waardoor je toch een beetje het Assepoester gevoel behoudt.

Wanneer prins Kai ineens bij Cinder in de marktkraam staat met het dringende verzoek om zijn androide te repareren, verandert Cinders leven totaal.
De pest die al jaren heerst op aarde blijft levens nemen en wanneer haar zusje ook ziek wordt, beschuldigd Cinders stiefmoeder haar daarvan. Maar Cinders rol in dat alles blijkt veel en veel groter te zijn dan ook maar iemand had kunnen voorzien.

Het feit dat het verhaal gebaseerd is op het sprookje zorgt er gelukkig niet voor dat het verhaal voorspelbaar wordt. Nu waren er voor mij een aantal moment waarop dat wel het geval was, bleek uiteindelijk. Maar ik betwijfel of iedereen dat zal hebben. Juist omdat het verhaal heel eigen is en je tijdens het lezen regelmatig vergeet dat het op een sprookje is gebaseerd, is het leuk om te lezen wanneer je aandacht wél wordt gevestigd op een element uit het originele sprookje. Dit gaf het verhaal toch wat extra diepgang en een klein puntje van herkenning.

Het verhaal speelt zich in een geheel nieuwe wereld af die al in de eerste hoofdstukken uitstekend neer wordt gezet. Het is alsof die wereld altijd al bestaan heeft, maar je er nu pas over leest.
Ook de personages worden goed uitgewerkt. In het begin gebeuren er een aantal dingen waarvan je kunt denken dat ze overbodig zijn, maar Marissa Meyer heeft alles goed uitgedacht tot in de details en gaande het verhaal zul je merken dat ze niets schrijft dat geen meerwaarde voor het verhaal heeft.

Deze week kom deel twee 'Scarlet' uit waar ik razend benieuwd naar ben. Ook de andere vier boeken uit deze reeks zullen dit jaar bij Blossom Books verschijnen. Deze serie is een must-read voor elke YA en sprookjes fan!

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Cinder
Cinder
Marissa Meyer
Gebonden  376 paginas
1500