Circus Cesaria Paperback

Circus Cesaria

Samenvatting

Een tragisch verlies heeft ervoor gezorgd dat Noah zijn verdriet al wekenlang in alcohol verdrinkt. Als hij een baan aangeboden krijgt bij een reizend circus, ziet hij geen reden om niet te gaan. Deze drastische verandering kan...Meer Circus Cesaria Lees meer

Product Informatie

Auteur

Sanne Hillemans

Taal

Nederlands

Uitgever

Sunny Hill Books

ISBN

9789492670014

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2017

Pagina's

210

Formaat

211 x 141 x 25 mm

Samenvatting

Een tragisch verlies heeft ervoor gezorgd dat Noah zijn verdriet al wekenlang in alcohol verdrinkt. Als hij een baan aangeboden krijgt bij een reizend circus, ziet hij geen reden om niet te gaan. Deze drastische verandering kan...Meer Circus Cesaria Lees meer

Paperback
210 pagina's
€ 14 99

Bekijk alles van Sanne Hillemans
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Een tragisch verlies heeft ervoor gezorgd dat Noah zijn verdriet al wekenlang in alcohol verdrinkt. Als hij een baan aangeboden krijgt bij een reizend circus, ziet hij geen reden om niet te gaan. Deze drastische verandering kan precies zijn wat hij nodig heeft. Er lopen veel interessante mensen rond op het circusterrein, maar degene die eruit springt, is een meisje van zijn leeftijd dat voor iedereen een glimlach klaar heeft. Terwijl haar aanwezigheid hem uit een donkere put trekt, lijkt zijn nabijheid het tegenovergestelde effect op haar te hebben.


Product Informatie

Auteur

Sanne Hillemans

Taal

Nederlands

Uitgever

Sunny Hill Books

ISBN

9789492670014

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2017

Pagina's

210

Formaat

211 x 141 x 25 mm

Beoordelingen

‘Circus Cesaria’- Sanne Hillemans4 / 5

Interessant boek

‘Circus Cesaria’ wordt verteld vanuit de twee hoofdpersonages Noah en Emily. Je leest hun verhalen zowel in het heden als in het verleden. Met name de fragmenten van vroeger helpen je om hen beter te begrijpen. In het begin van het boek is het even wennen. Je bent dan nog zoekende wie wie precies is en welke rol ze in het verhaal hebben. Maar naarmate je verder leest, wordt het allemaal duidelijker en leest het verhaal een stuk vlotter. Soms legt Sanne Hillemans iets teveel uit of is ze iets te expliciet over zaken; ze mag de lezer wel wat vaker zelf iets laten invullen.

De gekozen setting van het verhaal is interessant. Leuk om te lezen hoe het is om bij het circus te werken. Wat komt daar allemaal bij kijken? Hoe gaat dat er voor en achter de schermen aan toe? Vrijwel iedereen is wel eens een keertje bij het circus geweest, en kan zich daardoor voorstellen hoe zo’n voorstelling is. Maar wat daar verder bij komt kijken, is wellicht meer dan je had verwacht.

Voordat ik ‘Circus Cesaria’ las, kende ik Hillemans nog niet als auteur. Ze heeft me met dit verhaal op een positieve manier verrast. Altijd leuk als dat gebeurt. Het verhaal laat voldoende ruimte over voor een vervolg. Als ik goed gezien heb, verschijnt dat in de vorm van 'Ave Cesaria'. Dat wil ik zeker ook gaan lezen wanneer dat verschenen is.


4 / 5

circus cesaria

MENINGIk was één van de gelukkige winnaars van een winactie voor het boek Circus Cesaria van Sanne Hillemans. Het boek gaat over een jongen genaamd Noah die iemand dierbaars heeft verloren. Hij kan niet goed met dit verdriet omgaan en grijpt daardoor naar de achehol en drugs. Dit doet hem niet veel goeds, tot hij op een dag bij een aanbieding krijg om bij het circus te mogen werken en rond te rijzen. Noah grijpt deze kans en leert bij het circus veel nieuwe mensen kennen die ook hun eigen problemen hebben. Hij krijgt een speciale band met één persoon die iets verborgen houd. Wie is zei? Wat houd ze verborgen ? Zal Noah uit zijn eigene verdriet komen?

Ik ben niet bekent met deze schrijfster en dit is het eerste wat ik van haar lees. Van begin tot eind ben ik positief verrast over het boek en heb het met veel plezier gelezen. Ik moest weten hoe en wat , waardoor ik het boek niet kon wegleggen. De schrijfwijze is duidelijk en simpel waardoor het lekker leest en ik mijn eigen goed in de karakters kon plaatsen. Wat een rollercoaster van gevoelens heeft dit verhaal.

Het boek zelf ziet er mooi uit en de kaft past ook echt bij het verhaal. De prijzen voor het boek zijn netjes. Het boek is niet heel erg dik, maar voor de Young Adult lezers en het verhaal is het dik genoeg.

Ik ben zeer benieuwd naar meer werk van deze schrijfster en kijk erg uit naar het vervolg.

Ik zal dit boek zeker aanraden onder de Young Adult lezersEen heerlijke Young AdultSTERRENIk geef dit boek 4 sterren.BOOKLOVERSAPHIRA


5 / 5

Ontspannend boek

Circus Caesaria. Het tweede boek dat ik mocht lezen van Sanne. Het gaat over twee personages die een trauma meemaken en dit moeilijk kunnen verwerken. Ze komen toevallig terecht in het circus waar ze elkaar ontmoeten en elk op hun manier proberen te overleven in onze wereld. Met flashbacks vertelt de schrijfster langzaam aan wat er gebeurd is. En hopen we dat alles in orde komt. Sanne weet ons te boeien en het kan niet snel genoeg gaan om de boek uit te lezen. Met een onverwacht open einde, kijk al uit om het vervolg te mogen lezen. Ik hou van haar schrijfstijl, de enkele foutjes neem ik er graag bij.


4 / 5

Meeslepend verhaal. Leest lekker weg

Met wat onderbrekingen het boek gelezen. Dit ging overigens prima. Ik zat steeds weer snel in het verhaal.
Ondanks dat ik het niet heel vernieuwd vond ben ik zekers te spreken over de manier van schrijven van sanne.

Hier en daar zitten er nog wat schrijffouten in zoals weggevallen woorden bijv.
Ben wel zeer benieuwd naar het vervolg!


4 / 5

Verrassend

Titel : Circus Cesaria
Auteur : Sanne Hillemans

Noah een heel gewone, leuke, slimme jongen komt door een traumatische ervaring in zijn leven in een dip terecht.
Hij laat zij studie verslonzen, loopt alle feestjes en partijtjes af en leeft op drug en alcohol.
Als hij met zijn vrienden naar een circus voorstelling gaat ziet hij een trapezemeisje waar hij helemaal van slag van raakt.
Vast besloten haar te ontmoeten, komt hij in het wereldje van het circus terecht wat volkomen anders is dan zijn eigen leven.
De mensen die bij het circus werken hebben allemaal een rugzakje met verdriet bij zich. Het is heel mooi om te lezen hoe zij elkaar bewust of onbewust helpen om het verdriet een plekje te geven.
Het is een heftige tijd in het circus en Noah komt zichzelf regelmatig tegen. Met het trapeze meisje krijgt hij een band, die alle kanten opgaat.
Het boek leest prettig en snel, je zit gelijk in het boek en dit blijft zo tot het einde. Alles wordt heel menselijk en mooi beschreven.
De spanning wordt heel langzaam opgebouwd en heeft een verrassende wending.
Het open eind vind ik jammer maar ben ook heel nieuwsgierig geworden naar het vervolg.
Dit boek heb ik met veel interesse gelezen en krijgt van mij 4 sterren.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Circus Cesaria
Circus Cesaria
Sanne Hillemans
Paperback  210 paginas
1499