De afperser Paperback

De afperser

Wanneer rechter Raymond Fawcett maandagochtend niet komt opdagen in de rechtszaal, nemen zijn medewerkers in paniek contact op met de FBI. Fawcetts lichaam wordt korte tijd later gevonden in de kelder van zijn vakantiehuisje, waar...... Meer

Paperback
400 pagina's
€ 1500


Bekijk alles van John Grisham

Ontvang een e-mail wanneer het product weer beschikbaar is

Recent in de media
collectie

Recent in de media

Bekijk alle boeken

Samenvatting


Wanneer rechter Raymond Fawcett maandagochtend niet komt opdagen in de rechtszaal, nemen zijn medewerkers in paniek contact op met de FBI. Fawcetts lichaam wordt korte tijd later gevonden in de kelder van zijn vakantiehuisje, waar hij regelmatig de weekenden doorbracht. Er worden geen sporen van braak gevonden, geen aanwijzingen dat er een gevecht is geweest, alleen de twee lichamen: dat van rechter Fawcett en zijn secretaresse. Ik kende rechter Fawcett niet, maar ik weet wel wie hem heeft vermoord. En waarom. Ik ben een advocaat, ik zit in de gevangenis. Het is een lang verhaal

Product Informatie

Auteur John Grisham
Taal Nederlands
Uitgever Bruna Uitgevers, A.W.
ISBN 9789400500877
Productsoort Boek
Categorie Thriller
Leeftijd Volwassenen
Verschenen oktober 2012
Pagina's 400
Formaat 234 x 30 x 30 mm
Vertaler Jolanda te Lindert

Beoordelingen

‘De afperser’- John Grisham2 / 5

Recensie

'De afperser' is John Grisham's een-na-jongste boek. Geen echte legal thriller zoals we van hem gewend zijn, hoewel de hoofdpersoon wel een advocaat is, euh was. Hij, Malcom Bannister is namelijk geroyeerd nadat hij tot 10 jaar cel is veroordeeld vanwege witwassen van crimineel geld. Bannister zint op wraak omdat hij zelf vindt dat hij onschuldig is ? hij is erin geluisd door een cliënt die gebruik heeft gemaakt van zijn naïviteit ? en die kans krijgt hij wanneer hij met de FBI een deal kan sluiten omdat hij weet wie een federaal rechter heeft vermoord. Als tegenprestatie wordt hij in een getuigenbeschermmingsprogramma opgenomen.
Eenmaal in vrijheid blijkt zijn geluk van korte duur omdat de door hem gearresteerde man achter zijn nieuwe identiteit komt. Bannister moet alles op alles zetten om in leven te blijven.

Het is geen origineel thema dat wordt aangesneden door Grisham, maar hij geeft er wel op zijn eigen manier een ingenieuze draai aan. Probleem is alleen dat ik die draai al van ver zag aankomen, waardoor veel van de spanning verloren ging. De opzet van het boek, waarbij een groot deel wordt verteld door de hoofdpersoon, is aantrekkelijk. Je voelt je direct bij het verhaal betrokken. Maar aangezien bij een thriller de suspense van groot belang is, kwam 'De afperser' voor mij nergens boven de middelmaat uit. Leuk boek ter ontspanning en als je eens iets minder gecompliceerds wilt lezen.


4 / 5

Recensie

Ik heb dit boek in 1 dag verslonden. Een boek waar je heel even in moet komen, maar op een gegeven moment heb je zoiets van : waar gaat dit heen en je wilt in sneltreinvaart doorlezen! Een hele andere Grisham zoals we gewend zijn! Heerlijke schrijfstijl die me op sommige momenten ook deed denken aan de boeken van Linwood Barclay. De afperser verdient het om verfilmd te worden! Aanrader!