• NextPrevious

De Alchemische bruiloft van Christiaan Rozenkruisesoterische analyse van de Ghymische Hochzeit Christiani Rosencreutz anno 1459 : tweede deel

Bekijk alles van

J. van Rijckenborgh

Kies uitvoering
Aantal
29.5
Morgen in huis

Samenvatting

Samenvatting
Terwijl in deel 1 de eerste drie fasen (dagen) op de inwijdingsweg van Christiaan Rozenkruis beschreven werden, gaan de ontwikkelingsprocessen in zijn wezen in dit tweede deel verder. Hij beleeft deze op de vier volgende dagen in de vorm van gebeurtenissen en ontmoetingen. De zeven principes van het oude bewustzijn, voorgesteld door zeven “koninklijke personen”, moeten ondergaan, sterven dus, om ruimte te scheppen voor een nieuw bewustzijn. Pas daarna kan het eigenlijke alchemische omzettingsproces in de verschillende verdiepingen van de ‘toren van Olympus’ zich voltrekken. Hoewel de tekst in eerste instantie een gesluierde en mystieke indruk wekt, opent zij zich door de commentaren van J. van Rijckenborgh als een schatkamer, en geeft haar diepste weten en heldere handreikingen prijs, waarmee voor zoekende mensen – ook in de huidige tijd – een eigen inwijdingsweg duidelijk herkenbaar wordt.

Productinformatie

Auteur
J. van Rijckenborgh
Uitgever
Rozekruis Pers, Uitgeverij De
Taal
Nederlands
ISBN
9789067320825
Productsoort
Boek
Uitvoering
Gebonden
Reeksnaam
De geheimen der Broederschap van het Rozenkruis
Categorie
BoekenNederlandse boekenEsoterie & SpiritualiteitSpiritualiteitEsoterie
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
7/1/1992
Aantal pagina's
256
Formaat
226 x 143 x 27 mm
Lees meer...

Bestsellers

Bekijk alles We hebben de meest populaire boeken van dit moment voor jou op een rij gezet. Boeken uit de Top 100 worden gratis thuisbezorgd.

Laatst bekeken