De beproeving Paperback

De beproeving
 

Samenvatting

Het is dertig jaar geleden dat Fiona, de geest van een Vikingvrouw, op Kenning voor het laatst is gezien. Als Nina na haar aankomst op het rustige Deense eiland nietsvermoedend vertelt, dat ze een blonde vrouw in een witte jurk...Meer De beproeving Lees meer

Product Informatie

Auteur

Marijke Verhoeven

Taal

Nederlands

Uitgever

De Crime Compagnie

ISBN

9789461092021

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juli 2016

Pagina's

350

Formaat

215 x 136 x 32 mm

Samenvatting

Het is dertig jaar geleden dat Fiona, de geest van een Vikingvrouw, op Kenning voor het laatst is gezien. Als Nina na haar aankomst op het rustige Deense eiland nietsvermoedend vertelt, dat ze een blonde vrouw in een witte jurk...Meer De beproeving Lees meer

Paperback
350 pagina's
€ 5 00
eBook € 7,99

Bekijk alles van Marijke Verhoeven
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Het is dertig jaar geleden dat Fiona, de geest van een Vikingvrouw, op Kenning voor het laatst is gezien. Als Nina na haar aankomst op het rustige Deense eiland nietsvermoedend vertelt, dat ze een blonde vrouw in een witte jurk voorbij heeft zien rennen, is het gedaan met de rust. Politieman Torben Olsen probeert zo goed hij kan de gemoederen van de theatrale eilanders te bedaren. Echt druk maakt Torben zich pas over de mysterieuze psychiater Marcus Holm, die met zijn volgelingen is neergestreken op Kenning. Is het een sekte? En wat is de rol van Marcus in de onopgeloste moord op Kenning dertig jaar terug.... De Beproeving is een romantische thriller, die zich afspeelt op het Deense eiland Kenning bevolkt door uitgesproken, kleurrijke personages. De mix van romantiek, spanning, humor en een vleugje paranormale geheimzinnigheid maakt dit eerste deel over Kenning tot een duister, heerlijk spannend en mysterieus verhaal


Product Informatie

Auteur

Marijke Verhoeven

Taal

Nederlands

Uitgever

De Crime Compagnie

ISBN

9789461092021

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juli 2016

Pagina's

350

Formaat

215 x 136 x 32 mm

Beoordelingen

‘De beproeving’- Marijke Verhoeven4 / 5

Een heerlijke thriller; deze smaakt naar meer!

Nadat haar vader is overleden neemt Nina 'La Bella Donna' over, het Italiaans restaurant waar hij voor heel tevreden gasten met passie kookte.
Maar de recessie dient zich aan, gasten blijven weg en tot overmaat van ramp krijgt haar restaurant een heel slechte recensie van een culinair journalist. Wanneer het geld op is en Nina het restaurant heeft moeten sluiten, laat Nina zich gaan, drinkt teveel en komt de journalist tegen in het café. Ze ziet rood en slaat hem neer. Een taakstraf is het gevolg.

Nina is het helemaal beu in Nederland, haar relatie is op de klippen gelopen en er is verder niets of niemand die haar daar houdt. Wanneer ze de kans krijgt om tijdelijk een Bed & Breakfast te runnen op Kenning, een eiland in Denemarken, neemt ze deze uitdaging met twee handen aan. Haar vader was van Deense afkomst. Dat is de reden dat ze vroeger als gezin veel vakanties in Denemarken doorbrachten en ze de taal goed spreekt. Ze wil een nieuwe start maken.

Wanneer Nina nietsvermoedend in de plaatselijke winkel op Kenning vertelt dat ze een blonde vrouw in een witte jurk voorbij heeft zien rennen, is het gedaan met de rust. Het is namelijk dertig jaar geleden dat Fiona, de geest van een Vikingvrouw, op Kenning voor het laatst is gezien. Er zijn maar een paar mensen die haar kunnen zien, zo blijkt in de loop van het verhaal.

Politieman Torben Olsen probeert zo goed hij kan de gemoederen van de ietwat dramatische eilanders te bedaren, maar dat gaat hem niet zo goed af. Hij is niet bepaald een voorbeeld voor het politiekorps, maar doet wel zijn best.
Ook psychiater Marcus Holm is met zijn volgelingen neergestreken op het eiland. Waarom heeft hij zoveel interesse in Nina?

Het boek start met een proloog waarvan je haren overeind gaan staan!
Verhoeven heeft de tijd genomen om de personages uitgebreid aan de lezer voor te stellen, waardoor ze als mensen van vlees en bloed geworden zijn.
De korte hoofdstukken met wisselende verhaallijnen worden afgewisseld met een cursief gedrukte verhaallijn van Mikael, deze loopt door het hele verhaal en komt tegen het einde niet geheel onverwacht samen met de andere verhaallijnen.
In 'De beproeving', met zijn spanning, romantiek en mystiek blijft de humor niet achterwege. Hierdoor ligt deze meeslepende thriller niet zwaar op de maag. Het verhaal eindigt niet waar het boek stopt. Maar dat mag ook bij het eerste deel van een trilogie. Dit boek heb ik met plezier gelezen, ik mag deze Nina wel en hoop haar binnen niet al te lange tijd weer terug te zien.

Nu is het wachten op 'Laatste adem'; het tweede deel van deze Kenning-trilogie.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
De beproeving
De beproeving
Marijke Verhoeven
Paperback  350 paginas
500