De buitenstaander Paperback

De buitenstaander
 

Samenvatting

Wanneer het misbruikte en levenloze lichaam van een elfjarig jongetje wordt gevonden, wijzen ooggetuigen en forensisch materiaal onmiskenbaar in de richting van de populaire coach van het plaatselijke Little League-team. Maar de...Meer De buitenstaander Lees meer

Product Informatie

Auteur

Stephen King

Taal

Nederlands

Uitgever

The House of Books

ISBN

9789044352894

Productsoort

Boek

Categorie

Onze toptitels van 2018 , Literaire thrillers

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2018

Pagina's

592

Formaat

228 x 50 x 50 mm

Vertaler

AnneMarie Lodewijk

Samenvatting

Wanneer het misbruikte en levenloze lichaam van een elfjarig jongetje wordt gevonden, wijzen ooggetuigen en forensisch materiaal onmiskenbaar in de richting van de populaire coach van het plaatselijke Little League-team. Maar de...Meer De buitenstaander Lees meer

Paperback
592 pagina's
€ 24 99
eBook € 12,99

Bekijk alles van Stephen King
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Wanneer het misbruikte en levenloze lichaam van een elfjarig jongetje wordt gevonden, wijzen ooggetuigen en forensisch materiaal onmiskenbaar in de richting van de populaire coach van het plaatselijke Little League-team. Maar de verdachte, die met groot machtsvertoon wordt gearresteerd, heeft een waterdicht alibi. Detective Ralph Anderson raakt na verder onderzoek ook overtuigd dat hij inderdaad buiten de stad was. Hoe kan hij dan tegelijkertijd op twee plekken zijn geweest?


Product Informatie

Auteur

Stephen King

Taal

Nederlands

Uitgever

The House of Books

ISBN

9789044352894

Productsoort

Boek

Categorie

Onze toptitels van 2018 , Literaire thrillers

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2018

Pagina's

592

Formaat

228 x 50 x 50 mm

Vertaler

AnneMarie Lodewijk

Beoordelingen

‘De buitenstaander’- Stephen King3 / 5

Kennismaking met

Heb heel lang de boeken van Stephen King vermeden, horror vind ik nu niet echt leuk.. maar eens dan moet je toch ook aan de boeken van King geloven.

King heeft een prettige stijl van schrijven en weet je meteen met zijn verhaal te pakken. Het eerste gedeelte van het boek van goed en spannend, de verschillende personages worden goed uitgewerkt, ze gaan echt leven. Het tweede gedeelte was ook wel goed, dan komt toch het bovennatuurlijke aspect om de hoek kijken. Het verhaal verliest daar in mijn ogen zijn kracht. Het wordt te langdradig, en het boeit simpelweg niet meer. Jammer wat ik vond het begin juist heel goed en spannend. Misschien ben ik gewoon niet geschikt voor de boeken van Stephen King.


5 / 5

De buitenstaander

Een echte Stephen King: al op bladzijde 1 zo geboeid worden dat je het niet meer weg kan leggen begint het wel héél luguber. Tot op de laatste bladzijde loeispannend. Leuk ook dat Holly uit Mr. Mercedes hier weer in terugkomt.


5 / 5

De Buitenstaander

Alweer een steengoeie King waar weinig op aan te merken valt, behalve misschien het volgende:
Ralph Anderson schiet op 14 juli Ollie Peterson (de broer van Frankie) een kogel door zijn hoofd en verwondt een cameraman ernstig (blz. 194).
Op 27 juli helpt dezelfde Ralph zijn collega Jack Hoskins met drie pistoolschoten naar de andere wereld, waarna de volgende tekst valt te lezen: “Hij had wel eens waarschuwingsschoten gelost, maar voor vandaag had hij nog nooit een mens gedood. Hij had zelfs nog nooit iemand verwond.” (blz. 535).
Dit lijkt me niets voor Stephen King! Weet iemand wellicht hoe dit in de oorspronkelijke, Engelse versie is verwoord?


3 / 5

Een typische Stephen King

Het begin is intrigerend – niemand kan op twee plaatsen tegelijk zijn, dus hoe zit het nou met die gruwelijk moord op dat jongetje? Later in het boek, als je eenmaal weet hoe de vork aan de steel zit, is het minder spannend; dan hoeft “alleen nog maar” de Slechterik te grazen genomen worden. ;-)

Het boek is een typische Stephen King: de Goeien krijgen het zwaar maar overwinnen het Slechte – met uiteraard wat verliezen. Het is voldoende spannend; ik las het 446 pagina’s tellende boek in een paar dagen uit (dat gebeurt me zelden), maar het is ook een pietsie formule-achtig. Wel (ook) leuk is de relatie met de Mr Mercedesboeken, die ik hier niet zal spoilen.

Dat allemaal gezegd zijnde: ik ben een groot fan van Stephen King; hij heeft het schrijven zo perfect in zijn vingers zitten en kan zulke intrigerende plots bedenken. Dit boek vind ik niet zijn allerbeste, maar ook hier is het hoofdplot slim bedacht en goed uitgewerkt. Dat hij nog maar lang door mag gaan. Zijn volgende boek zal ik direct aanschaffen.


5 / 5

spannend tot de laatste pagina

De buitenstaander, het is toch weer een meesterlijk verhaal.
Tijdens een honkbalwedstrijd van het schoolteam, wordt de coach, Terry Maitland, opgepakt voor de moord op Frank Peterson, een 11 jarige jongen die verkracht en vermoord is gevonden in het bos.
Aan de hand van getuigeverklaringen kom je er achter dat alle getuigen wijzen naar 1 persoon: Terry Maitland.
Echter blijkt hij op het moment van de moord op een andere locatie te zijn. Het blijkt een waterdicht alibi te zijn.

Hoe kan het zijn dat Terry Maitland op 2 plaatsen tegelijk is? Een onderzoeksteam gaat uitzoeken wat hier aan de hand is. Stephen King zorgt ervoor dat je wilt blijven lezen. Met zijn schrijfstijl lijkt het net of je aanwezig bent in het verhaal en dat je betrokken bent bij het onderzoek.
Je leert de personages kennen, leeft met ze mee en wordt meegesleurd in de voortgang van het onderzoek.

Ook in dit boek krijgt Stephen King het voor elkaar dat het onmogelijke en onverklaarbare toch logisch en verklaarbaar wordt.

Een spannend verhaal van begin tot eind.


Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
De buitenstaander
De buitenstaander
Stephen King
Paperback  592 paginas
2499