De ijzeren engel Paperback

De ijzeren engel
 

Samenvatting

Magie is gevaarlijk - maar liefde is nog gevaarlijker...In 1878 reist de zestienjarige Tessa Gray van New York naar Londen in de hoop haar vermiste broer terug te vinden. Er wacht haar niet veel goeds: in de onderwereld van Londen...Meer De ijzeren engel Lees meer

Product Informatie

Auteur

Cassandra Clare

Taal

Nederlands

Uitgever

Moon

ISBN

9789048836376

Productsoort

Boek

Reeksnaam

De Helse Creaties

Deel van reeks

1

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

juli 2016

Pagina's

464

Formaat

209 x 138 x 35 mm

Vertaler

Lia Belt

Samenvatting

Magie is gevaarlijk - maar liefde is nog gevaarlijker...In 1878 reist de zestienjarige Tessa Gray van New York naar Londen in de hoop haar vermiste broer terug te vinden. Er wacht haar niet veel goeds: in de onderwereld van Londen...Meer De ijzeren engel Lees meer

Paperback
464 pagina's
€ 12 50
eBook € 9,99

Bekijk alles van Cassandra Clare
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Magie is gevaarlijk - maar liefde is nog gevaarlijker...In 1878 reist de zestienjarige Tessa Gray van New York naar Londen in de hoop haar vermiste broer terug te vinden. Er wacht haar niet veel goeds: in de onderwereld van Londen bevolken vampiers, heksen en andere bovennatuurlijke wezens de straten. Alleen de schaduwjagers - vastberaden de wereld te ontdoen van alle demonen - brengen wat orde in de chaos.Tessa blijkt over een zeldzame gave te beschikken: het vermogen om te transformeren. En in de duistere wereld waarin ze terecht is gekomen, is dat bepaald geen zegen - ze wordt van alle kanten belaagd door figuren die zich haar gave willen toe-eigenen.Alleen en opgejaagd zoekt Tessa toevlucht bij de schaduwjagers. Zij kunnen haar helpen haar broer te vinden, als zij belooft haar krachten voor hen in te zetten. Ze raakt bevriend met de twee schaduwjagers Will en Jem - die ieder totaal verschillend zijn. Al snel realiseert Tessa zich dat ze in een dodelijk web verstrikt zit waarin haar liefde voor haar broer en haar twee vrienden weleens gevaarlijker zou kunnen zijn dan welke andere bedreiging dan ook. Ze zal moeten kiezen.De IJzeren Engel is het eerste deel van de onweerstaanbaar spannende fantasytrilogie De Helse Creaties die voorafgaat aan de Kronieken van de Onderwereld.Lees ook: De Helse Creaties 2 - De IJzeren Prins De Helse Creaties 3 - De IJzeren Prinses


Product Informatie

Auteur

Cassandra Clare

Taal

Nederlands

Uitgever

Moon

ISBN

9789048836376

Productsoort

Boek

Reeksnaam

De Helse Creaties

Deel van reeks

1

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

juli 2016

Pagina's

464

Formaat

209 x 138 x 35 mm

Vertaler

Lia Belt

Beoordelingen

‘De ijzeren engel’- Cassandra Clare5 / 5

De ijzeren engel

De ijzeren engel in een prequel van van de kronieken van de onderwereld. Ook hier word je weer helemaal meegezogen in de wereld van de schaduwjagers. Ik vind het geweldig om deze geschiedenis te mogen beleven. De hoofdpersoon Tessa krijgt het zwaar te verduren als ze naar Londen gaat om bij haar broer te gaan wonen nadat hun tante is overleden. In plaats van bij haar broer komt ze bij twee vreemde vrouwen terecht die veel van haar verlangen maar waarom? En hoe komt ze hier ooit weg?


5 / 5

heerlijk boek

Het verhaal begint met de 16 jarige Tessa Gray die na de dood van haar Tante naar haar broer, Nate, toe reist. Hij wil namelijk niet dat ze in New York in haar eentje blijft wonen en stuurt haar een ticket toe zodat ze bij hem kan intrekken.
Wanneer Tessa in Londen aankomt is Nate er niet. Hij heeft haar 2 dames met paard en wagen tegemoet gestuurd om haar op te halen. Eenmaal bij het huis aangekomen blijkt er helemaal niets waar te zijn van het verhaal dat de dames haar vertelden. Nate heeft ze helemaal niet gestuurt om haar van de trein af te halen. De 2 dames hebben Tessa om andere redenen mee naar huis genomen en beweren Nate gevangen te houden. Zolang zij netjes gehoorzaamt en doet wat zij zeggen zal haar broer niets overkomen.

Tessa weet niet wat ze moet denken. Wat willen deze vreselijke dames van haar? Wat hebben ze met Nate gedaan? Hoe langer ze in het huis verblijft hoe moeilijker dat ze het vind om de hoop hoog te houden. Stiekem schrijft ze brieven gericht aan Nate, die ze natuurlijk niet kan versturen, maar wel kracht uit kan putten. Wanneer dagen weken worden en de weken, maanden beginnen te worden. Bedenkt ze dat ze er alles aan wilt doen om weg te komen.

Ergens anders in Londen zijn 2 schaduwjagers bezig met een onderzoek naar een aantal vreemde gebeurtenissen. Nadat zij alle sporen hebben gevolgd belanden zij in het huis waar Tessa gevangen zit. Ze helpen haar te ontsnappen en brengen haar onder in het Instituut, de veilige thuishaven voor alle schaduwjagers.

Tessa wil de schaduwjagers graag helpen bij hun onderzoek naar de vreemde gebeurtenissen, maar alleen als zij beloven te helpen zoeken naar haar broer.

Deze zoektocht leidt tot een hoop onverwachte maar vooral erg spannende en vreemde situaties. Wat willen ze nou toch van Tessa?

Het begin van het verhaal is een beetje apart. Het is namelijk erg lastig te begrijpen wat de 2 dames gedaan willen krijgen van Tessa. Maar zodra je verder leest en meer over Tessa te weten komt is die verwarring al snel voorbij. Je beleeft het verhaal alsof je Tessa zelf bent. Ik vind de gevoelens en karakters erg goed beschreven. Dit zorgt meteen voor een lekker en goed doorlopend verhaal. Je krijgt precies genoeg informatie over schaduwjagers, demonen, vampieren en andere onderwereld wezens om jezelf beter te kunnen verdiepen in deze hele nieuwe wereld. Een heerlijk verhaal waarbij je je fantasie lekker op zijn vrije loop kan laten!

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
De ijzeren engel
De ijzeren engel
Cassandra Clare
Paperback  464 paginas
1250