De jongen en de dood Gebonden

prentenboek

De jongen en de dood
 

Samenvatting

Schitterend literair prentenboek van de tekenaar van Hendrik Groen Een jongen bezoekt zijn zieke grootvader en brengt een doos taartjes voor hem mee. Gezeten op de rand van het ziekbed is de jongen er onverwachts getuige van...Meer De jongen en de dood Lees meer

Product Informatie

Auteur

Victor Meijer

Taal

Nederlands

Uitgever

J.M. Meulenhoff

ISBN

9789029090940

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

februari 2017

Pagina's

68

Formaat

304 x 218 x 14 mm

Samenvatting

Schitterend literair prentenboek van de tekenaar van Hendrik Groen Een jongen bezoekt zijn zieke grootvader en brengt een doos taartjes voor hem mee. Gezeten op de rand van het ziekbed is de jongen er onverwachts getuige van...Meer De jongen en de dood Lees meer

Gebonden
68 pagina's
€ 24 99

Bekijk alles van Victor Meijer
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Schitterend literair prentenboek van de tekenaar van Hendrik Groen Een jongen bezoekt zijn zieke grootvader en brengt een doos taartjes voor hem mee. Gezeten op de rand van het ziekbed is de jongen er onverwachts getuige van dat zijn grootvader de laatste adem uitblaast. Had hij niet van dat frambozentaartje moeten eten? In de hoofd van het kind buitelen oorzaak en gevolg, woede en angst over elkaar heen en vormen daar een nieuwe werkelijkheid, waarin hij zijn grootvader moet zien te verdedigen tegen mythische wezens en duistere demonen die de oude man de onderwereld in willen slepen. Kan hij hem nog redden? Met zijn trefzekere, gedetailleerde pen legt Victor Meijer de fantastische, heroïsche reis vast van een kleine jongen met een grootse fantasie. De pers over Snoepreis 'Meijer schreef een steengoed boek, waarin hij de toon van de jongensstem raak treft en ondanks de ernst van het verhaal de lezer geregeld een lach ontlokt.' Dagblad de Limburger 'Het knappe van Snoepreis is dat het laat zien hoe snel de onthechting van een kind plaatsheeft.' NRC Handelsblad


Product Informatie

Auteur

Victor Meijer

Taal

Nederlands

Uitgever

J.M. Meulenhoff

ISBN

9789029090940

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

februari 2017

Pagina's

68

Formaat

304 x 218 x 14 mm

Beoordelingen

‘De jongen en de dood’- Victor Meijer4 / 5

De jongen en de dood...

Een inleiding gevat in plusminus 350 woorden en daarna zijn het de prenten die het verhaal vertellen.
Een prentenverhaal waarbij meer woorden overbodig zijn en waar de pentekeningen zeer gedetailleerd zijn.
De jongen en de dood is een schitterend boek dat elke keer weer nieuwe inzichten en ontdekkingen in de prenten aan het licht zal brengen. Een boek wat niet gauw zal vervelen.


5 / 5

De fantasie wordt geprikkeld door de gedetailleerde prenten

Een jongen bezoekt zijn grootvader. De jongen heeft die ochtend verzonnen dat hij een cowboy is en is met laarzen aan, een hoed op zijn hoofd en een klapperpistool aan zijn riem op weg gegaan. Hij weet dat zijn opa ziek is en heeft een doos met frambozentaartjes voor hem meegebracht, zodat grootvader zich wat beter zal gaan voelen.

Tijdens het eten van de gebakjes overlijdt zijn grootvader en de jongen is daar getuige van. De jongen schrikt enorm van de situatie en is bovendien bang dat het eten van een van zijn taartjes de oorzaak van de dood kan zijn.
Maar nee denkt hij, het is de schuld van al die vreselijke wezens die hem al een tijdje achtervolgen en hem van zijn grootvader willen scheiden.
Dat zal hij niet laten gebeuren besluit hij, en wapent zich tegen deze gedrochten die zich zelfs lijken te vermeerderen.
Deze eerste kennismaking met de dood heeft nogal wat teweeg gebracht bij de jongen en hij probeert het een plaats te geven met behulp van de fantastische middelen die hem bekend zijn.

De strijd woedt voort in de fantasie van dit kind. Een vast punt op iedere prent is een frambozentaartje, soms in een iets andere vorm maar steeds als een baken aanwezig. De emotionele belevingswereld van de jongen wordt goed weergegeven in dit prentenboek.

Je kunt De jongen en de dood op een ander moment opnieuw oppakken, de prachtige prenten bekijken en je zult merken dat iedere keer een ander gedeelte van een prent je aandacht vraagt. Dat is het mooie van een prentenboek zonder woorden. Het verhaal hoeft niet iedere keer precies hetzelfde te verlopen, je kunt zelf een kleine draai geven aan hetgeen verbeeldt wordt.

Voor in het boek schrijft Victor Meijer over het tot stand komen van dit prentenboek. De prenten zijn in zwart-wit, tot en met de pagina met het woord 'Einde'. Daarna volgen nog vier gekleurde prenten, waarbij je zelf weer een vervolg kunt verzinnen. Vergeet vooral niet om dat te doen!
De allerlaatste prent in dit boek is een afbeelding van Victor Meijer door Victor Meijer.

De tekeningen van Victor Meijer zijn gedetailleerd en een lust voor het oog.
De jongen en de dood is een prentenboek voor volwassenen, maar deze volwassenen zullen zich hiermee weer kind kunnen voelen. De fantasie wordt geprikkeld en dat is een waar geschenk.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
De jongen en de dood
De jongen en de dood
Victor Meijer
Gebonden  68 paginas
2499