De laatste magiër Paperback

Stop de magiër. Steel het boek. Red de toekomst.

De laatste magiër
 

Samenvatting

Spannende fantasy die historie, mysterie, magie, tijdreizen en een vleugje romantiek combineert - voor de lezers van Michael Scott en Christopher Paolini In New York is magie allesbehalve uitgestorven. De Mageus - de laatsten...Meer De laatste magiër Lees meer

Product Informatie

Auteur

Lisa Maxwell

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789022582879

Productsoort

Boek

Categorie

Fantasy

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

april 2018

Pagina's

528

Formaat

230 x 150 x 43 mm

Vertaler

Maren Mostert

Samenvatting

Spannende fantasy die historie, mysterie, magie, tijdreizen en een vleugje romantiek combineert - voor de lezers van Michael Scott en Christopher Paolini In New York is magie allesbehalve uitgestorven. De Mageus - de laatsten...Meer De laatste magiër Lees meer

Paperback
528 pagina's
€ 19 99
eBook € 12,99

Bekijk alles van Lisa Maxwell
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Spannende fantasy die historie, mysterie, magie, tijdreizen en een vleugje romantiek combineert - voor de lezers van Michael Scott en Christopher Paolini In New York is magie allesbehalve uitgestorven. De Mageus - de laatsten die nog magische krachten hebben - leven in de schaduwen en verbergen wie ze zijn. Als ze Manhattan verlaten, verliezen ze hun krachten en worden ze voor altijd gevangen gehouden op het eiland. Soms overleven ze het niet... Esta is een getalenteerde dief, opgeleid om magische kunstvoorwerpen te stelen van de sinistere Orde. Met haar aangeboren talent om de tijd te manipuleren, kan Esta deze kostbare voorwerpen laten verdwijnen voordat de Orde zelfs maar beseft dat ze er is. Haar training bereidde haar voor op het ultieme doel: terugreizen in de tijd om een eeuwenoud boek te stelen dat de geheimen van de Orde bevat, voordat het vernietigd wordt en de Mageus een hopeloze toekomst tegemoet gaan. De pers over De laatste magiër 'Een dik boek met een knaller van een einde: mis deze geweldige serie-opener niet.' Kirkus Reviews 'Dit boek verliest op geen enkel moment urgentie en lezers zullen met spijt de laatste pagina omslaan. Maxwells aandacht voor detail maakt het verhaal en het tijdsbeeld zo levendig.' BCCB 'De laatste magiër is een mix van historische fictie, romantiek, fantasy en magie. Het verhaal heeft een uitstekend plot met veel actie. Esta is een slimme en pittige vrouwelijke hoofdpersoon van wie alle lezers zullen gaan houden.' Booklist 'Maxwell bouwt haar wereld zorgvuldig op.' Publishers Weekly


Product Informatie

Auteur

Lisa Maxwell

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789022582879

Productsoort

Boek

Categorie

Fantasy

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

april 2018

Pagina's

528

Formaat

230 x 150 x 43 mm

Vertaler

Maren Mostert

Beoordelingen

‘De laatste magiër’- Lisa Maxwell5 / 5

Stop de magiër, Steel het boek en Red de toekomst

De laatste magiër van Lisa Maxwell is het eerste deel van een YA serie en wat een goed begin!

In New York leven de Mageus, mensen met magie, in het geheim, omdat magie beschouwd wordt als gevaarlijk. Als ze de stad proberen te verlaten, verliezen ze hun magie en soms ook hun leven. De Orde houdt alles in de gaten en treden hard op.
Esta is een dievegge, maar kan ook ongezien door de tijd reizen. Als ze tijdens een van deze reizen een fout maakt, verandert haar toekomst en moet ze proberen deze fout weer te herstellen. Ze moet op zoek naar Het Boek, waarin alle geheimen over de magie zou staan vermeld en dat alles kan veranderen.

Het is een behoorlijk dik boek, maar het had van mij nog wel meer bladzijden kunnen hebben.
In het begin is het even wennen, omdat hier de verschillende tijden en personen worden voorgesteld, maar dat duurt maar even.
Door het zien van het verhaal door verschillende karakters en tijden blijft het ontzettend boeiend en spannend. De schrijfstijl is echt heerlijk!
Constant zijn er plotwisselingen, waardoor het nog leuker wordt. Aan het eind van het boek zijn er wel twee plotwisselingen, die echt als een volslagen verrassing kwamen. Heel goed gedaan door deze schrijfster, geweldig.
Het verhaal zit heel goed in elkaar. De tijden komen heel geloofwaardig over en de karakters spatten van de pagina’s.

Dit boek kan ik echt van harte aanbevelen. Het is spannend, mysterieus, vol drama en magie, heel goed verteld en echt heel boeiend. Ik kan niet wachten op deel 2!


4 / 5

Spannend eerste deel

‘De laatste magiër’ is het eerste deel in een nieuwe serie van de Amerikaanse auteur Lisa Maxwell. In dit eerste deel laat ze de lezers kennismaken met de Mageus, en de Orde. De Mageus zijn mensen die magische krachten bezitten, maar in de wereld waarin zij leven, worden zij gezien als een gevaar voor de samenleving. De Orde is een organisatie die de krachten van de Mageus willen ontnemen, hen willen weren uit New York en het liefst zelfs uitroeien. Om dit mogelijk te maken hebben ze een Barrière opgericht rondom Manhattan. Deze Barrière moet Mageus die naar New York willen komen tegenhouden en de nog in Manhattan levende Mageus worden min of meer gevangengehouden in hun stadsdeel. Ze leven daar in de schaduw van de maatschappij en verbergen hun magische krachten uit angst voor vervolging.
Esta is een van deze Mageus. Ze woont in het Manhattan van de 21e eeuw en is opgeleid om magische kunstvoorwerpen te stelen. Haar gave om de tijd te manipuleren komt haar daarbij goed van pas. Ze kan dankzij haar gave door de tijdlagen van het universum reizen en de tijd vertragen. Professor Lachlan, haar mentor, stuurt haar terug naar het Manhattan van 1902. Haar opdracht is om de Ars Arcana te stelen. De Ars Arcana wordt gezien als de redding voor het voortbestaan van de Mageus. Dit eeuwenoude boek zou de geheimen van alle oude magie bevatten en cruciaal zijn in het vernietigen van de Barrière.
Lisa Maxwell weet met rake sfeerbeschrijvingen een heel goed beeld te scheppen van het leven in Manhattan in de beginjaren van de vorige eeuw. Ze versterkt deze beelden door gebruik te maken van enkele waargebeurde gebeurtenissen (zoals de bouw van de Tesla Toren) en het toevoegen van personages die daadwerkelijk in het New York van het begin 20e eeuw hebben geleefd, zoals J.P. Morgan. De bendes die in die tijd de straten van New York beheersten, worden goed in het verhaal ingepast. Zo hebben de Mageus onder leiding van Dolph een eigen bende, genaamd ‘de Devil’s own’. De corruptie die hoogtij vierde in die dagen, versterkt het verhaal van de strijd tussen de Mageus en de Orde.
Lisa Maxwell weet niet alleen rake beelden te beschrijven, maar ook een intrigerend verhaal neer te zetten met interessante personages. Ze maakt goed gebruik van geschiedenis, magie, wetenschap, tijdsbeelden, politiek, fantasie en een vleugje romantiek. Het verhaal van ‘De laatste magiër’ is intelligent, goed doordacht en de verhaallijnen zijn mooi met elkaar verweven. Het verhaal komt wel langzaam op gang, maar eenmaal er door gepakt, blijft het je boeien om af te sluiten met een verrassend einde. De ontwikkeling van de personages draagt bij tot de spannende opbouw van het verhaal. Esta groeit in de loop van het verhaal uit tot een interessant meisje. Een hoofdpersonage waarmee je kunt meeleven. Geen eendimensionaal personage, maar een complexer karakter, dat toch herkenbaar is door de strubbelingen waar de meeste mensen mee worstelen, zoals liefde, vertrouwen, loyaliteit en wijsheid. Dit geldt eigenlijk voor elk personage dat een grote rol in het verhaal speelt. De karakters lijken moeiteloos in het tijdperk te passen, van de bendebaas tot aan de loopjongen. ‘De laatste magiër’ is een veelbelovend begin van een nieuwe serie waarin het veelgebruikte thema magie gebruikt wordt om een aantal universele onderwerpen als diversiteit, angst, anders zijn en vooruitgang uit te werken.

‘De laatste magiër’ krijgt van mij 4 sterren, omdat het toch even duurde voordat het verhaal mij te pakken kreeg

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
De laatste magiër
De laatste magiër
Lisa Maxwell
Paperback  528 paginas
1999