De laatste Namsara Gebonden

De laatste Namsara
 

Samenvatting

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf. ...Meer De laatste Namsara Lees meer

Product Informatie

Auteur

Kristen Ciccarelli

Taal

Nederlands

Uitgever

Blossom Books B.V.

ISBN

9789463491303

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Iskari

Deel van reeks

1

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

oktober 2017

Pagina's

356

Formaat

217 x 148 x 42 mm

Vertaler

Maria Postema

Samenvatting

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf. ...Meer De laatste Namsara Lees meer

Gebonden
356 pagina's
€ 19 99
eBook € 9,99

Bekijk alles van Kristen Ciccarelli
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf. Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger. Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard -en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad. Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend - de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde - moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.


Product Informatie

Auteur

Kristen Ciccarelli

Taal

Nederlands

Uitgever

Blossom Books B.V.

ISBN

9789463491303

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Iskari

Deel van reeks

1

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

oktober 2017

Pagina's

356

Formaat

217 x 148 x 42 mm

Vertaler

Maria Postema

Beoordelingen

‘De laatste Namsara’- Kristen Ciccarelli4 / 5

Top boek!!

Ik moet eerlijk toegeven dat toen ik voor het eerst van dit boek had gehoord ik er niet heel enthousiast over was. Ik heb niet zoveel met draken en zo. Maar van wege een auteursbezoek besloot is tocht het boek te gaan lezen. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb!

Jaren geleden waren draken geliefd bij het volk. Tot ze zich tegen hun ruiters keerden. Asha doodt draken aan de lopende band. Toen Asha het opnam tegen de sterkste draak van allemaal, Kozu, ging het mis. Jarek, de commandant van haar vaders leger, redde haar en als beloning heeft Asha’s vader haar uitgehuwelijkt aan hem. Jaren later zegt haar vader dat wanneer ze Kozu heeft gedood ze niet meer met Jarek hoeft te trouwen. Asha gaat op pad om de draak te zoeken. Tijdens haar reis krijgt ze bezoek van de Oude die haar iets probeert te vertellen. Asha negeert het maar hoe langer ze opzoek is naar Kozu, hoe meer geheimen ze ontrafelt over wat er nou echt gebeurd is al die jaren geleden.

Het plot van dit boek is echt ijzersterk. Aan het begin weet je al dat er iets niet klopt, maar wat precies is nog niet duidelijk. En als die plot twist dan eindelijk verschijnt, dan zit je met open mond verder te lezen. Er is geen moment waarop het saai wordt en het is helemaal niet langdradig.

Wat ik ook een leuk detail vond zijn de verhalen die tussen de hoofdstukken komen. De verhalen die Asha aan de draken vertelt. Ze vertellen de geschiedenis van Asha’s volk en familie en zo wordt het allemaal nog net interessanter. De wereld waarin Asha woont is gaaf opgebouwd. De kleding en de markt en nog veel meer zorgde ervoor dat ik echt het gevoel had dat ik in de woestijn verbleef samen met Asha.

De belangrijkste personages in dit boek zijn Asha en Torwin. Asha’s verhaal is duidelijk en goed uitgelegd. Asha is echt een bad ass woman die niet met zich laat sollen. De ontwikkeling die Asha doormaakt in het verhaal is heel mooi. Torwins verleden wordt niet zo uitgebreid beschreven. Dat had wat uitgebreider gemogen. Torwin zelf is een beetje een mysterieus karakter. De hele tijd had ik het idee dat hij niet helemaal te vertrouwen is.
Verder heb je in het verhaal nog Safire en Dax. Safire is ook een heel bijzonder meisje. Het nichtje van Asha, die bij een slaaf is verwekt dus eigenlijk niet bij de familie hoort. Ze heeft een moeilijk verleden gehad maar gaat daardoor niet in de put zitten. Safire kwam niet helemaal tot haar recht in dit verhaal maar daar komt waarschijnlijk verandering in, in deel 2. Dax is de broer van Asha en een beetje een sullige jongen. Iedereen denkt dat hij dom is maar uiteindelijk komt hij heel anders uit de hoek. Dax had wat meer aandacht mogen krijgen.

Al met al vind ik dit een top boek dat ik zeker zou aanraden!


4 / 5

Verrijking van de YA literatuur

Ciccarelli heeft met ‘Iskari, de laatste Namsara’ de YA literatuur verrijkt, laten we dat vooropstellen. Op de een of andere manier lijkt Blossom Books steeds weer pareltjes binnen te slepen. Ik ben opgegroeid in een christelijk gezin en zag hier en daar wat overlappingen(?) met het christelijke scheppingsverhaal. Neem de eerste drie zinnen van de flaptekst, en de eerste verzen van het scheppingsverhaal. Maar dat is iets dat mij opviel. Net als dat ik (als ik niets over het hoofd heb gezien) geen vloek of andere schuttingtaal ben tegengekomen. Wel eens fijn om zo’n boek te lezen tussen alle boeken door die vol staan met grof taalgebruik. De hoofdpersonages zijn goed uitgediept. Je gaat houden van Asha en Torwin. De andere personages hadden nog iets beter gekund, ik hoop daarom ook dat Dax, Safira, Roa en andere in de volgende delen zeker terug komen. Maar ook ga je houden van Schaduw en Kozu en de andere draken. Al moet ik zeggen dat ik Kozu maar een lelijke draak vind… Om de hardcover zit een mooi papieren omhulsel. Als je deze van het boek verwijdert zie je in de binnenkant van dit papier een plaat met Kozu en Asha. Mooie plaat!

De plot was zowel onverwacht als mooi. In dit boek vind je ook spanning en geweld. Dit was de bedoeling van Kristen Ciccarelli. Een vrouwelijk personage dat ten strijde trekt. Een meisje dat de wapens opneemt. En dit boek heeft zo een veel diepere betekenis dan je in eerste instantie zou denken. Dit blijkt uit de laatste regels van het Nawoord van Ciccarelli: ‘Vergeet nooit dat je niet bent wat men zegt dat je bent: je bent wat er bij jou vanbinnen zit.’ Ik geef Iskari, de laatste Namsara 4 sterren.


5 / 5

Games of Thrones meet Gladiator

Wat heb ik heerlijk genoten van dit boek. Toen ik eenmaal me overgaf aan de fantasiewereld van het verhaal, heeft het me opgezogen en niet meer losgelaten. Ik wilde hem helemaal niet meer wegleggen. Waarom zou ik naar de wc gaan, eten, douche, slapen. Ik wilde gewoon lezen. Ik wilde mee in de strijd van Asha. Ze moest de wereld zien voor wat het echt was. Wie werkelijk haar bondgenoten waren en wie niet. Asha had meer vrienden en familie dan ze dacht. Ik werd meegezogen in de twijfel, de angst en de frustratie van Asha, maar ook met die van haar nichtje Safire. Die een belangrijke steun en toeverlaat is voor Asha. Een van de weinige die ze, terecht, vertrouwd.

De opborrelende liefde tussen Torwin en Asha gaat tergend langzaam en van tijd tot tijd wilde ik ze naar elkaar toe dwingen. Helaas laat liefde zich niet dwingen en al helemaal niet in een boek. De omgeving van Iskari wordt prachtig omschreven en geeft een goed beeld waar het zich afspeelt. De karakters zijn sterk opgebouwd en komen echt tot leven. Van de soldaten tot Asha, van de drakenkoning tot de eerste draak Kozu. Allemaal komen ze beeldend uit het verhaal omhoog, waardoor het voor mij bijna een film werd tijdens het lezen. Kortom een prachtig debuut, ja, je leest het goed, debuut. Dit boek raad ik echt aan, aan alle liefhebbers van Game of Thrones, maar ook gladiator en mythologie liefhebbers kunnen hun hart ophalen met dit boek


5 / 5

Bomvol spanning, actie en draken!

Iskari is een spannende YA voor zowel jongens als meisjes, liefhebbers van fantasy als fans van historische romans!
Toen ik dit boek onder ogen kreeg, was ik meteen onder de indruk van de prachtige omslag waar een poster onder verstopt zit! Blossom Books heeft zich echt overtroffen met deze uitgave, hij is zó mooi. Ik zou het echt niet erg vinden om de poster op A2-formaat aan mijn muur te hebben.
Het verhaal zelf doet niet onder voor de schoonheid van de omslag: op meesterlijke wijze weet Kristen Ciccarelli een wereld te scheppen waarin draken gevreesde vijanden zijn en mythes werkelijkheid worden in de vorm van de Iskari, de eveneens gevreesde drakendoder van Firgaard. Van de Iskari wordt geloofd dat hij of zij alleen kan vernietigen, en Asha is de Iskari. Maar is ze werkelijk zo slecht? Of is er meer aan de hand?
Iskari zit bomvol spanning en actie en houdt de lezer op het puntje van z'n stoel. En voor hen die verliefd worden op dit boek (dat is bijna onvermijdelijk): jullie hebben geluk, er komen nog twee delen.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
De laatste Namsara
De laatste Namsara
Kristen Ciccarelli
Gebonden  356 paginas
1999