De Nergensman Paperback

De Nergensman
 

Samenvatting

Op jonge leeftijd trad Evan Smoak toe tot het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma van geheim agenten. Nu wordt hij de 'Nergensman' genoemd en helpt hij diegenen die zich tot niemand anders kunnen wenden....Meer De Nergensman Lees meer

Product Informatie

Auteur

Gregg Hurwitz

Taal

Nederlands

Uitgever

A.W. Bruna

ISBN

9789400508682

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Orphan X

Categorie

Thriller , De beste thrillers van dit moment , Vaderdag toppers

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2017

Pagina's

352

Formaat

216 x 141 x 35 mm

Vertaler

Martin Jansen in de Wal

Samenvatting

Op jonge leeftijd trad Evan Smoak toe tot het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma van geheim agenten. Nu wordt hij de 'Nergensman' genoemd en helpt hij diegenen die zich tot niemand anders kunnen wenden....Meer De Nergensman Lees meer

Paperback
352 pagina's
€ 20 99
eBook € 11,99

Bekijk alles van Gregg Hurwitz
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Op jonge leeftijd trad Evan Smoak toe tot het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma van geheim agenten. Nu wordt hij de 'Nergensman' genoemd en helpt hij diegenen die zich tot niemand anders kunnen wenden. Maar op een dag is het Evan zelf die hulp nodig heeft. Hij wordt in een hinderlaag gelokt, verdoofd en weggevoerd. Wanneer hij bijkomt, zit hij opgesloten in een kamer, zonder enig idee te hebben van waar hij is en wie hem gevangen heeft genomen. Om te weten te komen wat er is gebeurd, moet hij slimmer, sneller en sterker zijn dan zijn tegenstanders.


Product Informatie

Auteur

Gregg Hurwitz

Taal

Nederlands

Uitgever

A.W. Bruna

ISBN

9789400508682

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Orphan X

Categorie

Thriller , De beste thrillers van dit moment , Vaderdag toppers

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2017

Pagina's

352

Formaat

216 x 141 x 35 mm

Vertaler

Martin Jansen in de Wal

Beoordelingen

‘De Nergensman’- Gregg Hurwitz4 / 5

Hurwitz flikt het weer!

Met de herkenbare cover van een profielfoto van Evan Smoak met een groot rood kruis op de voorkant, weet je direct dat je een nieuw deel van de serie van Hurwitz in handen hebt. De afbeelding straalt wel een zekere actie en spanning uit. Zowel de flaptekst als de quotes op de achterkant maken al snel duidelijk dat je als lezer een actie thriller in handen hebt. Nergensman start met een sterke proloog waarin je als lezer direct weer even weet wie Evan is, wat zijn drijfveer is en wat hij kan bereiken. Maar dan veranderd zijn situatie al vrij snel drastisch en word Evan geconfronteerd met beperkingen en uitdagingen. Hurwitz heeft kans gezien om zijn personage Evan Smoak verder uit te diepen door hem op een nieuwe manier te confronteren met zijn kennis en vaardigheden, maar weet wel gedurende het hele boek de herkenbare kant van Smoak steeds in beeld te houden. Toch staat in dit tweede deel een stuk minder van zijn persoonlijke kant centraal dan in Orphan X, waarin Hurwitz hem introduceerde. Naast Evan introduceert Hurwitz in dit 2de deel als belangrijkste bijpersonage de charismatische Rene, een man met een enorm ego en een flinke bankrekening die zich erop toelegt om zijn eigen leven zo fortuinlijk als maar mogelijk is te laten verlopen. En dit trekt hij duidelijk op alle fronten van zijn leven door. Wat betreft het plot staat deze ook ditmaal bol van de actiescenes, waarin Smoak tot het uiterste op de proef gesteld word om zich staande te houden. Toch tikt Hurwitz het randje van de geloofwaardigheid wel enkele malen aan, waarbij de vraag opkomt of zoiets als dit daadwerkelijk zou kunnen voorkomen. Echter voor de vaart in het verhaal en voor het leesplezier dat Nergensman biedt is dit geen probleem, je blijft als lezer toch echt aan de pagina’s gekluisterd om te weten of Smoak zich ook uit deze situatie zal gaan redden.


4 / 5

Veel rauwe actie

Evan was als jonge jongen opgevangen door Jack, onder zijn leiding volgde hij zeven jaar lang een loodzware training. Evan was gecreëerd door het Orphan Program, een topgeheim project van het ministerie van Defensie. Ze hadden geschikte jongens opgespoord die verloren waren geraakt in het systeem van weeshuizen, ze er onopvallend een voor een uitgeplukt en ze getraind om te doen wat de Amerikaanse overheid zelf niet officieel kon doen, in landen waar Amerikaanse inmening niet op prijs werd gesteld. Als Orphan X had Evan de beschikking gekregen over onuitputtelijke bankrekeningen in allerlei niet met naam genoemde landen. Zijn missies omspanden een periode van meer dan 10 jaar. Een periode waar hij de bijnaam De Nowhere Man kreeg, een bijnaam die hij had verdiend door zich ongezien door de schaduwwereld te bewegen.

Nu is hij er uitgestapt, met de nodige gevolgen, maar hoewel hij klaar was met de status Orphan X, was hij tot de ontdekking gekomen dat hij als de Nowhere Man nog genoeg werk te doen had. Onbetaald. Nu helpt hij de mensen die zich tot niemand anders kunnen wenden. Maar op een dag is het Evan zelf die hulp nodig heeft. Hij wordt in een hinderlaag gelokt, verdoofd en weggevoerd. Als hij bijkomt zit hij opgesloten in een kamer en heeft geen flauw idee waar hij zich bevindt en wie hem ontvoerd heeft. De enige manier om te ontkomen is door slimmer, sterker en sneller te zijn dan zijn tegenstanders…

Net als het eerste deel Orphan X, is ook dit een boek met veel actie. De Nergensman heeft korte hoofdstukken die allemaal een titel hebben en er zit veel vaart in het verhaal. Ook de spanning zit er vanaf het begin goed in en wordt regelmatig tot grote hoogte opgevoerd. De penible situatie waarin Evan zich bevindt, laat meeleven en hopen dat hij kan ontkomen. Evan is slim genoeg maar dat is degene die hem ontvoerd heeft ook. Plus dat deze beschikt over een team van sterke mannen waaronder de beste scherpschutters.

Meerdere keren denkt Evan de manier gevonden te hebben, maar ook meerdere keren blijkt het niet te lukken en op een gegeven moment lijkt het een hopeloze zaak. De drang om te ontsnappen wordt groter als er iemand om zijn hulp vraagt. Terwijl hij gevangen zit is er ook nog een oude vijand naar hem op zoek die hem wil elimeren. De observeringen die Evan doet en de manieren die hij probeert te vinden om te ontsnappen zijn almaar spannend om te volgen en regelmatig zat ik op het puntje op mijn stoel.

De verhaallijnen in De Nergensman verbinden zich vloeiend met elkaar en er is een goede uitwerking van de personages. Er waren momenten dat ik even ongeduldig werd omdat ik het te lang vond duren voordat er een opening kwam. Tot die ene wending waarbij een goed verborgen geheim geopenbaard wordt. Een grote verrassing die ook een heel ander licht op meerdere dingen werpt.
Niet alleen Evan leert zichzelf beter kennen, ook als lezer krijg je een nog beter beeld van dit personage. Het is onmogelijk om geen sympathie te krijgen voor dit hoofdpersonage en het is een personage dat je nog lang bijblijft.
Een thriller met veel rauwe actie met daarnaast veel aandacht voor de psyche van de personages.


3 / 5

Met stationaire protagonist weinig snelheid mogelijk

[RECENSIE] De nergensman van Gregg Hurwitz

Oorspronkelijke titel: The Nowhere Man
ISBN: 9789400508682
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Pagina’s: 352
Aantal sterren: 3,5

Na een aantal standalones met wisselend succes, vond de Amerikaanse auteur Gregg Hurwitz dat ook voor hem de tijd rijp was voor een vast personage. Maar zelfs zijn creatieve brein moet overuren maken om met een originele protagonist te komen die door lezers in hun hart wordt gesloten. Orphan X was de teamnaam die Evan Smoak als opgroeiende jongen mee had gekregen. Een geheim gehouden proef om, vanuit de Amerikaanse overheid, projectmatig een sterk team agenten op te leiden, mislukte en besloten werd dat alle deelnemers geëlimineerd moesten worden. Maar Smoak weet aan dit plan te ontkomen, groeit op en besluit zijn leven in dienst te stellen van burgers die, buiten hun schuld, in gevaarlijke situaties terecht zijn gekomen.

Evan Smoak wordt benaderd door een meisje die, door te voldoen aan een onschuldig lijkend verzoek een selfie op te sturen, in direct gevaar is komen te verkeren. Hij belooft haar te helpen maar tijdens de uitvoering belandt hijzelf in een gevaarlijke situatie. Bijkomend uit een bewusteloze toestand, beseft hij al vrij snel op een plaats te zijn die niet zijn voorkeur heeft. Maar de situatie van de 17-jarige Allison Siegler is nog niet hopeloos want ze is in een zeecontainer onderweg naar een klant en de reis duurt lang genoeg voor Smoak om een list te verzinnen hoe te ontsnappen. Allison is slachtoffer geworden van een bende internationaal opererende criminelen die op verzoek jonge meisjes aan mannen leveren, all over the World.
Maar dan zal hij wel eerst de regie over zichzelf terug moeten krijgen en dat lijkt eenvoudiger dan het is. Degene die hem vasthoudt heeft een heel ander doel voor ogen…

In De nergensman moet Evan Smoak tot het uiterste gaan om zijn doelen te verwezenlijken. Hij weet in beginsel niet wie hem vasthoudt en waarom. Tegen de voortschrijdende tijd moet hij die vragen weten te beantwoorden maar zijn positie is niet ideaal te noemen en zijn bewakers lopen ook niet echt over van vriendelijkheid. Dus staat dit verhaal in het teken van onderzoek, pogingen tot uitbraak en straffen ondergaan als zijn pogingen voortijdig worden ontdekt. Hurwitz weet daar een aantrekkelijk verhaal van te maken dat met tijden ook spannend wordt. Vanzelfsprekend is de crew niet groot, worden de personages niet echt verder uitgediept dan hun fysieke kwaliteiten en is het leed wat wordt ondergaan de meest belangrijke emotie in het verhaal. Snelheid is een facet dat geen onderdeel uitmaakt van dit verhaal. Is ook moeilijk als het grootste deel zich afspeelt bij iemand die gevangen zit en zijn hersens pijnigt hoe te kunnen ontsnappen.

Samengevat is de Orphan-reeks een serie die wel potentie heeft maar waar Hurwitz bijzonder alert moet zijn voor oppervlakkigheid. Evolueren van zijn protagonist zal niet eenvoudig zijn maar niets is onmogelijk in de wereld van fictie. Na het eerste deel (Orphan X) en nu met De nergensman is voor mij nog vrij onzeker dat de grote Orphan-gekte hiermee in beweging wordt gebracht.

Eindoordeel: 3,5 sterren

Spanning: 4 sterren
Plot: 3 sterren
Leesplezier: 3 sterren
Schrijfstijl: 4 sterren
Originaliteit: 3 sterren
Psychologie: 3 sterren


5 / 5

Weer Genieten met een grote G!

Helemaal geweldig vond ik Orphan X al – deel 1 van de Evan Smoak-serie, dus blij dat het 2e deel er was!
Evan Smoak, held der helden in mijn ogen. Zijn Roamzone (soort telefoon) is hem dierbaar, want daarop bellen mensen die anders nergens terecht kunnen met hun problemen. Vandaar de naam Nergensman – op zich vind ik dat trouwens best raar. In het boek is het gewoon The Nowhereman. Dat bekt ook lekkerder op de een of andere manier, waarom een naam vertalen?
Maar goed …. mijn bescheiden mening ;-)
Als hij iemand geholpen heeft zegt hij altijd tegen diegene; Als je iemand ontmoet die mijn hulp echt nodig heeft, geef hem/haar dan mijn telefoonnummer. Dit is voor Evan altijd een kwestie van wachten en zichzelf in shape houden. Het kan een week duren maar voor hetzelfde geld net zo goed een jaar bijvoorbeeld.
Maar op een dag is Evan aan de beurt – hij wordt wakker uit een verdoving en zit opgesloten in een kamer ergens op deze aardkloot. Hij heeft geen idee wie hem ontvoerd heeft en verdenkt er zijn oude vijand Orphan Y, Charles van Sciver, van die met een paar andere ex-Orphan's hem uiteindelijk te grazen hebben. Evan is de menselijkheid zelf, dat kan van die andere Orphan's nou niet bepaald gezegd worden. Evan heeft gevoel en probeert met zijn gaven anderen te helpen, de anderen zijn uit op wraak en de zucht naar macht is ook een grote drijfveer voor de geheim-agenten. Dan blijkt dat zijn ontvoerder totaal iemand anders is en zal hij heel erg vindingrijk moeten zijn om te kunnen ontsnappen.
Dan krijgt hij hulp uit wel een heel vreemde hoek …..... SPANNEND!!!!

Een geweldig vervolg op het boek Orphan-X waar we al een beetje kennis maakten met Evan. Je hoeft het op zich niet gelezen hebben maar ik zou ik niet zijn om je dat toch maar ten strengste aan te bevelen – gewoon omdat het zo goed is!!
De serie is nog niet voorbij met dit deel, dat proef je uit alles en er zijn naar mijn idee nog zat gaten te vullen waarop ik graag antwoord krijg ;-)
Gregg schrijft ook voor tv en film zoals je hierboven al kon lezen. Het zou mij echt niet verbazen als deze boeken verfilmd zouden worden, of een tv-serie mijn part. Ben nu al fan! :-)


5 / 5

Filmmateriaal

Evan Smoak, de Nowhere Man, was ooit een geheim agent van het Orphan program, de allerbeste. Nu stelt hij zijn leven in dienst van hen die geen kant meer op kunnen en hulp nodig hebben. Je belt 1-855-2-NOWHERE en Evan komt je helpen. Hij leeft onder de radar, want Orphan Y, Charles van Sciver, jaagt op hem…
Tijdens zijn huidige reddingsmissie, waarbij hij een meisjeshandelaar te grazen neemt en het meisje wat in een container op weg is naar haar koper wil gaan redden, wordt hij gevangengenomen. Orphan Y? Nee, een onbekende man die hem nodig heeft voor iets heel anders dan zijn vaardigheden. Evan doet er alles aan om te ontsnappen. Zal hij zijn goed uitgeruste vijanden te slim af weten te zijn?

Het is fijn (& gewoon een aanrader) om het eerste deel gelezen te hebben, maar het is geen noodzaak, want er wordt in het begin van het boek teruggegrepen op het eerste deel waardoor alles meteen duidelijk is. Vond ik ook handig, het friste mijn geheugen even op! Al voelde Evan wel meteen weer vertrouwd.
Al direct vanaf het begin van het boek zit je middenin de actie en zit de vaart er flink in. Ik kende Evan al een beetje door het vorige verhaal en in dit boek leer je hem nog beter kennen, met al zijn schuldgevoelens en demonen uit het verleden. Wat zo mooi is aan deze hoofdpersoon, getraind om te doden, is dat hij ook heel menselijk is, dat maakt hem sympathiek en levensecht. En ik bewonder zijn volharding, hij zal nooit opgeven!

Het spannende verhaal speelt zich als een keiharde actiefilm af voor je ogen tijdens het lezen. Deze verhalen zijn echt filmmateriaal, ik hoop maar dat die films er gauw komen! Er komt duidelijk meer in deze reeks en daar kan ik alleen maar heel blij mee zijn, want wat heb ik genoten van dit geweldige boek! Eén groot avontuur, vol vaart en actie, wat nergens gaat vervelen. Het enige wat je doen kunt is je mee laten sleuren…

(het énige kritiekpuntje wat ik heb op dit boek is de titel: waarom De Nergensman? Waarom niet gewoon De Nowhere Man, zoals hij in het boek ook steeds genoemd wordt?)


Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
De Nergensman
De Nergensman
Gregg Hurwitz
Paperback  352 paginas
2099