De nietige miljoenen
De nietige miljoenen
De nietige miljoenen
De nietige miljoenen
24.99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, volgende dag in huis

Net als in zijn bestseller Schitterende ruïnes weet Jess Walter in De nietige miljoenen een verbluffend realistische tijdbeeld neer te zetten. Ditmaal verplaatst hij zich in het Amerika aan het begin van de twintigste eeuw.

De gebroeders Dolan scharrelen hun kostje bij elkaar, liften mee op de goederentreinen en staat bij opportunistische koppelbazen in de rij voor een dag werk. Terwijl de zestienjarige Rye snakt naar een vaste baan en een eigen huis, droomt zijn oudere broer Gig van een betere wereld. Samen met andere vakbondsmannen strijdt hij voor een eerlijk loon en een fatsoenlijke behandeling.

Dan verschijnt Ursula de Grote op het toneel, een variété-zangeres die optreedt met een poema. Zij introduceert de broers bij een mijnmagnaat die zijn rijkdom en zijn grip op Ursula tegen elke prijs wil behouden.

Rye deelt het idealisme van zijn broer niet. Hij kiest zijn eigen weg en valt voor Elizabeth Gurley Rynn, een onverschrokken activiste en feministe. Maar er is storm op til die hen beide dreigt mee te sleuren en Rye wordt gedwongen positie te kiezen. Ook al kun je de oorlog tegen het onrecht niet winnen, is het genoeg om je leven in de waagschaal te leggen voor een enkele veldslag?

De nietige miljoenen is een meeslepende roman over eenvoudige idealen die botsen met de harde werkelijkheid. Het Amerika van toen blijkt griezeling veel te lijken op onze tijd.

Over De nietige miljoenen:

De nietige miljoenen is een literaire drieslag: een boek over sociale ongelijkheid maak ook een spannend verhaal, een postmodern experiment dat leest als een soepele roman, een prachtige lyrische hymne over de kracht van het sociaal verzet in de Amerikaanse geschiedenis. Het is grappig en aangrijpend, lief en gewelddadig, onschuldig en wijs. Het dans op tien koorden tegelijk. Jess Walter is een van de grote Amerikaanse auteurs.’ – Anthony Doerr, auteur van Als je het licht niet kunt zien

‘Het feit dat Jess Walter zulke ongekend verschillende boeken heeft geschreven als De dagen erna, Schitterende ruïnes en dan nu deze laatste krachttoer, is het bewijs van zijn veelzijdige vertelkunst en zijn verbazingwekkende vermogen om een tijdsbeeld neer te zetten. Wel tijdsbeeld ook…’ KIRKUS.

0 | 0