De overlevenden Paperback

De overlevenden
 

Samenvatting

The Darkest Minds-trilogie 1 In september 2018 gaat de film The Darkest Minds in première met in de hoofdrollen Amandla Stenberg ('Rue' in The Hunger Games), Mandy Moore en Gwendoline Christie (Star Wars en Game of Thrones Als...Meer De overlevenden Lees meer

Product Informatie

Auteur

Alexandra Bracken

Taal

Nederlands

Uitgever

Karakter Uitgevers BV

ISBN

9789045209289

Productsoort

Boek

Reeksnaam

The Darkest Minds-trilogie

Deel van reeks

1

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

november 2017

Pagina's

450

Formaat

235 x 155 x 39 mm

Vertaler

Anne-Marieke Buijs

Samenvatting

The Darkest Minds-trilogie 1 In september 2018 gaat de film The Darkest Minds in première met in de hoofdrollen Amandla Stenberg ('Rue' in The Hunger Games), Mandy Moore en Gwendoline Christie (Star Wars en Game of Thrones Als...Meer De overlevenden Lees meer

Paperback (2017)
450 pagina's
€ 19 99
Paperback € 15,99
eBook € 7,99

Bekijk alles van Alexandra Bracken
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


The Darkest Minds-trilogie 1 In september 2018 gaat de film The Darkest Minds in première met in de hoofdrollen Amandla Stenberg ('Rue' in The Hunger Games), Mandy Moore en Gwendoline Christie (Star Wars en Game of Thrones Als Ruby op haar tiende verjaardag wakker wordt, is iets in haar anders dan de dag ervoor. De verandering is voor haar ouders alarmerend genoeg om haar in de garage op te sluiten en de politie te bellen. De verandering zorgt ervoor dat Ruby naar Thurmond, een zwaar bewaakt heropvoedingskamp, wordt gestuurd. Ze heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn. Nu Ruby zestien is, behoort ze tot de gevaarlijkste tieners in het land... 'De overlevenden is een van de beste boeken die ik ooit heb gelezen. Geen grapje. Ik kan niet uitdrukken hoeveel ik van dit boek houd. Het raakte mij ziel. Het spookte dagen door mijn hoofd (en nog steeds!). De wereldbouw en het plot zijn fenomenaal (je zult je adem inhouden), en de karakters zijn de meest levendige die ik ben tegengekomen.' - Sarah J. Maas, bestsellerauteur van de series De glazen troon en Hof van doorns en rozen


Product Informatie

Auteur

Alexandra Bracken

Taal

Nederlands

Uitgever

Karakter Uitgevers BV

ISBN

9789045209289

Productsoort

Boek

Reeksnaam

The Darkest Minds-trilogie

Deel van reeks

1

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

november 2017

Pagina's

450

Formaat

235 x 155 x 39 mm

Vertaler

Anne-Marieke Buijs

Beoordelingen

‘De overlevenden’- Alexandra Bracken4 / 5

Zeer goed eerste deel, benieuwd naar het vervolg!

Originele review op mijn blog hillybillybeauty.nl

Ik ben dol op het lezen van series. Mij helemaal inleven in een personage, en dit een aantal boeken lang zodat je de groei van een karakter ook doormaakt, vind ik geweldig. Al een tijdje lag deel 1 van de Darkest Minds trilogie op mijn te wachten. Omdat ik de andere twee delen nog niet in huis heb wilde ik eigenlijk even wachten met het beginnen aan de serie, het liefst lees ik dan namelijk in één ruk door. Toch kon ik niet wachten en heb ik het eerste deel inmiddels uit. Vind ik de hype rondom deze serie terecht?
Achterflap
“Als het einddoel van de reis in zicht is en dromen bereikbaar lijken, wordt Ruby geconfronteerd met een verschrikkelijke keuze waardoor ze haar enige kans op een normaal leven zal moeten opgeven…
Als Ruby op haar tiende verjaardag wakker wordt, is iets in haar anders dan de dag ervoor. De verandering zorgt ervoor dat Ruby naar Thurmond, een zwaarbewaakt heropvoedingskamp wordt gestuurd. Ze heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn. Als Ruby zestien is, behoort ze tot de gevaarlijkste tieners in het land.
Wanneer de waarheid over haar nieuwverworven kwaliteiten naar buiten komt, weet Ruby op het nippertje uit Thurmond te ontsnappen. Ze sluit zich aan bij een groep tieners die uit hun eigen, gelijksoortige kamp zijn ontsnapt: Zu, een jong meisje dat door haar verleden wordt achtervolgd; Chubs, een afstandelijk genie; en Liam, hun onverschrokken leider, die direct valt voor Ruby. Maar hoe graag ze ook samen met hem een leven zou willen opbouwen, Ruby kan het risico niet lopen om hem dichtbij te laten komen. Niet na wat er met haar ouders is gebeurd…”

De achterflap zindert al van de spanning. Als je die hebt gelezen zit je meteen met 101 vragen waar je het antwoord op wilt weten. En het einde van dit deel….tjonge jonge, heftig! (gelukkig kan ik binnenkort aan deel 2 beginnen, die komt met de post mijn kant op! Yay!)
Het verhaal heeft wel iets weg van de Hunger Games. Jongeren die achterna gezeten worden door premiejagers en andere aparte figuren. Volwassenen die het niet erg vinden de jongeren dood te schieten. Wie kunnen Ruby en haar vrienden vertrouwen?
De wereld die wordt geschetst is vervallen, angstig en vreugdeloos. Geen wereld waar je je als tiener veilig kan voelen. Alexandra Bracken weet op een fantastische wijze deze wereld te omschrijven waardoor je je als lezer heel goed kan inleven in deze wereld. Je voelt hoe eenzaam Ruby zich moet voelen in een wereld waar je niemand zomaar kan vertrouwen en je elk moment je naasten kan kwijt raken of zelf in het niets oplost.
De jeugd wordt door hun “ziekte” onderverdeeld in groepen. Ruby is een Oranje, wat inhoud dat ze kan knoeien met iemands herinneringen. Het duurt even voordat zich in het verhaal de precieze aard van haar aandoening duidelijk wordt. Ze schaamt zich voor haar aandoening en is bang dat ze door het gebrek aan controle mensen kan beschadeigen. Ze houdt haar geheim dan ook zolang mogelijk voor zich. Zo weten haar vrienden ook niet precies bij welke groep zij hoort. Zo zijn er ook Groene, Gelen en Blauwe kinderen. Krachten die met energie, dwingende gedachten en intelligentie gepaard gaan.
Het enige minpunt in dit boek vond ik het taalgebruik. Er wordt geregeld zeer heftig gevloekt (gvd, Jezus). Vloeken die ik persoonlijk heel naar vind. (ook vanwege mijn geloofsovertuiging). Ik ben van mening dat een goed boek dit soort taalgebruik écht niet nodig heeft om bepaalde gevoelens uit te drukken. Of deze vloeken overeenkomen met de tekst in de originele taal weet ik niet, anders is het de vertaalster die deze vloeken heeft gebruikt. Ik weet zeker dat door het gebruik van deze taal er een grote groep mensen zou kunnen afhaken om verder te lezen in het boek. Ik kon mij er op den duur wel overheen zet


4 / 5

Een dystopische aanrader

In het boek The Darkest Minds breekt de ziekte Idiopathische Adolescente Acute Neurodegeneratie (afgekort IAAN) onder de jongeren uit. Veel kinderen overlijden aan deze ziekte, maar het grote probleem zijn de kinderen die deze ziekte overleven.

‘Ze waren nooit bang geweest voor de kinderen die misschien zouden sterven, of voor de leegtes die ze zouden achterlaten. Ze waren bang voor ons.. Voor degenen die in leven bleven’


Als Ruby op haar tiende verjaardag wakker wordt gebeurd er iets vreemds. Opeens heeft ze bovennatuurlijke krachten die ze niet in de hand heeft. Haar ouders sluiten haar op in de garage en zo komt ze terecht in Thurmond, een zwaar bewaakt heropvoedingskamp. Ze houdt het vol om haar krachten zo lang mogelijk geheim te houden, maar op een dag komen haar krachten aan het licht en heeft ze geen andere optie dan weg te vluchten uit Thurmond. Want als ze niet zou vluchten zou ze sterven..

Als Ruby eenmaal is gevlucht ontmoet ze Zu (de jongste), Liam (de leider) en Chubs (het genie). Drie andere jongeren die ook op de vlucht zijn. Ook al heeft de groep enige wantrouwen richting Ruby toch besluiten ze haar in de groep op te nemen. Ruby besluit haar krachten die ze niet onder controle heeft geheim te houden voor haar vrienden, want vanaf het eerste moment dat ze hen ontmoet weet ze dat ze hen koste wat het kost wil beschermen.

Als je het eerste hoofdstuk hebt gelezen is er geen weg terug. Je moet verder lezen. Vanaf het begin word het verhaal spannend opgebouwd. De schrijfster gebruikt flashbacks en dat past in dit verhaal. Als je sommige hoofdstukken hebt gelezen zit je met vragen die later door middel van flashbacks worden beantwoordt. Het boek zet je op deze manier aan het denken. Je wilt namelijk de vraagstukken oplossen. Deze oplossingen worden je niet meteen aangereikt en juist dat maakt je nieuwsgierig, het prikkelt om verder te lezen.

Het boek is moeilijk weg te leggen onder andere door het opbouw van het verhaal, de spanning, maar ook door de vrienden die Ruby maakt. Deze sluit je namelijk meteen in je hart. Elk personage voegt iets toe aan het verhaal.

The Darkest Minds – De overlevenden is het eerste boek uit een trilogie. Als je van dystopische werelden houdt is dit boek absoluut een aanrader, maar bereid je voor op de cliffhanger die je te wachten staat in dit deel, want geloof me.. Verder lezen met deel twee wil je meteen!

Mocht je de hele reeks van The Darkest Minds al gelezen hebben in oktober 2018 verschijnt Nagelaten een op zichzelf staand verhaal dat aansluit op de The Darkest Minds-trilogie


4 / 5

4,5****

Er heerst een vreemde ziekte. Kinderen en tieners kunnen het krijgen, ze sterven dan zomaar ineens. Daarom worden alle kinderen en tieners naar speciale kampen overgebracht. Daar kunnen ze in bedwang gehouden worden omdat ze vrijwel allemaal een bijzondere kracht bezitten. De personen met de gevaarlijkste krachten, wacht een onzeker en vreselijk lot. Rugby is 16 jaar en ze zit al vanaf haar tiende in kamp Thurmond. Ze heeft het voor elkaar gekregen om haar kracht zo goed als geheim te houden. Maar als men er achter komt wat ze werkelijk is, moet ze proberen weg te komen, anders zal ze sterven. Vanaf dat moment staat haar wereld op het punt om voor altijd te veranderen.
Het voelt aan als een race tegen de klok. Je voelt dat de tijd dringt. Wie is er te vertrouwen en wie gaat deze zieke wereld overleven?
Ze ontmoet Liam, Chubs en Zu. Wat daarna volgt is een spannende roadtrip, waarbij de auteur de spanning steeds meer opbouwt. Je wilt verder lezen omdat je moet weten wat er aan de hand is. Mysterieus in het begin. Een Dystopische wereld, waarin er nog weinig jonge mensen leven.
De schrijfstijl is lekker vlot. Het boek moet wel even opgang komen. De auteur houdt de spanning er daarna goed in, waardoor je Het boek zeer moeilijk weg kunt leggen.
Spannend, meelevend en overleven zijn maar een paar sleutelwoorden. De titel is perfect gekozen.
Het einde vond ik heel erg goed. Het werd best emotioneel en ik moest een paar keer goed slikken. Ik kijk uit naar het tweede boek, die lees ik binnenkort. 4,5****


4 / 5

4,5****

Er heerst een vreemde ziekte. Kinderen en tieners kunnen het krijgen, ze sterven dan zomaar ineens. Daarom worden alle kinderen en tieners naar speciale kampen overgebracht. Daar kunnen ze in bedwang gehouden worden omdat ze vrijwel allemaal een bijzondere kracht bezitten. De personen met de gevaarlijkste krachten, wacht een onzeker en vreselijk lot. Rugby is 16 jaar en ze zit al vanaf haar tiende in kamp Thurmond. Ze heeft het voor elkaar gekregen om haar kracht zo goed als geheim te houden. Maar als men er achter komt wat ze werkelijk is, moet ze proberen weg te komen, anders zal ze sterven. Vanaf dat moment staat haar wereld op het punt om voor altijd te veranderen.
Het voelt aan als een race tegen de klok. Je voelt dat de tijd dringt. Wie is er te vertrouwen en wie gaat deze zieke wereld overleven?
Ze ontmoet Liam, Chubs en Zu. Wat daarna volgt is een spannende roadtrip, waarbij de auteur de spanning steeds meer opbouwt. Je wilt verder lezen omdat je moet weten wat er aan de hand is. Mysterieus in het begin. Een Dystopische wereld, waarin er nog weinig jonge mensen leven.
De schrijfstijl is lekker vlot. Het boek moet wel even opgang komen. De auteur houdt de spanning er daarna goed in, waardoor je Het boek zeer moeilijk weg kunt leggen.
Spannend, meelevend en overleven zijn maar een paar sleutelwoorden. De titel is perfect gekozen.
Het einde vond ik heel erg goed. Het werd best emotioneel en ik moest een paar keer goed slikken. Ik kijk uit naar het tweede boek, die lees ik binnenkort. 4,5****


4 / 5

Survivors

Tijdens dit boek wordt je meegenomen door een reis van de wereld van Ruby. Ruby heeft een speciale gave, maar in haar wereld wordt er op zulke kinderen gejaagd door verschillende groepen. Tijdens het verhaal maak je kennis met steeds meer jongeren die het zelfde boven het hoofd hangt en ze hebben maar één missie en dat is alle jongeren bevrijden uit de kampen. Maar dit avontuur komt natuurlijk met verschillende gevaren, maar als je dit wilt weten zal ik maar snel gaan lezen.

Ik vond het lastig om in het boek te komen omdat er veel verschillende dingen heel onduidelijk voor je zijn over haar wereld. Maar hoe verder je leest, hoe leuker het wordt en beter dingen gaat begrijpen. Je wordt meegenomen in een verhaal waar je eigenlijk niet meer mee kunt stoppen. Je blijft maar doorlezen tot het einde. Ik ben echt super benieuwd naar deel 2!!

De overlevenden was voor mij een heel ander boek dan dat ik normaal lees. Ik ben een echt sprookjes/fantasymens met een liefde voor romantische twists in een boek. Maar dit mocht zeker de pret niet bedrukken bij het lezen.
Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
De overlevenden
De overlevenden
Alexandra Bracken
Paperback  450 paginas
1999