De prinses Paperback

De prinses
 

Samenvatting

Na het enorme succes van De selectie, De elite en De one schreef bestsellerauteur Kiera Cass dit spannende vervolgverhaal. Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is...Meer De prinses Lees meer

Product Informatie

Auteur

Kiera Cass

Taal

Nederlands

Uitgever

Van Goor

ISBN

9789000345182

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Selection

Deel van reeks

4

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

juni 2015

Pagina's

288

Formaat

230 x 150 x 28 mm

Vertaler

Hanneke van Soest

Samenvatting

Na het enorme succes van De selectie, De elite en De one schreef bestsellerauteur Kiera Cass dit spannende vervolgverhaal. Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is...Meer De prinses Lees meer

Paperback
288 pagina's
€ 15 99
eBook € 9,99

Bekijk alles van Kiera Cass
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Na het enorme succes van De selectie, De elite en De one schreef bestsellerauteur Kiera Cass dit spannende vervolgverhaal. Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.


Product Informatie

Auteur

Kiera Cass

Taal

Nederlands

Uitgever

Van Goor

ISBN

9789000345182

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Selection

Deel van reeks

4

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

juni 2015

Pagina's

288

Formaat

230 x 150 x 28 mm

Vertaler

Hanneke van Soest

Beoordelingen

‘De prinses’- Kiera Cass4 / 5

DE PRINSES

MENINGHet verhaal van 'De selectie' gaat verder. Nu gaan we 20 jaar verder in de tijd en bekijken we het leven door de ogen van Eadlyn. Eadlyn is de dochter van America en Maxon en houd zich niet zo bezig met het liefdes leven. Helaas gaat het niet goed met het rijkdom Illea en er zijn veel spanningen bij het volk. Eadlyn word gedwongen om een selectie te houden in de hoop dat de bevolking van Illea tot rust zal komen. Deze verplichting, wat bij het koningschap hoort, vind ze helemaal niet leuk en wie zou nou haar hart kunnen stelen?

Dit boek was ook weer erg fijn om te lezen. Het sluit goed aan op de eerste drie delen. Dit boek had ik ook zo uit gelezen. De schrijfstijl is niet te ingewikkeld en leest heerlijk weg. Het was wel een beetje voorspelbaar maar ik vond het niet storend. De nieuwe karakters zijn leuk en passen ook goed bij het verhaal.

Het boek zelf heeft ook weer een mooie kaft wat goed aansluit op de eerdere delen van deze reeks. De hoofdstukken zijn net als in de vorige delen niet te lange en het leest heerlijk weg. Het boek zelf heeft 288 bladzijden persoonlijk had ik het boek dikker gezien.

Ik kijk uit naar de volgende deel van deze reeks, want het boek eindige wel heel erg spannend.Ik zal dit boek aanraden bij de Young Adult lezers onder ons en vooral bij de selectie lezers.STERREN


Ik geef dit boek ☆☆☆☆BOOKLOVERSAPHIRA


4 / 5

Een leuke serie!

Ik begon in het boek en gelijk viel het me op hoe makkelijk ik weer in de wereld van de selectie serie zat. Ik heb het derde deel van de serie best wel lang geleden uitgelezen, ik denk inmiddels alweer bijna een jaar terug toen hij werd uitgegeven. En toch zat ik er gelijk weer in, wat natuurlijk een heel goede eigenschap is van de schrijfster dat zij dit kan bereiken.

Maar nu verder over het boek zelf. Ik moet wel zeggen dat het even wennen was om alles te lezen vanuit de ogen van prinses Eadlyn. Als zij het namelijk over haar tante May had, dan ging het over het zusje van America, maar ook was het even wennen dat zij zo'n andere persoonlijkheid heeft dan haar moeder America en haar vader Maxon. Het is echt ontzettend wennen omdat ze eigenlijk gewoon een arrogant verwend nest is. Haar ouders zijn juist ontzettend gericht op de mensen en op de liefde, terwijl Eadlyn juist aan zichzelf denkt en geen contact met de mensen wil, laat staan met de liefde..

Maar als je eenmaal een beetje door hebt hoe zij in elkaar zit en dit met twee klontjes suiker neemt, kom je wel in het verhaal. En vanaf dat moment wordt het verhaal ook echt superleuk. Al moet ik zeggen dat haar persoonlijkheid af en toe wel het verhaal een beetje verzwakte of je liet irriteren aan het verhaal.

Ik begrijp nog niet helemaal wat ze nou met die jongens aan het doen is. Er zitten een paar exemplaren bij die ze in de Selectie houdt en waarbij ik geen idee heb waarom ze dat doet, terwijl er juist een andere jongen is die ze compleet afschrijft terwijl hij juist perfect zou zijn. Natuurlijk is dit een element van het verhaal om je te laten doorlezen en om het onvoorspelbaar te maken, maar ik vind dat het het verhaal een beetje verwarrend maakt.

De actie door het gehele boek heen is eigenlijk niet echt aanwezig. Natuurlijk zijn de rebellen opstanden voorbij en is dat iets voor in de eerste drie boeken, maar toch had ik iets meer verwacht dan alleen maar afgunst van het publiek naar Eadlyn.

Het klinkt nu allemaal best wel negatief, terwijl ik eigenlijk ontzettend van dit boek genoten heb. Ik heb het boek best wel snel uitgelezen en had over het algemeen en heel prettig gevoel over dit boek. Ik heb zelfs een aantal keer gelachen om bepaalde momenten en eigenlijk het hele boek door genoten van de wereld van de selectie. En het einde, tja het einde. Het einde is weer zo goed dat je het volgende deel echt zeker weten wilt lezen. Maar laat je niet gek maken, want dit deel is ook de moeite waard!

Ik ben een Selectioner, of hoe die fan stroming ook mag heten. En ik geef het boek 4/5 sterren!


4 / 5

Een beetje teleurgesteld, maar uit eindelijk toch genoten!

'De Prinses stelde me teleur, maar door het verslavende verhaal en het spannende einde heb ik er toch nog van kunnen genieten!'

Dit boek vond ik niet heel goed, zeker de eerste helft van het verhaal vond ik bagger. Echt heel erg jammer, want met een beter uitgewerkt plot en een iets realistischer personage zou het al een stuk beter zijn. Gelukkig trok het boek wel bij en door het verslavende aspect en het superspannende einde geef ik dit boek toch nog een krappe vier sterren. Maar dan heb je heel veel geluk, Kiera Cass, dus ik verwacht heel veel meer in het volgende boek!

Lees mijn volledige recensie op: https://coffeendcookie.wordpress.com/2016/09/06/recensie-de-prinses/


4 / 5

Review: De Prinses

Als groot fan van de Selectie trilogie kon ik mijn geluk niet op toen ik hoorde dat er een deel 4 zou komen! Als een gek rende ik naar de boekenwinkel toen de Engelse versie verkrijgbaar was, waarna ik eerst een tijdje ademloos naar de prachtige cover heb zitten staren en hem vervolgens gretig opensloeg.

Prinses Eadlyn, de oudste van een tweeling, troonopvolger en verwend nest stapt in de voetsporen van haar ouders. Ze krijgt haar eigen Selectie waarin ze op zoek gaat naar haar prince charming, maar dit doet ze met flink wat tegenzin en gepush van haar ouders, Maxon en America Schreave. Het land is namelijk onrustig nadat het caste-systeem is opgeheven, De Selectie wordt daardoor gebruikt als afleiding voor de bewoners van Iléa.

Het grootste probleem wat ik had met dit boek is ten eerste: de attitude van Eadlyn en ten tweede: het feit dat haar ouders haar zo pushen. America zou zelf toch moeten weten hoe het is om met tegenzin mee te doen met De Selectie. Je dochter mag dan wel ongelofelijk onaardig, verwend en arrogant zijn, waarom zou je je eigen kind dit willen aan doen? Dit waren de grootste ergernissen die ik in het boek tegenkwam, maar dat mocht de pret niet drukken!

Vanaf pagina 1 voelde ik het heerlijke sfeertje weer dat vastgeklampt zit aan Kiera Cass boeken. De snelle, simpele schrijfstijl sleurt je zo door het (te dunne) boek heen. Al met al gebeuren er niet ontzettend veel spannende dingen, maar genoeg om het boek niet weg te willen leggen. Gelukkig maar, want op het einde schrok ik toch wel even! Alle verschillende persoonlijkheden die Kiera aan de nieuwe personages en Eadlyn heeft gegeven zorgen ervoor dat je nooit weet hoe een date gaat lopen en wie de prinses uiteindelijk weg gaat sturen. Je ziet duidelijk dat Eadlyn groeit gedurende het verhaal. Haar onuitstaanbaarheid wordt minder en ze gaat zich volwassener gedragen. Naast America en Maxon krijg je ook een glimp te zien van andere oude bekenden, zoals Aspen, May, Marlee en Lucy. Dit voegt toch het beetje extra toe aan De Prinses en gaf mij een nostalgisch gevoel.

Zelf heb ik al een aantal favoriete jongens in mijn lijstje staan waarvan ik hoop dat Eadlyn die in de Selectie houdt! De serie is ongelofelijk verslavend, ik kan daarom niet wachten op het volgende deel!

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
De prinses
De prinses
Kiera Cass
Paperback  288 paginas
1599