De smaak van thuis

Bekijk alles van

Anneke Geyzen

Kies uitvoering
Aantal 1
22.5
Direct te downloaden

Samenvatting

Samenvatting
In De smaak van thuis belicht Anneke Geyzen hoe voedingserfgoed wordt gemaakt. Ze leidt de lezer rond in de receptenrubriek van drie vrouwenmagazines en verduidelijkt hoe verschillende ideologische en sociaal-economische groepen met voeding als erfgoed omgaan. Aan de hand van thema's als voedselbewaring, feestcultuur en streekgastronomie werpt ze een boeiende blik op hoe maatschappelijke groepen met hun verleden omspringen en hoe ze voeding hierin een betekenis geven. De auteur schetst haar verhaal tegen de achtergrond van de globalisering en de industrialisering van de voedselketen, de politieke en sociaal-economische ontwikkelingen in België en de bredere aandacht voor erfgoed in Vlaanderen na de Tweede Wereldoorlog. Het boek levert zodoende een belangrijke bijdrage aan kritische erfgoedstudies en voedingsgeschiedenis, twee multidisciplinaire onderzoeksvelden die momenteel aan een stevige opmars bezig zijn.

Productinformatie

Auteur
Anneke Geyzen
Uitgever
Universitaire Pers Leuven
Taal
Nederlands
ISBN
9789461662477
Productsoort
eBook
Uitvoering
eBook
Categorie
BoekenNederlandse boekenGeschiedenisMaatschappij geschiedenisMaatschappijgeschiedenis
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
3/27/2018
Aantal pagina's
186
Formaat
0 x 0 x 0
Lees meer...

De nieuwste eBooks

Bekijk alles Ontdek de nieuwste eBooks van dit moment. Zo mis je niets.

Laatst bekeken