De wereld Paperback

Deel 3 van de Atlantis-trilogie

De wereld
 

Samenvatting

Het derde en laatste deel in de trilogie over de zoektocht naar het ontstaan van de mensheid, voor de lezers van Michael Crichton, Dan Brown en Lee Child Noord-Marokko. Dokter Kate Warner wist het virus te verslaan dat...Meer De wereld Lees meer

Product Informatie

Auteur

A.G. Riddle

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789022572610

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Atlantis

Deel van reeks

3

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2017

Pagina's

304

Formaat

231 x 150 x 28 mm

Vertaler

Jan Pott

Samenvatting

Het derde en laatste deel in de trilogie over de zoektocht naar het ontstaan van de mensheid, voor de lezers van Michael Crichton, Dan Brown en Lee Child Noord-Marokko. Dokter Kate Warner wist het virus te verslaan dat...Meer De wereld Lees meer

Paperback
304 pagina's
€ 19 99
eBook € 12,99

Bekijk alles van A.G. Riddle
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Het derde en laatste deel in de trilogie over de zoektocht naar het ontstaan van de mensheid, voor de lezers van Michael Crichton, Dan Brown en Lee Child Noord-Marokko. Dokter Kate Warner wist het virus te verslaan dat onvoorstelbaar veel mensenlevens had kunnen kosten, en dacht ook zichzelf te hebben genezen. Dan blijkt dat ze zelf nog steeds gevaar loopt - en dat de Atlantis-samenzwering nog veel groter is dan ze vermoedde. De tijd begint te dringen, zowel voor haarzelf als voor de mensheid. Net als alle hoop verloren lijkt, komt er een signaal vanuit een wel zeer onverwachte hoek... Lezersreacties op Amazon.com en Goodreads.com: 'Alle boeken van deze serie zijn zo boeiend dat ik nauwelijks de deur uit kwam.' ***** 'Goed ontwikkelde personages, en een complexe, intelligente en intrigerende verhaallijn.' ***** 'Dit laatste deel overtrof al mijn verwachtingen. Het perfecte einde van een fantastische ervaring.' ***** 'Het teken dat het een fantastische trilogie is? Dat je boos bent dat er niet nóg een deel is. De menselijke beschaving, virussen, samenzweringen, geschiedenis, wetenschap... Hier zit alles in!' ***** 'Ik kon niet meer stoppen met lezen, wat een geweldig einde van een fantastische serie.' *****


Product Informatie

Auteur

A.G. Riddle

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789022572610

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Atlantis

Deel van reeks

3

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2017

Pagina's

304

Formaat

231 x 150 x 28 mm

Vertaler

Jan Pott

Beoordelingen

‘De wereld’- A.G. Riddle4 / 5

Een fantastisch verhaal!

De wereld start na de proloog in het noorden van Marokko. Het verhaal leest wederom lekker vlot, en hier en daar is een terugblik naar wat eerder gebeurde in de andere delen. Het is raadzaam om alle drie delen te lezen om een optimaal leesplezier te ervaren.
De verwarring en spanning na de eerste twee delen van deze trilogie is groot en wordt nog groter in dit laatste deel De wereld. Het avontuur gaat verder dan we hadden kunnen denken.

Als Dokter Kate Warner het virus weet te verslaan dat onvoorstelbaar veel mensenlevens had kunnen kosten, dacht ze dat ze ook zichzelf te hebben genezen. Maar ze is nog steeds niet buiten gevaar en dat gevaar komt uit een onverwachte hoek. Zal ze het overleven? De dialogen zijn heel natuurlijk, wat het leesplezier nog meer vergroot.
‘De Bannelingen,’ zei Kate. ‘Ze zijn onze enige hoop. Ik kan ze redden.’
Bannelingen? Paul stond op het punt om te vragen waar ze het over had, maar Kate legde het al uit, haar stem niet meer dan een zacht gefluister…
‘Het duurt niet lang voordat ze hier zijn,’ zei Kate. ‘Dat hoop ik. As ik er niet meer ben, moet jij mijn werk afmaken, Paul.’

In De wereld, het laatste deel van deze trilogie bouwt Riddle de spanning op tot een moment dat je het echt niet meer weet. Waar zal dat eindigen? Door de boeiende verhaallijn krijg je pas antwoord op deze vraag op het allerlaatste moment.
Op een prachtige manier heeft A.G. Riddle deze avontuurlijke en fantastische trilogie afgesloten. Een aanrader voor de liefhebbers van samenzweringen, wetenschap en geschiedenis.


3 / 5

De Wereld – A.G. Riddle

Trilogieën, tetralogieën of wat voor logieën dan ook, kunnen heel erg leuk zijn. Ze hebben één groot nadeel en dat is de tijd die je moet wachten op het volgende deel. Eigenlijk zou je moeten wachten tot je hem compleet hebt om het dan in een keer achter elkaar te kunnen genieten. Helaas is dat voor een recensent niet mogelijk. Een uitgever verwacht natuurlijk zo snel mogelijk een recensie en kan niet zomaar drie jaar, of langer, wachten tot de reeks klaar is en de recensent ze dan doorgenomen heeft. Iets wat dan weer langer kan duren omdat het aantal pagina’s dan behoorlijk op kan lopen. Ik heb er altijd problemen mee om weer in het verhaal te komen. Eigenlijk zou je het voorgaande deel, of delen, weer door moeten lezen en aldus gesterkt aan het voorliggende deel kunnen beginnen. Je hebt geen idee hoeveel boeken er sinds dat voorgaande deel door mijn ogen gegaan zijn, wat ook weer delen uit trilogieën kunnen zijn. Je kunt nu eenmaal niet alles onthouden. Heel erg handig zou dan ook een beknopte inleiding en kort samengevatte overzicht wat er zich tot dan heeft afgespeeld en een Dramatis Personae van de belangrijkste spelers zou ook wel handig zijn. Of dat nu door de schrijver of door de uitgever verzorgd zou moeten worden maakt mij niet uit. Als ik maar weer een aardig idee heb waar het ook alweer over gaat.
Ofschoon er tussen elk deel van de Atlantis trilogie maar een half jaar zat, had ik bij dit laatste deel van de trilogie extra veel last van een overschreven geheugen en het kostte een hele tijd voordat ik een beetje weer in het verhaal zat en echt helemaal ben ik er nooit meer ingekomen net als bij de eerste twee delen. Misschien heeft er ook mee te maken dat elk van de delen een andere vertaler had. Dat zou niet uit moeten maken natuurlijk maar er hoeft maar een begrip anders vertaald te worden en nog meer verwarring is je deel.
Dit gememoreerd hebbende en de wens alsnog een keer uitgesproken hebbende voor een beknopte inleiding wil ik ook nog wel wat kwijt natuurlijk over het verhaal zelf. Inhoudelijk zal ik er niet op ingaan, want ik wil niemand de lol ontzeggen om zelf de conclusie mee te maken.
Riddle gooit in ‘De Wereld’ alle registers wijd open en als ik wijd zeg, dan bedoel ik WIJD. In zijn enthousiasme gaat hij dermate in de overtreffende trap dat het naar mijn idee een ongeloofwaardig verhaal wordt. Jammer, maar helaas. Hij brengt vloten met miljoenen, om niet te zeggen miljarden schepen in ruimteslagen bij elkaar die eindigen in immense aantallen rondzwevende wrakken. Als Riddle zich hier een beetje in had kunnen houden was het boek beter genietbaar te worden. Overdaad schaadt, doet hier ook weer opgeld. Maar als je de overdaad met een flinke schep zout neemt, brengt Riddle het verhaal toch naar een logische, maar niet heel verrassende conclusie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me er meer van voor had gesteld. De eerste twee delen: geweldig, maar je kan zien dat Riddle heeft zitten stoeien met het laatste deel. Iets wat hij zelf ook toegeeft in zijn nawoord. Toch wil ik hem graag een nieuwe kans geven. Meulenhoff, er is nog een vrijstaand boek van zijn hand verschenen en er is ook een nieuwe trilogie onderweg. Doen?

Jos Lexmond

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
De wereld
De wereld
A.G. Riddle
Paperback  304 paginas
1999