De wolf van Colombes Paperback

De wolf van Colombes
 

Samenvatting

Nadat Laura en Nicolas hun drukke leven in Parijs vaarwel zegden, wordt een oude Provençaalse dokterswoning hun nieuwe droom. Terwijl ze gulzig het herfstige Zuiden ontdekken, worden ze geconfronteerd met de intriges van de...Meer De wolf van Colombes Lees meer

Product Informatie

Auteur

Koen Strobbe

Taal

Nederlands

Uitgever

Manteau

ISBN

9789022334379

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

september 2017

Pagina's

320

Formaat

215 x 28 x 28 mm

Samenvatting

Nadat Laura en Nicolas hun drukke leven in Parijs vaarwel zegden, wordt een oude Provençaalse dokterswoning hun nieuwe droom. Terwijl ze gulzig het herfstige Zuiden ontdekken, worden ze geconfronteerd met de intriges van de...Meer De wolf van Colombes Lees meer

Paperback
320 pagina's
€ 21 99
eBook € 14,99

Bekijk alles van Koen Strobbe
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Nadat Laura en Nicolas hun drukke leven in Parijs vaarwel zegden, wordt een oude Provençaalse dokterswoning hun nieuwe droom. Terwijl ze gulzig het herfstige Zuiden ontdekken, worden ze geconfronteerd met de intriges van de plaatselijke bevolking. Het hele dorp aast op het landgoed van een rijke truffelboer, de plaatselijke notaris draait zijn hand niet om voor wat fraude meer of minder en zelfs aan het verleden van hun nieuwe woning ontdekken ze een diepzwarte rand. Voor ze het goed en wel beseffen, raken ze verstrikt in een kluwen van vastgoedzwendel, onfrisse wijnhandel, kinderroof en iets wat veel weg heeft van nazipraktijken.


Product Informatie

Auteur

Koen Strobbe

Taal

Nederlands

Uitgever

Manteau

ISBN

9789022334379

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

september 2017

Pagina's

320

Formaat

215 x 28 x 28 mm

Beoordelingen

‘De wolf van Colombes’- Koen Strobbe4 / 5

4,5/5* Een spannend avontuur!

Het verhaal speelt zich af in en rondom Colombes-sur-Ciel. Tegen deze achtergrond lees je over Laura en Nicolas die hun drukke leven in Parijs vaarwel zeggen om in een oude Provençaalse voormalige woning van een arts samen een nieuw leven op te bouwen.
Ze hadden verwacht in een slaperig stadje in het zuiden van Frankrijk te zijn aangeland, maar de intriges vliegen hen al snel om de oren.

In Colombes-sur-Ciel is armoe en rijkdom aanwezig, misbruik door en vertrouwen in de gevestigde orde; dit alles speelt zich af binnen de gesloten gemeenschap die dit stadje is. Voor nieuwkomers is het moeilijk om contact te krijgen, maar Laura en Nicolas hebben geluk. Of toch niet…?

Het boek start een aantal jaren terug in de tijd; hier zijn we getuige van een jachtongeluk. Maar niemand van de jagers schijnt het schot gelost te hebben. De getroffen Vidal beschuldigt Grégoire, de notaris er van de schutter te zijn. Deze notaris draait zijn hand niet om voor frauduleuze handelingen om er zelf beter van te worden. Het landgoed van de rijke truffelboer is onderwerp van de hebzucht van bijna iedereen.
Door de afgelegenheid en de geslotenheid van het dorp kunnen zich hier dingen afspelen die het daglicht niet kunnen verdragen maar die je zou kunnen verwachten in het Nazi-Duitsland van weleer.

In De wolf van Colombes werd ik door de beeldende schrijfstijl van Koen Strobbe meegenomen in een spannend avontuur.
De personages zijn duidelijk beschreven, het verhaal is heel goed opgebouwd en het liet me meegenieten van de fantasie van de schrijver.
Ik werd zoals ik al aangaf meegenomen in een spannend avontuur, maar alles wat ik las was heel geloofwaardig; het zou in werkelijkheid gebeurd kunnen zijn.


4 / 5

Moeilijk weg te leggen

Altijd fijn om weer even in de Provence te zijn! En de omgeving, weliswaar een hele andere hoek dan wij kennen, komt goed tot leven in het boek.
Het verhaal is boeiend van begin tot eind en heeft een lekker grimmig sfeertje zo met het duistere verleden van het doktershuis en het dorp, de strijd tussen dorpelingen, de angst voor de wolf en de wijnfraude die leidt tot een vermissing…
Het boek heeft een flink aantal verhaallijnen, dat kan afleidend zijn, maar dat was gelukkig niet het geval. Het had duidelijk allemaal iets met elkaar te maken en het zorgde er juist voor dat ik heel benieuwd was hoe uiteindelijk alle puzzelstukjes in elkaar zouden passen. Eenmaal begonnen met lezen was het moeilijk om het boek weg te leggen, liefst wilde ik steeds toch nog net even een stukje verder lezen.
De wolf van Colombes is een meeslepend en erg spannend verhaal dat leest als trein en erg goed in elkaar steekt. Ik vond het verhaal zelfs beter dan het vorige boek, dus ik ben heel erg tevreden! Graag op naar meer!

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
De wolf van Colombes
De wolf van Colombes
Koen Strobbe
Paperback  320 paginas
2199