Door vele vensters / 2 Paperback

Gedichten uit het leven gegrepen

Door vele vensters / 2
 

Samenvatting

Zoals we inmiddels mogen verwachten van auteur Ingrid van der Weegen, is haar vloeiende essence van woord en beeld andermaal een streling voor het oog. Een reikende hand naar het hart van de lezer. Als het lied van de nachtegaal...Meer Door vele vensters / 2 Lees meer

Product Informatie

Auteur

Ingrid van der Weegen

Taal

Nederlands

Uitgever

De Bron

ISBN

9789082431841

Productsoort

Boek

Categorie

Poëzie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

december 2017

Pagina's

119

Formaat

211 x 150 x 8 mm

Illustrator

Ingrid van der Weegen

Samenvatting

Zoals we inmiddels mogen verwachten van auteur Ingrid van der Weegen, is haar vloeiende essence van woord en beeld andermaal een streling voor het oog. Een reikende hand naar het hart van de lezer. Als het lied van de nachtegaal...Meer Door vele vensters / 2 Lees meer

Paperback
119 pagina's
€ 22 50

Bekijk alles van Ingrid van der Weegen
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
6 dagen levertijd 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Zoals we inmiddels mogen verwachten van auteur Ingrid van der Weegen, is haar vloeiende essence van woord en beeld andermaal een streling voor het oog. Een reikende hand naar het hart van de lezer. Als het lied van de nachtegaal weerklinkt de boodschap van schoonheid in alle eenvoud. En is dit niet het geschenk dat de wereld zo van node heeft? Gun uzelf de glans van dit juweel, dat ons elkaar doet ontmoeten in de taal der verbondenheid. Ingrid van der Weegen (1964) is geboren in Bergen op Zoom. In 2010 nam ze een moedig besluit en zette ze de eerste zin van haar inmiddels goed ontvangen fictiethriller The Scent op papier. Ze schrijft ook gedichten. Op 11 juli 2014 verscheen haar eerste gedichtenbundel Levensmomenten en sinds 11 juni 2015 staat in opdracht van Rijkswaterstaat haar gedicht 'Een stil verbond is gesloten' tentoongesteld en omlijst door een prachtig kunstwerk, in het Topshuis Oosterscheldekering Zeeland. Inmiddels hebben vele prominenten gasten hun lof uitgesproken na het lezen van haar gedicht aldaar. Ook opent Rijkswaterstaat een promotiefilm met haar gedicht over de Watersnoodramp in 1953. Directeur Siemco Louwerse Watersnoodmuseum te Ouwerkerk schreef, Het onbeschrijfelijke leed van de Watersnoodramp 1953 is in dit gedicht buitengewoon treffend en respectvol verwoord. Een gedicht waar een ieder die nog dagelijks geconfronteerd wordt met de verwerking van deze ramp en het verlies van geliefden steun uit kan putten. Net als in het Watersnoodmuseum wordt echter ook vooruit gekeken en de verbinding gelegd met het heden. Het vakmanschap en de creativiteit van het dichten zijn met dit gedicht een troost voor velen. Directeur Cees Meijer Theater De Maagd te Bergen op Zoom schreef, Toen ik het verzoek kreeg om het gedicht 'Onze Maagd' voor te lezen en in ontvangst te komen nemen tijdens de presentatie van de gedichtenbundel van Ingrid was ik enigszins verrast. Dat Theater De Maagd voor veel inwoners van onze stad een plaats is waar veel herinneringen liggen, hoor ik als directeur wel vaker. Het feit dat Ingrid hier zo'n mooi gedicht over heeft geschreven raakte me bij het lezen enorm... Een gebouw, hoe speciaal ook, zo treffend weer kunnen geven getuigt van vakmanschap. Tijdens de presentatie bleek ook hoezeer de aanwezigen door de gedichten en andere creatieve uitingen van de familie geraakt werden. Het gedicht krijgt in elk geval een speciale plek in ons theater en ik wens ons allen nog vele gedichten van Ingrid toe!


Product Informatie

Auteur

Ingrid van der Weegen

Taal

Nederlands

Uitgever

De Bron

ISBN

9789082431841

Productsoort

Boek

Categorie

Poëzie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

december 2017

Pagina's

119

Formaat

211 x 150 x 8 mm

Illustrator

Ingrid van der Weegen

Beoordelingen

‘Door vele vensters / 2’- Ingrid van der Weegen5 / 5

Aangrijpend en mooi!

Deze gedichtenbundel heb ik nu al een paar keer gelezen; steeds opnieuw raakte een gedicht me op ongekende wijze. Er is zelfs een gedicht dat ik aan mijn man heb voorgelezen; het is alsof het speciaal voor ons was geschreven!

Voor in het boek staat goed aangegeven wat de oorsprong is van de gebruikte foto’s en afbeeldingen die heel passend op de linkerpagina’s naast de gedichten staan; sommige foto’s zijn heel aangrijpend.

De titel is ook voor dit tweede deel ontzettend goed gekozen. ‘Door vele vensters’ geeft een kijkje door de ramen van de zielen van de personen of groepen mensen waar dat gedicht betrekking op heeft. Je hoeft het niet zelf meegemaakt te hebben om te kunnen voelen wat er beschreven wordt in de prachtige maar soms heel roerende gedichten. De onderwerpen zijn divers!

Je kijkt door een gedicht in iemands leven; dat kan het leven van iemand anders zijn of dat van jouzelf. Gevoelens komen tot leven wanneer we door deze vensters kijken. De gedichten bieden hoop en troost, er zijn uitingen van liefde, nostalgische momenten en verlangen naar wat niet meer is. Maar bovenal is er respect!

‘Kijk verder dan je ogen kunnen zien’ is een gedicht met weinig woorden maar met ontzettend veel inhoud.

De gedichten uit deze bundel blijven me steeds ontroeren!


4 / 5

Pakkende poëzie

Raar of zelden waag ik me aan gedichten omdat dit me nu eenmaal niet ligt. Maar als ik de vraag van Ingrid van der Weegen krijg om één van haar dichtbundels te recenseren, zet ik me daar graag voor in poëzie-modus.
Even weg van deze wereld en zin per zin laten insijpelen zodat ik de essentie van Ingrid haar gedichten volledig mee heb.
Het eerste album van Door vele vensters had ik reeds eerder gerecenseerd. Indien je deze gemist heb, kan je de recensie hier terugvinden.
In het tweede album van Door vele vensters gaat de auteur verder de ingeslagen weg op. Zielenroerselen die opgetekend zijn in 56 gedichten, vol hoop, liefde, overpeinzingen, verdrietverwerking.
Ingrid van der Weegen heeft het dichten echt onder de duim en eenieder zal zich wel in één of ander gedicht terug kunnen vinden.
Een mooi glossy cover, gedichten die afgewisseld worden met mooie foto’s die de auteur zelf genomen heeft of enkele tekeningen van de hand van haar moeder, Jeanne van der Weegen, maken deze dichtbundel weer een gegeerd album voor de poëzieliefhebber.


5 / 5

In al zijn eenvoud mooi en pakkend

SAMENVATTING EN MIJN MENING
De afbeelding van een sfeervolle straat op de cover, is het begin van de route langs vensters, waarin de auteur ons meeneemt door het leven van alledag, zowel van haar zelf als van anderen. Ze doet dit aan de hand van haar gedichten, die op passende wijze vergezeld worden door foto’s.

De meeste foto’s zijn door Ingrid gemaakt. Twee foto’s zijn afbeeldingen van schilderijen door Jeanne van der Weegen geschilderd. De omslag én de gedichten zijn afgedrukt op glanzend papier wat deze bundel een bijzondere mooie uitstraling geeft.

Het gedicht Met nog één voetstap van u in het zand op bladzijde zesenzeventig, is een inkijkgedicht uit de dichtbundel Levensmomenten.

Een aantal gedichten geven hoop of laten liefde voelen, het geluk omarmen of herinneringen koesteren.

De auteur verwoordt in een fijne schrijfstijl wat vergeven is of laten thuiskomen, maar ook wat ‘stilte’, zwijgen en afscheid nemen betekent.

Moet ik hem vergeven? Zal dat mijn redding zijn?

Hoe mooi leven kan zijn schrijft ze onder andere in het gedicht Een herfstdag.

Dat muziek troost kan bieden is te lezen in het gedicht Mijn bladmuziek vervaagt.

Waardoor mijn muziek en mijn woorden eeuwig troost bieden en voortleven in tijd.

Voor het dichtslaan van deze dichtbundel hebben we door vele vensters gekeken en het inzicht gekregen, dat het leven verschillende kanten kent waar we allemaal een keer mee te maken kunnen krijgen, maar dat er altijd uitzicht blijft of komt. Aan het eind van de tunnel is licht. Maar dat ook de zon kan schijnen en we deze moeten omhelzen en dat liefde verbindt.

In al zijn eenvoud zijn de gedichten mooi en pakkend. Het woordgebruik en klank van de gedichten verheffen dit boek tot poëzie.

Met heldere woorden mensen kunnen beroeren is een kunst opzicht, maar van der Weegen is hier ruimschoots in geslaagd.

Liefde is leven. Liefde is vrede. Liefde is de drijvende kracht
naar een nieuw begin.


5 / 5

Een stap verder

Na het lezen van haar gedicht voor Stadsschouwburg de Maagd in Bergen op Zoom heb ik weer een bundel van Ingrid gekocht. Ik was erg onder de indruk van haar vorige gedichten bundel "Door Vele Vensters". En zoals de titel van deze review doet vermoeden is deze echt een stap verder dan de vorige. De composities zitten beter in elkaar. De woorden die ze aan elkaar rijgt maken een prachtig geheel. Ook zijn de bijbehorende foto's van een hele hoge (artistieke) kwaliteit en zijn een compliment voor de gedichten. Over de gedichten zelf kan ik kort zijn. Ze laten zien dat Ingrid een breed (emotioneel) bereik heeft. Iedereen gaat een gedicht vinden waar hij mee kan verbinden. Vooral "Houd mij stevig vast" en "Ik stap van het toneel" komen goed aan/binnen bij me. Prachtig werk wat ik iedereen kan aanbevelen.


5 / 5

Een aanrader!

Wat een prachtige bundel. Pareltjes op iedere bladzijde.


Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Door vele vensters / 2
Door vele vensters / 2
Ingrid van der Weegen
Paperback  119 paginas
2250