Dubio Paperback

Dubio

Samenvatting

Wat is dichterbij: het heden of het verleden? Flardinga, 1014. De jonge Bernulf vindt in het veenmoeras een ernstig mishandeld meisje. Ze herinnert zich niets, behalve haar naam: Germaine. Niemand kan achterhalen waar ze...Meer Dubio Lees meer

Product Informatie

Auteur

Karin de Roos

Taal

Nederlands

Uitgever

Q

ISBN

9789021409061

Productsoort

Boek

Categorie

Historische roman

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

april 2018

Pagina's

424

Formaat

216 x 136 x 36 mm

Samenvatting

Wat is dichterbij: het heden of het verleden? Flardinga, 1014. De jonge Bernulf vindt in het veenmoeras een ernstig mishandeld meisje. Ze herinnert zich niets, behalve haar naam: Germaine. Niemand kan achterhalen waar ze...Meer Dubio Lees meer

Paperback
424 pagina's
€ 20 00
eBook € 11,99

Bekijk alles van Karin de Roos
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Wat is dichterbij: het heden of het verleden? Flardinga, 1014. De jonge Bernulf vindt in het veenmoeras een ernstig mishandeld meisje. Ze herinnert zich niets, behalve haar naam: Germaine. Niemand kan achterhalen waar ze vandaan komt, dus ze wordt opgenomen in Bernulfs familie. Wanneer de graaf van het gebied vier jaar later in conflict komt met de keizer, spelen Bernulf en Germaine tegen wil en dank een cruciale rol in de historische Slag bij Flardinga. Vlaardingen, 2018. Een jonge vrouw wordt in een psychiatrische kliniek opgenomen. Op geen enkele wijze kan worden vastgesteld wie ze is en waar ze vandaan komt. Ze beweert uit het elfde-eeuwse Flardinga te komen en wil wanhopig graag terug. Ze lijkt psychotisch, maar waarom kan ze dan feilloos plekken uit heden en verleden verbinden? Dubio is een prachtige historische roman die heden en verleden vervlecht en speelt met thema's als identiteit, oorsprong en religie.


Product Informatie

Auteur

Karin de Roos

Taal

Nederlands

Uitgever

Q

ISBN

9789021409061

Productsoort

Boek

Categorie

Historische roman

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

april 2018

Pagina's

424

Formaat

216 x 136 x 36 mm

Beoordelingen

‘Dubio’- Karin de Roos5 / 5

Wat is dichterbij: het heden of het verleden?

Karin de Roos heeft met Dubio een romandebuut neergezet om je vingers bij af te likken. Ik ben enorm onder de indruk van het gevoel dat deze auteur al meteen in het begin bij me op doet borrelen; ik waande me in het moeras bij Flardinga en zwoegde mee met Bernulf.

Het is een nog jonge Bernulf die in 1014 in de moerassen bij het Flardinga dank zij zijn hond een naakt en gewond meisje vindt. Het is hem duidelijk dat ze zwaar mishandeld is en hij draagt zijn 'gevallen engel' naar zijn huis waar ze liefdevol in het gezin wordt verzorgd door zijn moeder Edisgard. Zijn oom Wilrik is van mening dat zowel Bernulf als zijn moeder niet hard genoeg zijn voor de mensen in wereld waarin ze leven. Het gewonde meisje weet zich niets meer te herinneren, behalve haar naam: Germaine.

De tijdmachine waarin Karin de Roos de lezer meeneemt werkt voortreffelijk; het is duidelijk dat de kennis over de tijd waarin het verhaal zich afspeelt dusdanig aanwezig is, dat het lijkt alsof ze er zelf in geleefd heeft.
Dubio is een meeslepend verhaal dat zich in het eerste deel grotendeels in 1014 en een aantal jaren daarna afspeelt. Ik wist wel iets over de Middeleeuwen, maar hier wordt nog eens de macht en de willekeur van de kerk benadrukt.
Met moeite nam ik afscheid van de hoofdpersonen uit het eerste deel.
Ik werd zelfs een beetje weemoedig en heb bewust het boek even terzijde gelegd.

In het tweede deel springen we naar Vlaardingen in het jaar 2018.
Een jonge vrouw wordt wakker in een psychiatrische kliniek. Ze weet niet waar ze is en hoe ze daar komt. Ze werd rond middernacht gewond gevonden aan de Koggehaven in Vlaardingen en was behoorlijk agressief toen men haar aanraakte. Het enige dat ze zich herinnert is dat ze Germaine heet. Ze beweert uit het elfde-eeuwse Flardinga te komen en wil wanhopig graag terug. Hoe ze in deze voor haar vreemde tijd is aangeland weet ze niet.
Ook in dit deel komt de macht van kerkleiders en predikanten aan de orde. De verschrikkingen die ze hierdoor kunnen aanrichten zijn helemaal van deze tijd.
Waarom leren we niets uit het verleden, vraag ik me weer af?

Terwijl ik het einde in Dubio las, was ook ik in dubio; ik twijfelde over de tijd waarin Germaine zich binnenkort zou bevinden. Vanzelfsprekend wens ik haar en haar Bernulf het allerbeste toe, ongeacht de tijd waarin ze zich uiteindelijk zullen bevinden.
Door Dubio ging ik weer nadenken over waar ik vandaan kom en waarom ik ben zoals ik ben.
Ook wist ik zeker dat ik iedereen uit het eerste deel zou missen.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Dubio
Dubio
Karin de Roos
Paperback  424 paginas
2000