Duister carnaval + Gratis App Paperback

Duister carnaval + Gratis App
 

Samenvatting

In de catacomben van het oude kasteel in het dorpje Zuidbaai, sluimert een eeuwenoud geheim. Als het kasteel wordt afgebroken om op die plek een bibliotheek te bouwen, ontdekken vijf kinderen welk gevaar zich daar schuilhoudt. Dan...Meer Duister carnaval + Gratis App Lees meer

Product Informatie

Auteur

Michael Reefs

Taal

Nederlands

Uitgever

Stormsteen

ISBN

9789082190908

Productsoort

Boek

Reeksnaam

De Bieb-bende

Deel van reeks

2

Categorie

Leesboeken

Leeftijd

10-12

Verschenen

maart 2014

Pagina's

280

Formaat

220 x 153 x 25 mm

Illustrator

Robin Keijzer

Samenvatting

In de catacomben van het oude kasteel in het dorpje Zuidbaai, sluimert een eeuwenoud geheim. Als het kasteel wordt afgebroken om op die plek een bibliotheek te bouwen, ontdekken vijf kinderen welk gevaar zich daar schuilhoudt. Dan...Meer Duister carnaval + Gratis App Lees meer

Paperback
280 pagina's
€ 14 95
eBook € 5,99

Bekijk alles van Michael Reefs
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


In de catacomben van het oude kasteel in het dorpje Zuidbaai, sluimert een eeuwenoud geheim. Als het kasteel wordt afgebroken om op die plek een bibliotheek te bouwen, ontdekken vijf kinderen welk gevaar zich daar schuilhoudt. Dan nemen Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie de zware taak op zich om Zuidbaai van de ondergang te redden en richten de Bieb-bende op. Na het bevrijden van de eerste Hemelrijder lijkt de rust in Zuidbaai teruggekeerd te zijn. De Bieb-bende stort zich vol enthousiasme op het maken van een grote praalwagen voor carnaval. Daarmee hopen ze de eerste prijs in de wacht te slepen. Maar al snel eist een naderend onheil al hun aandacht op. Melanie is ervan overtuigd dat ze deze maand opnieuw hun krachten moeten bundelen om de tweede Hemelrijder te redden en zo te ontkomen aan de Man met de Bijl. Maar zou het hen wel lukken nu Roy zich plotseling tegen hen lijkt te keren? En welke rol speelt de geheimzinnige tweeling die telkens roet in het eten gooit? De Bieb-bende is helemaal klaar voor de moderne tijd. Met QR-codes bij ieder hoofdstuk, gaat het verhaal online verder. Praat mee over de verhaallijn, lees extra informatie en deel je voortgang via Facebook, Twitter of Google+. Een uniek concept, waardoor je het avontuur op een geheel nieuwe manier beleeft. Daarnaast is er een gratis app te downloaden om de Bieb-bende op de voet te volgen en hun uitdagingen aan te gaan.


Product Informatie

Auteur

Michael Reefs

Taal

Nederlands

Uitgever

Stormsteen

ISBN

9789082190908

Productsoort

Boek

Reeksnaam

De Bieb-bende

Deel van reeks

2

Categorie

Leesboeken

Leeftijd

10-12

Verschenen

maart 2014

Pagina's

280

Formaat

220 x 153 x 25 mm

Illustrator

Robin Keijzer

Beoordelingen

‘Duister carnaval + Gratis App’- Michael Reefs5 / 5

Recensie

Het is een mooi en super spannend boek voor jongeren, maar ik denk dat veel volwassenen nadat ze dit boek hebben aangeschaft voor hun kinderen, ??duister carnaval?? ook stiekem uit de boekenkast zullen halen om verder te lezen.

In het 2e deel begint de biebbende aan het bouwen van een Carnavals wagen, maar 1 van de leden van ?de biebbende- doet vanaf het begin af aan wat raar tegen de groep. Hij is zichzelf niet en de rest van het groepje komt er maar niet achter wat er aan de hand is met hem. Ook de geheimzinnige tweeling die constant opduikt, zorgt voor de nodige spanning in het verhaal. Het wordt de biebbende al snel duidelijk dat hen nog een opdracht te wachten staat, om de volgende hemelrijder te bevrijden.
Dit 2e deel van de biebbende reeks is heel goed ingespeeld op de moderne tijd, tijdens het verhaal lees je veel over de mobiele telefoons, informatie opzoeken op internet, apps.waar je van alles mee kan doen, tijdens de carnavalsoptocht in het dorp kan er gestemd worden via de telefoon enz. Ook zit er aan het einde van elk hoofdstuk een QR-code, als je deze scant met je mobiele telefoon of de code invoert op de website, dan heb je toegang tot extra informatie. Dit is heel leuk gedaan en stimuleert jongeren ook tot actief lezen.


5 / 5

Recensie

De cover is prachtig getekend met zeer levendige kleuren die de sfeer van het verhaal weergeven. Een pluim voor tekenaar Robin Keijzer.
Na elk hoofdstuk staat weer de gekende QR-code. Vooraan in het boek staat uitgelegd hoe die werkt en wat je op de pagina vindt met de code. Niet getreurd als je geen smartphone hebt, het kan ook zonder. Ik heb al een kijkje mogen nemen op de pagina en ik kan vertellen dat het er heel mooi uitziet. Je kan een stem uitbrengen op het hoofdstuk en Michael leest zijn favoriete stukje uit het hoofdstuk zelf voor. Kan het nog cooler?
Ik vind de schrijfstijl van Duister carnaval beter dan in het eerste boek. Minder lange zinnen en eenvoudigere zinswendingen. Ook de rode draad in het verhaal en de samenhang die daaraan verbonden zit. Het leest gewoon vlotter.
Het plot is zeer goed en de menselijke kant van de kinderen wordt niet uit het oog verloren. De problemen waarmee Roy te kampen heeft zijn helaas voor heel wat kinderen herkenbaar bij zichzelf of bij een vriendje. Ze leren aanvoelen hoe belangrijk vriendschap kan zijn.
De engere scènes, spannende scènes en meer gevoelige scènes wisselen mekaar af. De boog staat niet constant gespannen, dit zou te intens zijn voor veel kinderen. Er wordt ook heel wat overgelaten aan de fantasie en het voorstellingsvermogen van de kinderen. Soms weet je als lezer al iets dat nog niet uitgesproken wordt in het boek. Kinderen genieten daarvan om dat dan uit te spreken. Zo zitten ze meer in het verhaal. Zeker als later blijkt dat ze het bij het rechte eind hadden.
Het stuk in het doolhof vind ik het allerspannendste. Heeft een hoog Indiana Jones gehalte, echt super, zo filmisch geschreven. Of lijkt wel uit een game te komen.
De legende van de Hemelrijders vond ik al super maar nu ik dit gelezen heb, nog beter. Michael Reefs heeft duidelijk vooruitgang gemaakt in zijn schrijven. Het is nog meer afgestemd op kinderen. Ik ben benieuwd naar het volgende deel, ?De tijdwachter?.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Duister carnaval + Gratis App
Duister carnaval + Gratis App
Michael Reefs
Paperback  280 paginas
1495