Edison Gebonden

Het mysterie van de muizenschat

Edison

Samenvatting

Torben Kuhlmanns derde muizenavontuur! Peter is een nieuwsgierige muis die hoort over een gezonken muizenschat. Samen met een muizenprofessor is hij vastbesloten de schat terug te vinden. En dan doen ze een ontdekking die zowel...Meer Edison Lees meer

Product Informatie

Auteur

Torben Kuhlmann

Taal

Nederlands

Uitgever

De Vier Windstreken

ISBN

9789051166514

Productsoort

Boek

Categorie

Prentenboeken , Kinderboekentips tijdens de Kinderboekenweek

Leeftijd

6-9

Verschenen

oktober 2018

Pagina's

114

Formaat

288 x 16 x 16 mm

Vertaler

Joukje Akveld

Samenvatting

Torben Kuhlmanns derde muizenavontuur! Peter is een nieuwsgierige muis die hoort over een gezonken muizenschat. Samen met een muizenprofessor is hij vastbesloten de schat terug te vinden. En dan doen ze een ontdekking die zowel...Meer Edison Lees meer

Gebonden
114 pagina's
€ 19 95

Bekijk alles van Torben Kuhlmann
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Torben Kuhlmanns derde muizenavontuur! Peter is een nieuwsgierige muis die hoort over een gezonken muizenschat. Samen met een muizenprofessor is hij vastbesloten de schat terug te vinden. En dan doen ze een ontdekking die zowel mens als muis voor altijd in een ander licht zal zetten! Torbens neemt je vanuit zijn grote passie voor science-fiction en avontuur deze keer mee naar de diepte van de zee. Dit geeft talloze adembenemend mooie beelden. • De illustraties zitten vol verwijzingen naar 'Lindbergh' en 'Armstrong' • Spannend verhaal met achterin extra feiten over de uitvinding van de elektrische lamp


Product Informatie

Auteur

Torben Kuhlmann

Taal

Nederlands

Uitgever

De Vier Windstreken

ISBN

9789051166514

Productsoort

Boek

Categorie

Prentenboeken , Kinderboekentips tijdens de Kinderboekenweek

Leeftijd

6-9

Verschenen

oktober 2018

Pagina's

114

Formaat

288 x 16 x 16 mm

Vertaler

Joukje Akveld

Beoordelingen

‘Edison’- Torben Kuhlmann5 / 5

Geweldig prentenboek

Volgens muis Peter heeft één van zijn voorvaderen ergens een schat verborgen. Samen met de oude muizenprofessor gaat hij op onderzoek uit, want waar ligt de schat precies en hoe kunnen ze bij de schat komen? Peter en de muizenprofessor beleven een mooi avontuur, want ze ontwerpen hun eigen duikboot en gaan daarmee diep de zee in. Ze zijn op zoek naar een schat, maar ze hebben geen idee wat deze schat is. Wat een avontuur!

Dit mooie prentenboek bevat prachtige tekeningen van Torben Kuhlmann. De platen zijn zeer gedetailleerd en zien er heel bijzonder uit. Zo bekijken de muizen prachtige opgezette dieren in het Oceaanmuseum en bevat het boek prachtige onderwaterbeelden van de muizen die met hun duikboot diep in de zee zijn. Tekst lijkt bijna niet nodig in dit prentenboek, omdat de illustraties eigenlijk voor zich spreken. Je ziet ook dat de tekenaar met het licht speelt in de tekeningen, wat mooie effecten geeft.

In dit boek wordt een prachtig verhaal verteld over de wetenschap door middel van kleine helden, die prachtige ontdekkingen doen. Het effect dat kleine beestjes grote ontdekkingen doen, werkt aandoenlijk en creëert sympathie en interesse voor het onderwerp. Zo wordt op een aantrekkelijke manier wetenschappelijke informatie verteld. Aan het eind van het boek deelt de auteur ook nog de echte theorie rondom de ontdekkingen van uitvinder Edison.

De schrijver van dit prachtige prentenboek is Torben Kuhlmann. Edison. Het mysterie van de muizenschat is zijn derde prentenboek over avontuurlijke muizen. Eerder verschenen al Lindbergh - Het grote avontuur van een vliegende muis en Armstrong - De avontuurlijke reis van een muis naar de maan. Het prentenboek over Edison is de derde van deze serie over avontuurlijke muizenhelden, je ziet dit ook terug in verschillende verwijzingen naar de vorige delen over Lindbergh en Armstrong. Halverwege het boek blijkt de oude professor zelfs de avontuurlijke Armstrong te zijn!

Edison. Het mysterie van de muizenschat bevat prachtige illustraties. Het dikke prentenboek weet te betoveren en een mooie wetenschappelijk verhaal uit het stof te halen en weer tot leven te brengen. Een prachtig avontuur van kleine, sterke helden!


5 / 5

Wat een fantastisch prachtig boek!

Recensie komt van mijn blog hillybillybeauty.nl

Wow, in één woord wow! Als je van prentenboeken houdt, dan is dit echt een pareltje om in je kast te hebben staan. Prachtige illustraties, magisch bijna, heeft dit boek. Ik kijk mijn ogen uit telkens wanneer ik het boek opensla. En het verhaal is ook nog eens mooi. Dit boek moet je jezelf en/of je kind cadeau doen!

Achterflap
“Op zoek naar een verloren schat gaan twee muizen op een avontuurlijke reis naar de bodem van de oceaan.
Een verbluffend mooi prentenboek van de illustrator van Lindbergh en Armstrong”
Dit boek heeft mijn hart echt veroverd. Ik begon met voorlezen aan Thomas en werd betoverd door de prachtige platen die het boek bevat. Je kijkt je ogen uit en ziet telkens weer wat nieuws op de prachtige prenten. Ook Thomas werd door die mooie illustraties nóg meer betrokken bij het verhaal en luisterde aandachtig naar wat ik aan het vertellen was.

In het verhaal volgen we Peter de muis die op zoek wil gaan naar een schat van één van zijn voorouders. Hij vraagt daarbij hulp van de professor, die met zijn kennis Peter heel goed kan helpen natuurlijk. In eerste instantie ziet de professor muis dit niet zitten, hij is toch veel te oud daarvoor! Maar uiteindelijk vormen de twee muizen een team om op zoek te gaan naar de schat.

Naast de ontzettend veel mooie illustraties heeft het boek genoeg hoofdstukken om het boek een paar avonden lang voor te lezen aan je kind(eren). Rijk aan illustraties én aan tekst dus! Het boek wordt geadviseerd vanaf 6 jaar, toch vond ik er nog best wat moeilijke woorden in voorkomen. Thomas is ruim 7 maar ik moest sommige stukjes tekst toch even wat meer toelichten omdat het anders iets te moeilijk voor hem was. Een voordeel daarvan vond ik wel dat zijn woordenschat hierdoor aanzienlijk is gegroeid!

Het verhaal bevat spanning en onderwerpen zoals: vriendschap, doorzettingsvermogen en mysterie. Thomas vond dit boek zó ontzettend indrukwekkend dat ik hem binnenkort weer moet gaan voorlezen.
Edison – Het mysterie van de muizenschat is echt een boek wat voor mij onder de musthave boeken valt. Een prachtig boek voor zowel jongeren als ouderen.
“Nooit geweten dat twee muizen mij zo konden betoveren! Edison is een boek wat ik met heel veel liefde heb voorgelezen en met heel veel ontzag heb bewonderd door de prachtige illustraties.”
Een dikke 5 sterren!


5 / 5

Prachtig getekend

Vanaf het eerste boek dat ik te lezen kreeg van Torben Kuhlmann ben ik fan van deze auteur/illustrator.
Torben maakt onvoorstelbaar mooie tekeningen en werkt alles tot in de kleinste puntjes af. Door deze finesse maakt hij ieder prentenboek dan ook tot een waar meesterwerk.

De jeugdboeken in mijn kast mag iedereen lezen maar de boeken van Torben Kuhlmann staan op de bovenste plank zodat kinderhandjes er niet aan kunnen en als ze ze willen lezen, zal ik ze wel zelf vasthouden. Normaal geef ik zelfs mijn kinderboeken weg aan familie of vrienden maar deze koester ik voor mezelf. Oké, genoeg gezeverd…
Met Edison heeft de auteur weer een prachtverhaal over een opmerkelijk man aan het papier toevertrouwd. Weliswaar in het muizenwereldje maar Torben geeft steeds als toemaatje het ware verhaal achter de uitvinder of ontdekkingsreiziger waar het verhaal rond draait.

Edison is een musthave voor zowel meisjes als jongens. Een avonturenverhaal dat menig hart zal beroeren en een spannend verhaal met achterin extra feiten over de uitvinding van de elektrische lamp.

Dit nieuwe kunstwerk van Torben Kuhlmann betovert alle lezers van 6 tot 100+ jaar!

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Edison
Edison
Torben Kuhlmann
Gebonden  114 paginas
1995