Een dag in december Paperback

Een dag in december
 

Samenvatting

Een dag in december van Josie Silver is een onvergetelijk liefdesverhaal voor de liefhebbers van de boeken van Jojo Moyes en Nicholas Sparks. Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen...Meer Een dag in december Lees meer

Product Informatie

Auteur

Josie Silver

Taal

Nederlands

Uitgever

Luitingh Sijthoff

ISBN

9789024580880

Productsoort

Boek

Categorie

Vertaalde literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

oktober 2018

Pagina's

416

Formaat

216 x 141 x 31 mm

Samenvatting

Een dag in december van Josie Silver is een onvergetelijk liefdesverhaal voor de liefhebbers van de boeken van Jojo Moyes en Nicholas Sparks. Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen...Meer Een dag in december Lees meer

Paperback
416 pagina's
€ 17 50
eBook € 9,99

Bekijk alles van Josie Silver
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Een dag in december van Josie Silver is een onvergetelijk liefdesverhaal voor de liefhebbers van de boeken van Jojo Moyes en Nicholas Sparks. Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze vóélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment... en dan rijdt de bus door. Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is... de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft? 'Het equivalent van Love Actually, maar dan in boekvorm.' The Bookseller


Product Informatie

Auteur

Josie Silver

Taal

Nederlands

Uitgever

Luitingh Sijthoff

ISBN

9789024580880

Productsoort

Boek

Categorie

Vertaalde literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

oktober 2018

Pagina's

416

Formaat

216 x 141 x 31 mm

Beoordelingen

‘Een dag in december’- Josie Silver4 / 5

Een hartverwarmend verhaal over een magische ontmoeting

De winterse cover en de sierlijk zilveren letters wekken de hoop op een romantisch en kerstachtig verhaal. Zo’n verhaal waar je de donkere dagen, weggekropen onder een dekentje en een kop warme chocolade wel mee doorkomt. En het zal zeker lukken om met Een dag in december een paar donkere dagen goed te vullen.

Alles draait om de ontmoeting op die ene dag in december. Vlak voor Kerst, wanneer Laurie in een overvolle bus op weg is naar haar vader, ziet ze een jongen bij de bushalte zitten. Op het moment dat ze hem ziet schiet er een vonk door haar heen. De jongen kijkt op uit zijn boek, hun ogen ontmoeten elkaar, en dan is er dat magische moment dat je alleen in films en feelgoodboeken tegenkomt. Hij voelt het ook, dat weet ze zeker, maar op dat zelfde moment komt de bus weer in beweging en verliezen ze elkaar uit het oog. Een jaar lang zoekt Laurie de busjongen, zonder succes. Tot haar vriendin en roomie met haar nieuwe liefde thuis komt…

De Engelse Josie Silver debuteert weliswaar met Een dag in december, toch zou je aan haar schrijfstijl niet zeggen dat dit de eerste roman is die van haar verschijnt. Hoewel in het begin de zinnen nog wat gekunsteld voelen en ze wat krampachtig probeert om droge humor in het verhaal te weven, wordt het verhaal gaandeweg steeds soepeler en neemt de fijne schrijfstijl van Silver je mee door de jaren die volgen na de eerste ontmoeting tussen Laurie en Jack. Soms met flinke sprongen, vliegen we door de jaren en de hoofdstukken heen, waarbij de periode rondom de jaarwisseling extra aandacht krijgt. Middels een lijstje voornemens wordt duidelijk dat er voor Laurie een nieuw jaar, met nieuwe kansen op haar grote liefde, aanbreekt. In het begin is niet altijd even duidelijk dat er met grote sprongen door het boek heen gestapt wordt en begrijp je als feelgoodliefhebber ook niet helemaal waarom er zoveel jaren overheen moeten gaan. Op een gegeven moment lijkt het verhaal zelfs mijlenver te zijn verwijderd van de busjongen. Toch vallen uiteindelijk alle puzzelstukjes op zijn plek, zijn er sterke personages gevormd en kan alles eindigen op die ene dag in december. Die dag van kerstavond, de meest romantische dag van het jaar!


4 / 5

Een dag in december

Het lag voor de hand op welke manier dit liefdesverhaal zou eindigen. Ik leefde echt naar het einde toe en was erg benieuwd hoe de schrijfster Laurie en Jack bij elkaar zou brengen. Ondanks het voorspelbare einde was ik gegrepen door het verhaal. Het is heerlijk leesbaar geschreven. Ik zat er snel in en had steeds de behoefte om nog één hoofdstukje verder te lezen, en nog één, nog eentje dan... De schrijfster verraste me met de gebeurtenissen in het verhaal, waardoor het steeds onmogelijker leek te worden voor Laurie en Jack om bij elkaar te kunnen zijn. Laurie is een meid met humor; ik moest erg lachen om haar opmerkingen. Jack begint als een heel sympathieke jongen, maar gaandeweg het verhaal verloor ik wat sympathie voor hem. De manier waarop hij met de dingen omgaat, maakte dat hij in mijn ogen niet meer een prins op het witte paard was. Gelukkig voor hem, keek Laurie daar doorheen. :) Tijdens het lezen van het boek, heb ik op een paar momenten de tranen in mijn ogen gehad. Ik kon me erg inleven in wat er gebeurde. Ik vind het fijn als een boek op zo'n manier geschreven is, dat ik erdoor geraakt wordt. Doordat het boek over een periode van 10 jaar verteld, lijkt het soms wat oppervlakkig. Ineens is er weer een jaar voorbij, wat is er in die tijd gebeurd? Net alsof ik even geen verbinding meer heb gehad met de hoofdpersonen. De vlotte schrijfstijl maakt dat die verbinding zo weer gemaakt is. Ik vond het een fijn verhaal om te lezen. Ik verwachtte iets kerstachtigs, dat is niet het geval. Maar het is wel een mooi boek om in deze koudere dagen bij weg te zwijmelen.


4 / 5

Belofte waargemaakt!

Als je naar de cover kijkt, kun je niets anders dan romantiek verwachten.

Het boek is vanuit zowel Jacks als Lauries perspectief geschreven. Dat maakt het speels om te lezen.
En het maakt je nieuwsgierig, want denkt hij net zoals zij?
Mijn romantische zieltje kwam goed aan haar trekken tijdens het leen van dit boek. de belofte van de cover wordt meer dan waargemaakt.

Als je op zoek bent naar een feelgood boek waarmee je met een grote glimlach, heerlijk onder een dekentje en grote mok thee op de bank kan wegkruipen, dit is jouw boek!
Succes gegarandeerd!


4 / 5

Het perfecte boek voor de decembermaand

Op een besneeuwde decemberdag pakt Laurie de bus vanuit haar werk naar huis. Maar dan ziet ze bij een halte waar de bus stopt een jongen zitten. Als hun ogen elkaar ontmoeten, voelt ze dat hij de ware voor haar is. Een magisch moment, maar dan.. rijdt de bus door.

Laurie en haar beste vriendin Sarah gaan op zoek naar de bus jongen, maar helaas zonder resultaat. Laurie denkt dan ook dat ze hem nooit meer tegen zal komen. Totdat Sarah haar een jaar later, tijdens de kerst voorstelt aan de liefde van haar leven. En dat is… de jongen die ze gezien heeft vanuit de bus.

Laurie is vastbesloten om hem te vergeten, maar wat gebeurd er als het lot andere plannen heeft?

‘God, ik heb meer drank nodig. De zoektocht naar de busjongen duurt nu al drie maanden. Ik kan hem maar beter snel vinden anders eindig ik nog in een afkickkliniek.’

In eerste instantie verwacht je waarschijnlijk een prachtig liefdesverhaal, maar een dag in december is veel meer dan dat. Het verhaal raakt je als lezer, omdat het meer is dan alleen een romantisch verhaal. Het is ontroerend, grappig, maar ook een boek met herkenbare momenten.

Een dag in december is grotendeels geschreven vanuit het perspectief van Laurie. Maar af en toe word dit afgewisseld met het perspectief van Jack. Waar je als lezer in het begin misschien wel even aan moet wennen is dat er tijdsprongen in het verhaal zitten. We volgen namelijk 10 jaar van het leven van Laurie, wat enorm verweven is met de personages Jack en Sarah. De tijdsprongen zorgen ervoor dat het verhaal niet eentonig wordt. De decembermaand heeft ook een belangrijke rol in het boek, want elk jaar begint met een lijstje van goede voornemens van Laurie. Het is leuk om te lezen dat deze voornemens elk jaar veranderen. Hierdoor zie je ook de groei van het personage, maar ook dat er in een jaar veel kan gebeuren. Het einde van het boek is misschien niet onverwachts, maar de weg er naar toe is alles behalve voorspelbaar. Je blijft dan ook verder lezen, mede door de onverwachte momenten, maar ook omdat je Laurie de liefde gunt die ze verdient.


De cover van een dag in december is prachtig. Deze kun je niet voorbij lopen in de boekhandel. De cover straalt echt een kerstgevoel uit door de sneeuw. De titel een dag in december is in glimmend zilver op de cover gedrukt dat geeft ook net wat extra’s.

Een dag in december brengt je helemaal in kerstsferen.

Als je hebt genoten van de films: The Holiday en Notting Hill dan moet je een dag in december zeker gaan lezen.


4 / 5

Wat als je liefde op het eerste gezicht de rug toekeert?

“Ik hoopte een boek te kunnen schrijven waarmee ik lezers kon laten voelen zoals ik me voel bij het kijken van films als The Holiday en Love Actually: warm, helemaal meegesleept en volledig betoverd”, sprak auteur Josie Silver in een interview. Wel, daar is ze helemaal in geslaagd. Een dag in december verwarmt je van binnenuit, waardoor je zelfs gaat uitkijken naar de kortste, ijskoude winterdagen. Een dekentje, een theetje en dit boek: dat is puur genieten. (Volledige recensie: https://www.goodreads.com/review/show/2591681226)


Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Een dag in december
Een dag in december
Josie Silver
Paperback  416 paginas
1750