Een hele kunst... Gebonden

Een hele kunst...

Kunst is niet zomaar een paar kloddertjes verf op een doek, wat letters in een boek of losse muzieknoten in een compositie. Arend van Dam en Alex de Wolf hebben na het daverende succes van Lang geleden..., In een land hier ver...... Meer

Gebonden
153 pagina's
€ 17 50
eBook € 11,99

Bekijk alles van Arend van Dam
 • Gratis verzending vanaf € 20
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • Besteld voor 23.00, morgen in huis
 • 14 dagen bedenktijd
Circa 1 dag levertijd
 

Samenvatting


Kunst is niet zomaar een paar kloddertjes verf op een doek, wat letters in een boek of losse muzieknoten in een compositie. Arend van Dam en Alex de Wolf hebben na het daverende succes van Lang geleden..., In een land hier ver vandaan en Overal en ergens hun talenten weer gebundeld in een kleurrijk geïllustreerde voorleesbundel met vijftig verhalen over de belangrijkste kunstenaars uit de Nederlandse geschiedenis en het heden. Een hele kunst neemt je mee langs diverse artistieke disciplines, zoals de schilderijen van Rembrandt van Rijn en de gedichten van Joost van den Vondel, maar ook de choreografieën van Hans van Manen en de gebouwen van Rem Koolhaas komen in deze bundel aan de orde.

Recent in de media
collectie

Recent in de media

Bekijk alle boeken

Product Informatie

Auteur Arend van Dam
Taal Nederlands
Uitgever Unieboek Het Spectrum
ISBN 9789047516569
Productsoort Boek
Categorie Kunst, Cultuur & Geschiedenis
Leeftijd 10-12
Verschenen april 2011
Pagina's 153
Formaat 247 x 228 x 17 mm
Illustrator Alex de Wolf

Beoordelingen

‘Een hele kunst...’- Arend van Dam5 / 5

Recensie


?Een hele kunst? door Arend van Dam en Alex Wolf.

Heel recent las ik in een krantenbericht dat deskundigen zich het hoofd breken hoe je jongeren weer aan het lezen krijgt. Jongeren lezen steeds minder, een trend die al jaren doorzet.
Mogelijk bieden Arend van Dam en Alex Wolf met het geweldig leuke en leerzame boek ?Een hele kunst? over 50 kunstenaars en hun werk voldoende stimulans aan de huidige generatie van jonge kinderen om het lezen van boeken opnieuw uit te vinden en blijvend te omarmen.
Hoewel geen kind meer en het stadium van de ouder die haar kind veelvuldig voorleest ruimschoots gepasseerd, heb ik met ongelooflijk veel plezier ?Een hele kunst? in bijna een adem uitgelezen. Ik behoor tot de groep mensen die kunst relevant vindt voor het persoonlijk welbevinden en ik ben dan ook erg blij met dit boek dat verrassend genoeg begint met een hoofdstukje over De gebroeders Van Limburg, drie mannen die sinds lang mijn hart veroverd hebben met hun fijnzinnige schilderingen.
De broers en alle in het boek opgenomen kunstenaars worden op humoristische wijze in korte, maar bijzonder informatieve verhaaltjes voorgesteld aan de jonge lezer. De illustraties van Alex de Wolf, in een vrije interpretatie verwijzend naar de werkstijl van de besproken kunstenaar, versterken de toegankelijkheid van elk verhaal.
De verschillende disciplines binnen het Nederlandse kunstgebeuren worden heel plezierig en voor elk kind begrijpelijk in woord en beeld zo neergezet dat de kunstenaar van vroeger en vandaag niet langer verblijft in de spreekwoordelijke ivoren toren. Arend van Dam en Alex Wolf leggen met veel enthousiasme uit dat aan een ogenschijnlijk kinderlijk eenvoudige uitvoering van een kunstwerk een intensief denkproces vooraf gegaan kan zijn en dat een kunstenaar een dergelijk hardwerkende vakman blijkt te zijn als ieder ander die zijn beroep serieus neemt en het beste van zichzelf wil laten zien.
Dank zij de aanstekelijke wijze van vertellen en illustreren kan ik me voorstellen dat kinderen ideeën krijgen en naar teken- schilder- en beeldhouwlessen willen of een instrument willen leren bespelen; het dansen onder de knie willen krijgen; mode, tuinen, gebouwen en steden willen ontwerpen of schrijver willen zijn, omdat ook op artistiek terrein dromen vallen waar te maken.
?Een hele kunst? is dan ook een verhelderend boek dat behalve door kinderen, vaders en moeders, opa?s en oma?s, juffen en meesters beslist ook gelezen moet worden door ministers en staatssecretarissen want bezuinigen op cultuur is echt geen kunst!

checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • HiSchool agenda
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text