Een onverwachte erfenis Paperback

Een onverwachte erfenis
 

Samenvatting

Puck Scheltinga van Beuningen is juriste en single. Al op haar tweeëndertigste bekleedt ze een topfunctie bij een grote bank en weet zich door haar keiharde opstelling prima te handhaven in de wereld van macht en geld. In materieel...Meer Een onverwachte erfenis Lees meer

Product Informatie

Auteur

Robert Thomson

Taal

Nederlands

Uitgever

Booklight

ISBN

9789491472039

Productsoort

Boek

Categorie

Populair

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

maart 2013

Pagina's

276

Formaat

220 x 150 x 25 mm

Samenvatting

Puck Scheltinga van Beuningen is juriste en single. Al op haar tweeëndertigste bekleedt ze een topfunctie bij een grote bank en weet zich door haar keiharde opstelling prima te handhaven in de wereld van macht en geld. In materieel...Meer Een onverwachte erfenis Lees meer

Paperback
276 pagina's
€ 21 05
eBook € 9,95

Bekijk alles van Robert Thomson
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
2 dagen levertijd 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Puck Scheltinga van Beuningen is juriste en single. Al op haar tweeëndertigste bekleedt ze een topfunctie bij een grote bank en weet zich door haar keiharde opstelling prima te handhaven in de wereld van macht en geld. In materieel opzicht ontbreekt het haar aan niets. Echter, liefde en menselijkheid zijn haar vreemd. Haar leven krijgt een andere wending wanneer het RIAGG haar vraagt om de zorg op zich te nemen van een demente bejaarde oom, een man die ze amper kent en die na de dood van zijn vrouw alleen achterblijft. In het dorp IJsseldijk in de Gelderse Achterhoek ontmoet ze de treurende oude man die compleet onverwacht haar hart steelt. Puck besluit tijdelijk voor hem te zorgen, maar nog voor ze bij hem intrekt wordt haar oom afgevoerd naar een gesloten inrichting. Ze vecht als een tijgerin om hem daar uit te krijgen. In de gesloten dorpsgemeenschap waant ze zich op een andere planeet, waar hele andere normen en waarden gelden dan in de kille bankwereld. Door de liefde van haar oom en de warme dorpsgemeenschap ontdooit uiteindelijk de ijskorst om haar hart. Robert Thomson, romanschrijver vanaf 2009, heeft een eigen, soms rebelse kijk op het leven. Het uitwerken van de karakters van en de gebeurtenissen rond zijn personages, waarbij la condition humaine een prominente rol vervult, vindt hij de essentie van een goede roman. Andere romans van zijn hand: De zwarte spiegel (2012) en Een obsessieve drang (2013)


Product Informatie

Auteur

Robert Thomson

Taal

Nederlands

Uitgever

Booklight

ISBN

9789491472039

Productsoort

Boek

Categorie

Populair

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

maart 2013

Pagina's

276

Formaat

220 x 150 x 25 mm

Beoordelingen

‘Een onverwachte erfenis’- Robert Thomson5 / 5

Recensie

Een verhaal welke mijn aandacht al snel te pakken had. Ik werd het verhaal ingezogen en wilde het boek het liefst in een keer uitlezen. Het verhaal is in een prettige schrijfstijl geschreven en leest makkelijk. Het is boeiend om te lezen hoe juist Pucks bejaarde dementerende oom Gerhard tot Puck weet door te dringen en ervoor zorgt dat ze haar gevoel weer durft toe te laten. Ook de persoonlijke ontwikkeling van Puck van zakelijke carrièrebitch met een topfunctie bij de bank naar de zorgzame Puck die zich niet bezighoudt met status, vermogen en uiterlijkheden maar zich druk maakt om de juiste zorg voor haar oom Gerhard en daardoor dichter bij zichzelf komt, maakt het verhaal interessant en boeiend. 

Niet alleen is het boeiend om te lezen over Puck en haar oom Gerhard, het verhaal zet je als lezer ook aan het denken over hoe wij in Nederland met onze (dementerende) ouderen omgaan. "We leefden in de veronderstelling dat we alles geregeld hadden, maar dat bleek aan het eind van je leven een illusie, want we stoppen onze ouderen weg in tehuizen, probleem opgelost. Feitelijk was het leven een soort woekerpolis. Je investeerde in een goeie toekomst. En aan het eind bleek je met lege handen te staan". Een onverwachte erfenis: Een sterk debuut welke mij nieuwsgierig maakt naar nieuwe boeken van deze auteur.


5 / 5

Recensie

Bij dit boek heb ik vaak dubbel gelegen, echt heel leuk geschreven, vooral de de karakterisering van de veilingmeesters. Met de oom krijg je echt medelijden en dat mens van de zorginstelling kun je wel doorslikken, en aan het eind blijkt ook zij toch een mens. De manier waarop de schrijver gestalte geeft aan de personages in het tehuis is zo levendig dat je je er zelf waant. En toch weet hij de vinger op de zere plek te leggen. De hoofdpersoon komt heel geloofwaardig over. Ik ben verbaasd over hoe een man zich in het gevoel van een vrouw kan verplaatsen. De schrijver legt een gezonde zelfspot t.o.v. de eigen sekse aan de dag. Heel verfrissend.


5 / 5

Recensie

Heerlijk boek. Leest makkelijk zonder doorzichtig te worden. Puck wordt als personage duidelijk neergezet en niet door de schrijver gespaard. Ze worstelt met haar single-leven maar lijkt tegelijkertijd geen concessies te willen doen aan haat carrière bij de bank. Dan blijkt ze de enige te zijn die in de familiekring beschikbaar is om een alleenstaande oom op te vangen die getergd door vlagen van dementie zijn omgeving tiranniseert. Puck wordt geraakt door de ellende waarin de oom verzeild geraakt is en verbind haar lot op een heel onbaatzuchtige manier aan die van haar om. Wat volgt is een heel mooi beschreven onthaastingsproces ergens in de Achterhoek waarin Puck meer kwijtraakt dan haar lief is maar ook meer terugkrijgt dan ze voor mogelijk had gehouden!


5 / 5

Recensie

Wat een verhaal! Wow! Ik kon het moeilijk wegleggen. Het kwam heel hard bij mij binnen omdat ik de laatste jaren van mijn vaders leven voor hem heb gezorgd. Alsof mijn verhaal is opgeschreven. De machteloosheid omdat je wordt overgeleverd aan het systeem is heel herkenbaar. Door het lezen van dit boek voel ik me eindelijk begrepen. De schrijver weet veel gevoel in de woorden te leggen. Heel bijzonder en knap. De zwarte spiegel is besteld en ben heel benieuwd.


5 / 5

Recensie

Wat een verhaal, geweldig hoe de schrijver het gevoel weet vorm te geven. Je maakt het gewoon zelf mee. Eenmaal begonnen kun je het niet meer wegleggen. Het is zeer eigentijds geschreven. Ik hoop dat de schrijver Robert Thomson nog meer boeken produceert.


Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Een onverwachte erfenis
Een onverwachte erfenis
Robert Thomson
Paperback  276 paginas
2105