Enea Silvio Piccolomini - Pius II(1405-1464) + CDeen humanistisch paus op de bres voor Europa - Bloemlezing uit zijn brieven en Gedenkschriften

Kies uitvoering
Aantal
49
Levering binnen 2 weken

Samenvatting

Samenvatting
De brieven en Gedenkschriften van Aeneas Silvius Piccolomini behoren tot de welsprekendste voorbeelden van de vroege, Latijnse renaissanceliteratuur. Mede dankzij zijn welsprekendheid belandde de humanist, als Pius II, op de pauselijke troon. Na de val van Constantinopel (1454) ontwikkelde Enea zich tot de belangrijkste voorvechter van een kruistocht tegen de Turken, die het christelijke Europa bedreigden. Hiermee wilde hij ook de Europese cultuur verdedigen, voortgekomen uit de bronnen van de Griekse en Latijnse literatuur. Enea’s brieven vertellen over zijn turbulente ontwikkeling rond het midden van zijn leven en over zijn kerkelijke carrière. Zijn Gedenkschriften beschrijven de politieke verwikkelingen rond zijn besluit een kruistocht te leiden en verhalen van de stichting van het naar hem vernoemde Pienza. De inleidende hoofdstukken en de samenvattingen van niet vertaalde passages uit de Gedenkschriften zijn van Zweder von Martels, de vertalingen en de inleidingen bij de brieven van Michel Goldsteen.

Productinformatie

Auteur
Zweder von MartelsMichel GoldsteenEnea Silvio PiccolominiPius II
Uitgever
Verloren b.v., uitgeverij
Taal
Nederlands
ISBN
9789087041861
Productsoort
Boek
Uitvoering
Gebonden
Reeksnaam
Middeleeuwse studies en bronnen
Categorie
BoekenNederlandse boekenGeschiedenisGeschiedenisGeschiedenis
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
5/1/2011
Aantal pagina's
592
Formaat
249 x 178 x 43 mm
Lees meer...

Bestsellers

Bekijk alles We hebben de meest populaire boeken van dit moment voor jou op een rij gezet. Boeken uit de Top 100 worden gratis thuisbezorgd.

Laatst bekeken