Follow Paperback

het nogal ingewikkelde leven van Mila

Follow
 

Samenvatting

FOLLOW het leven van Mila in deze roman van Gaby Rasters. Dat leven is niet alleen ingewikkeld, maar ook herkenbaar en verslavend. Dertiger Mila is op zoek naar warmte en liefde. Haar zoektocht speelt zich grotendeels af op het...Meer Follow Lees meer

Product Informatie

Auteur

Gaby Rasters

Taal

Nederlands

Uitgever

Z&K

ISBN

9789401907927

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Mila

Deel van reeks

1

Categorie

Populair

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2016

Pagina's

256

Formaat

210 x 140 x 21 mm

Samenvatting

FOLLOW het leven van Mila in deze roman van Gaby Rasters. Dat leven is niet alleen ingewikkeld, maar ook herkenbaar en verslavend. Dertiger Mila is op zoek naar warmte en liefde. Haar zoektocht speelt zich grotendeels af op het...Meer Follow Lees meer

Paperback
256 pagina's
€ 17 50
eBook € 9,99

Bekijk alles van Gaby Rasters
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
2 dagen levertijd 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


FOLLOW het leven van Mila in deze roman van Gaby Rasters. Dat leven is niet alleen ingewikkeld, maar ook herkenbaar en verslavend. Dertiger Mila is op zoek naar warmte en liefde. Haar zoektocht speelt zich grotendeels af op het internet, want Mila zit vanwege het werk van haar man in Zuid-Frankrijk. Ze krijgt weer contact met een oude liefde in Nederland en de digitale vonken spatten eraf, tot ze ook in real life een wel erg leuke man ontmoet. Hmm... Extra tof aan FOLLOW is dat Mila en de andere personages te vinden zijn op social media.


Product Informatie

Auteur

Gaby Rasters

Taal

Nederlands

Uitgever

Z&K

ISBN

9789401907927

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Mila

Deel van reeks

1

Categorie

Populair

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2016

Pagina's

256

Formaat

210 x 140 x 21 mm

Beoordelingen

‘Follow’- Gaby Rasters3 / 5

Heerlijk luchtig

Mila heeft ogenschijnlijk alles voor elkaar. Getrouwd met Lucien, een mooi gezin met twee kinderen, een goedlopend advocatenkantoor. En toch is dat niet genoeg om gelukkig te zijn. Mila heeft de afgelopen jaren de ruimte gehad zich te ontwikkelen en nu vindt Lucien dat het zijn tijd is om zijn carrière prioriteit te geven. Mila doet met liefde een stap opzij en dus grijpen ze de kans met twee handen aan wanneer Lucien een baan in de regio van Nice krijgt aangeboden. Mila doet haar succesvolle praktijk van de hand en gaat voor de nieuwe uitdaging. Stilzitten en afwachten zit niet in haar aard dus plannen genoeg. 'Van succesvol advocate naar succesvolle huisvrouw' staat er op haar profiel op social media, iets waar ze veel tijd op doorbrengt en haar contacten onderhoudt. De stap om te emigreren is groot, ze mist haar vrienden en Nederland. De kinderen lijken zich wel te redden en Lucien is gericht op zijn werk in de hoop het project tot een succes te maken. Een vreemde soort eenzaamheid dringt zich aan Mila op. Van de gedroomde romantiek onder de Franse zon lijkt geen sprake. Mila zoekt haar troost online.

Via Facebook vind ze haar jeugdliefde Chris terug. Hun contact is meteen weer als vanouds en dat doet Mila's gemoedstoestand geen goed, ze raakt totaal in de war. Vooral omdat Lucien alleen maar aan het werk is en weinig tijd aan haar en hun gezin besteedt. Maar het is niet alleen het heden waardoor hun relatie niet soepel loopt. Lucien en Mila hebben al het een en ander meegemaakt de afgelopen jaren. Maar in plaats van dichter naar elkaar te zijn gegroeid, lijkt dat tussen hen in te zijn gaan staan. Ze verwerken ieder op hun eigen manier de zaken die op hun pad zijn gekomen en daarmee worden hun verschillen soms pijnlijk duidelijk.

Mila komt tijdens de gesprekken met Chris erachter, dat hij alleenstaande vader is en ook veel heeft meegemaakt. Hij is gepassioneerd in zijn werk en privé een toegewijd vader. Hij is Mila echter nooit vergeten maar door schade en schande wél stukken voorzichtiger. Nu Mila opnieuw z'n pad kruist lossen zijn remmingen op als sneeuw voor de zon. Er volgen intense whatsapp- en skypegesprekken. Ze merken het allebei.....de vonk is er nog steeds. Het is alsof er niets is veranderd. Alleen zit hij in Nederland en zij in Frankrijk. Misschien wel beter?

In Frankrijk leert Mila de Nederlander Sebastiaan kennen. Ze hebben duidelijk een klik en veel overeenkomsten, ze kunnen goed praten en dat is precies wat ze missen in hun eigen relatie. Dit alles maakt het alleen nog maar complexer. Wat is er toch met Mila aan de hand? Is ze zo ongelukkig en alleen en de weg kwijt dat iedere vorm van aandacht haar omver blaast? Of is het het gemis naar echte vriendschap? Mila heeft heel wat om over na te denken. Intussen lijkt Lucien verder van haar verwijderd dan ooit.

Follow is het eerste deel in een trilogie. Rasters beschikt over een (h)eerlijke, ongecompliceerde laagdrempelige schrijfstijl met herkenbare menselijke trekjes. Twijfels, teleurstelling en romantiek in combinatie met leuke, grappige en interessante dialogen maken dat dit verhaal moeilijk weg te leggen is. Een geweldige feelgood die niet voor iedereen goed afloopt. Heerlijk dit! Je wilt heel graag dat het verhaal een bepaalde kant uitgaat maar daar heeft Rasters andere ideeën over gehad. Het is dan ook nog eens met vlagen verrassend. Mila is een ongeremd, ongeduldig en soms impulsief persoon. Ze wil weten wat ze moet doen, maar zijzelf is de enige die voor antwoorden kan zorgen. Een en al openheid typeert haar persoonlijkheid en ze is dan ook een charmante, opvallende verschijning die je ook als lezer snel in je hart sluit. Ze zou zomaar je vriendin kunnen zijn, een heerlijk ongeleid projectiel soms.

Het is heerlijk lezen, gemakkelijk en 'n herkenbaar boek en het lijkt op momenten zo uit het leven gegrepen. Wat vooral ook leuk is gedaan, is dat de app's en berichten in tekstballonnen staan.


5 / 5

Eigentijds en emotioneel

Schrijfster Gaby Rasters heeft een boek geschreven die je niet meer weg kunt leggen. Mila, dertiger, verhuisd met man en haar 2 kinderen Frankrijk i.v.m. het werk van haar man. Zij verveelt zich stierlijk, haar man is heel erg druk bezig met zijn werk en zij raken elkaar een beetje kwijt zoals dat soms in relaties kan gaan. Mila raakt weer in contact met haar oude jeugdliefde en komt en passant ook in Frankrijk nog een hele leuke man tegen. Hoe deze turbulente periode voor Mila verloopt wordt heel mooi beschreven en het verhaal is doorspekt met berichten van Mila op Facebook en What's app. Dit maakt het boek afwisselend en heel eigentijds. De hoofdpersonen van dit boek, Mila, Sebastiaan en Chris kun je namelijk op Facebook vinden en ook toevoegen (hoe leuk is dat!) Het einde van het boek kan in 1 woord omschrijven: spectaculair! Tranen met tuiten van mijn kant.....


4 / 5

Meeslepend

Ik had onwijs zin om te beginnen in dit eerste deel van de trilogie, maar toen las ik op social media een spoiler in een stukje over het tweede deel… Even was ik de zin een beetje kwijt, doordat ik zo al iets wist over een belangrijk personage. Maar uiteraard gewoon begonnen met lezen en gelukkig: ik vergat alles en zat meteen helemaal in het verhaal!

Erg leuk om een boek te lezen die zo vol hedendaagse communicatie zit. Mila Facebookt, Twittert, appt en mailt erop los. Via social media krijgt ze weer contact met haar jeugdliefde en de vonk springt meteen weer – digitaal dit keer – over. Haar huwelijk is niet meer wat het geweest is en deze Chris geeft haar de aandacht en liefde die ze verdient en zo nodig heeft. In Frankrijk ontmoet ze op een buurtfeest, waar haar man weer eens niet bij kan zijn ivm werk, Sebastiaan. Ook daar is meteen duidelijk dat er wat is tussen hen twee, al ziet Mila hem eerst vooral als een fijne vriend waar ze heel goed mee kan praten. Hij is getrouwd net als zij, dus van meer kan er geen sprake zijn. Toch?

Je wordt helemaal in de wereld van Mila getrokken en beleeft alles intens met haar mee. Je voelt al haar innerlijke struggles en je begrijpt haar gewoon helemaal, ondanks dat ze digitaal vreemdgaat. Het is allemaal niet zo makkelijk voor haar, haar gevoelens schieten heen en weer tussen haar man verlaten en vechten voor haar huwelijk, mede vanwege de kinderen en hun leven in Frankrijk. Wat is wijsheid? Wat zegt haar gevoel? Waarnaar moet ze luisteren?

Het lezen van FOLLOW betekende voor mij een achtbaan aan emoties beleven. Wat heeft Gaby Rasters een meeslepend en realistisch verhaal geschreven! In één ruk uitgelezen. Wat een heerlijk boek! En ik kan je stiekem vast vertellen: deel 2, LIKE, is ook al zo’n aanrader…


5 / 5

Helemaal van deze tijd!

Follow is het eerste boek uit de serie van ‘’Het nogal ingewikkelde leven van Mila’’

Voorheen was dit boek bekend onder de titel’’Herkenning’’ welke ik ook gelezen heb, al is dit al even terug. De nieuwe titel vind ik goed gekozen, het boek is op een aantal punten aangepast, z.n verbeterd en het mooiste vind ik nog het is nu het eerste deel van een serie. Het eerst boek is Follow en daarna volgen Like en Share, welke ook nog dit jaar gaan uitkomen.

De titel sluit volledig aan op het verhaal, omdat er veel van deze tijd in terug komt, zoals de Facebook berichten die Mila plaatst en als een rode draad door het boek lopen.

Als Lucien, de man van Mila een goede baan aangeboden krijgt in Frankrijk, wordt het goedlopende advocaten kantoor van Mila verkocht en gaan ze vol voor het nieuwe avontuur. Mila heeft een droombeeld voor ogen, maar al snel blijkt het huisvrouwen bestaan saaier dan gedacht en is het contact met haar man ook veranderd sinds ze verhuisd zijn. Haar kinderen Laurie en Lucas zijn het grootst deel van de dag weg, waardoor zij steeds meer tijd over heeft om na te denken over haar overleden zoontje Liam. Wanneer ze hierover wilt praten met haar man, is hij te druk en loopt het stadaard op ruzie uit. Via Facebook zoekt ze een soort uitweg. Het is een uitlaatklep voor haar gedachten, maar ook belangrijk om haar contacten met vrienden uit Nederland te onderhouden. Vanaf het moment dat ze haar vroegere liefde Chris terug vindt op Facebook, is ze veel online en leeft ze meer op haar mobieltje dan in de werkelijkheid. Ze krijgt hem niet meer uit haar gedachten en wanneer ze voor een paar dagen naar Nederland gaat om wat dingen te regelen en afstand te nemen van haar man, belandt ze al vrij snel in de armen van Chris. Hij geeft haar de aandacht die ze zo erg heeft gemist, maar ze weet zich tot zekere hoogte in te houden. En misschien is dat maar goed ook, want wanneer ze de dagen erop volgend contact probeert te zoeken, lijkt een nieuwe afspraak er telkens niet van te komen. Al weet ze dan de reden nog niet. Wanneer ze weer terug is in Frankrijk, staat haar daar een verassing te wachten, die ze totaal niet verwacht had. In Frankrijk heeft ze ook Sebastiaan ontmoet. Zijn huwelijk staat ook onder druk, maar ook hij voelt dat er een zekere klik is tussen hem en Mila. Wanneer Mila een berichtje op Facebook plaatst, lijkt het alsof hij haar berichten op de voet volgt en precies begrijpt hoe zij zich voelt en wat ze nodig heeft.

Mila zit in een lastige situatie en weet zelf niet meer precies wat ze wil. Is het de hunkering naar de aandacht van een andere man, of wil ze het liefst weer de liefde voelen die ze aan het begin had voor Lucien en de veiligheid die hij ooit te bieden had. Het is een geweldig boek, waarbij je jezelf helemaal verliest in de personages en waarmee je zeker een band krijgt tijdens het lezen. Het leuke is dat deze personages ook echt bestaan op Facebook en je contact met ze kunt maken, waardoor het verhaal nog meer gaat leven. Ik ben super blij dat er nog twee vervolg delen op de planning staan en kan niet wachten om meer te lezen over Mila en de andere personages, die een grotere rol gaan krijgen in de andere twee delen.


3 / 5

Ups en downs

Mila woont samen met haar man en twee kinderen in Frankrijk. Al snel kom je erachter dat ze wel wat bagage met zich meedraagt en dit heeft invloed op haar dagelijks leven en haar gezin.
Ze ontmoet twee knappen en charmante mannen die haar leven nog meer aan het wankelen maken. Ze probeert haar relatie met haar eigen man op orde te houden maar waarom is hij niet zo als de mannen die ze ontmoet heeft?

Het boek begint mooi, ingewikkeld en interessant. Je wilt weten wat er nou precies tussen Mila en haar man Lucien speelt, maar die vraag bleef voor mij een beetje onbeantwoord. Zodra Chris en Sebastiaan in het verhaal worden geïntroduceerd krijgt het boek een hoop vaart meer.

Af en toe lastig om je met Mila te identificeren, voor mij omdat ik andere keuzes zou hebben gemaakt dan zij in het boek. Maar dat zorgt ervoor dat het een heel eigen verhaal is en er onverwachtse dingen gebeuren.
De relaties tussen de personages blijven soms wat oppervlakkig, alsof er een soort gevoel mist, maar dat stoorde me niet om het boek binnen enkele dagen uit te lezen. Zo kan er gezegd worden dat niet alleen Mila maar af en toe het boek wat ups en downs heeft.

Ruim over de helft leek het alsof er iets anders miste. Het verhaal bleef in een soort passage hangen en ik wist niet waar of hoe het verhaal zou eindigen. Maar zodra ik aan de laatste hoofdstukken begon werd alles in eens duidelijk. Veel vragen werden beantwoord en ik kon het boek niet meer wegleggen. Het laatste hoofdstuk zorgde er ook voor dat ik reuze benieuwd ben geraakt naar het volgende deel 'Like' in de serie van Gaby Rasters. Helaas laat dat deel nog even op zich wachten, maar ik heb zo een vermoeden dat het het wachten waard zal zijn!

Ik beoordeel het boek met drie dikke sterren. Deels omdat ik het middenstuk van het verhaal af en toe wat langdradig vond omdat ik niet wist waar het nou naar toe zou leiden, maar de laatste hoofdstukken maken dat grotendeels weer goed.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Follow
Follow
Gaby Rasters
Paperback  256 paginas
1750