Gespleten Paperback

Gespleten
 
Nieuw

Samenvatting

Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag in een bloedbad verandert, ziet Andrea een heel andere kant van haar. De...Meer Gespleten Lees meer

Product Informatie

Auteur

Karin Slaughter

Taal

Nederlands

Uitgever

HarperCollins

ISBN

9789402701562

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire thrillers , Bruna Top 100 , Bruna Boeken top 10

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2018

Pagina's

496

Formaat

216 x 141 x 40 mm

Vertaler

Ineke Lenting

Samenvatting

Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag in een bloedbad verandert, ziet Andrea een heel andere kant van haar. De...Meer Gespleten Lees meer

Paperback
496 pagina's
€ 19 99
Paperback € 19,99
Gebonden € 24,99
eBook € 13,99

Bekijk alles van Karin Slaughter
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag in een bloedbad verandert, ziet Andrea een heel andere kant van haar. De koelbloedigheid waarmee Laura de schutter overmeestert en doodt, verbijstert Andrea. Dan blijkt dat Laura zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam en dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld gelogen is. Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En hoe kun je iemand nog vertrouwen die een leugenaar, of erger, blijkt te zijn? Sterke personages, bloedstollende spanning, met verve en vakmanschap geschreven: Karin Slaughter verbluft opnieuw. 'Gruwelijk knap opgeschreven.' de Volkskrant 'Vakwerk.' De Standaard 'Waanzinnig goed.' Twan Huys


Product Informatie

Auteur

Karin Slaughter

Taal

Nederlands

Uitgever

HarperCollins

ISBN

9789402701562

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire thrillers , Bruna Top 100 , Bruna Boeken top 10

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2018

Pagina's

496

Formaat

216 x 141 x 40 mm

Vertaler

Ineke Lenting

Beoordelingen

‘Gespleten’- Karin Slaughter4 / 5

échte Karin Slaughter, niet 100% mijn ding

Als fan van Karin Slaughter kijk ik natuurlijk steeds vol verwachting uit naar nieuw materiaal. Deze keer was dat wederom het geval en toen het boek op de mat viel - dank HarperCollins Holland - wou ik eigenlijk onmiddellijk starten. Helaas gaan examens voor ... .
Toen ik dan wel tijd had om te starten was ik direct gefascineerd door de proloog van een onbekende vrouw, die een soort van bekentenis afgelegde, maar voor wat? En wie was ze? Dat ik niet meteen antwoord zou krijgen op de volgende pagina's had ik verwacht. Dat het haast gelijk een rollercoaster ging zijn, niet.
De eerste hoofdstukken, die zich afspelen in het heden, volgen Andrea - ook wel Andy genoemd - en haar moeder Laura. Het zijn eerder meer Andy's hoofdstukken en haar kennis van haar moeder of beter haar niet kennis, haar ontdekkingen. Wat weet Andrea eigenlijk werkelijk van haar moeder? De zoektocht naar haar 'echte' mama onderga je samen met haar en dat zorgt voor heel wat spanning en pit in het boek.
Telkens er dan een twist is in het heden, springt Slaughter naar het verleden en al besef je dat er waarschijnlijk een link moet zijn, merk je het niet te vlug. Integendeel, het leest in het begin echt als een apart verhaal uit de jaren '80 en het kan me matig boeien. Niet dat er niets gebeurd, maar het werd wat afgeraffeld? Het was niet verrassend genoeg?
Ik had ook een paar keer het gevoel dat ik iets had mislezen en toen ik herlas, was het echt een fout in het verhaal. Of een flashback zonder de witruimte bv. zodat de overgang verwarrend overkwam. Het was niet echt helemaal mijn ding en las vaak verder om naar de Andy-hoofdstukken te kunnen. Jammer!
Toch ga je me niet horen zeggen dat ik het een slecht boek vond. Anders lees je het niet op twee dagen uit! Het was alleen niet 100% mijn ding, al was het wel een échte Karin Slaughter. Ze schuwt wederom geen enkel thema en geeft daardoor toch wel wat kritiek op het Amerika van toen en nu. Ze beschrijft de dingen heerlijk op haar manier en de personages en hun conversaties zijn sterk uitgewerkt. Dat alles zorgt dat je wordt voortgestuwd en het boek toch vlugger uitleest dan je wil en dat is spijtig ... . Het wachten herbegint weer!
Hopelijk nu eens op een Will Trent-boek? Al is een ander verhaal ook dik oké, maar ik mis hem en ik ben waarschijnlijk niet alleen.


5 / 5

Gespleten, een psychologische rollercoaster waarbij uitstapp

Er is er maar één de Queen of Thrillers en dat is; Karin Slaughter. Elk boek weer overtreft zij zichzelf. Naar een nieuw boek van haar wordt reikhalzend uitgekeken door de echte fans. En dan komt ze met Gespleten. Gaat zij zichzelf weer overtreffen?
“Van het ene op het andere moment voelde de lucht anders”
Andy Cooper laat New York achter zich en keert terug naar Belle Ilse, om voor haar zieke moeder te zorgen. Wanneer haar moeder uit het niets een aanslag weet te verijdelen, blijkt dat haar moeder al dertigjaar een dubbelleven leidt. Hoe goed kent Andy haar moeder eigenlijk en wie is zij zelf als ze niet eens weet wie haar moeder is?
“Ze wilde ons begraven…. Ze wisten niet dat we zaadjes waren..”
Een proloog waar je U tegen zegt, geen idee wat Slaughter hier mee wil vertellen. Het maakt je nieuwsgierig en gretig. Een begin zoals we gewend zijn van Karin Slaughter, trekkend en mysterieus, in volle vaart geschreven waardoor je gekluisterd bent aan de bladzijdes. Persoonlijk blijf ik mij verbazen over de kracht van Karin Slaughter, elk boek weer weet zij het beste bij zichzelf naar boven te halen.
Gespleten neemt je mee in een rollercoaster van vraagtekens, geen idee waar het heen gaat geen idee naar de ware toedracht en de beweegredenen van de karakters. Je komt in een leesflow, elke wending ben je verrast en de vraagtekens blijven overheersen. Subliem.
Het verhaal, opgedeeld in twee delen, het heden en de jaren 80 van de vorige eeuw weten je te boeien, heel gedegen geeft Slaughter je informatie over de ware toedracht, maar wel zo gedegen dat de puzzelstukjes heel voorzichtig in elkaar vallen. Tot vlak voor de epiloog wordt het duidelijk, maar zelfs in de epiloog heeft Slaughter je nog te in haar macht.
Gespleten is een psychologisch hoogstandje, waar je geen genoeg van zult krijgen.
Lieve Leesgroet Moon


4 / 5

Te Amerikaans

Een eerste kleine, maar desalniettemin belangrijke opmerking die ik wil maken is indien je beslist het boek te lezen, niet onmiddellijk de achterflap er bij te nemen. Naar mijn mening worden er daar in het tweede deel van de korte inhoud door bepaalde woordspelingen toch wel spoilers prijsgegeven. Door de woordkeuze kan je als geoefend lezer al een beetje achterhalen wie Laura is, ik heb dan ook bewust gekozen een iets andere woordkeuze te geven in mijn korte inhoud hierboven, waardoor ik hopelijk geen spoilers heb vermeld.
Karin Slaughter heeft een zeer gedetailleerde schrijfstijl, dit is iets dat ik altijd wel apprecieer in een boek, maar hier kabbelt het verhaal daardoor langzaam vooruit en worden er geen specifieke accenten meer gelegd. Bepaalde details zijn overbodig waardoor het volledige verhaal nogal ‘te’ secuur overkomt. Hierdoor mist het verhaal de vaart die je van een thriller verwacht.
Voor een Europese lezer is dit verhaal ook zeer Amerikaans: een enkeling die met een revolver een bloedbad aanricht, Laura’s verleden (om spoilers te voorkomen zal ik hier niet aanhalen wat uit Laura’s verleden), geld is macht, de ‘American dream’ van Jane en Clara om beroemd te worden, corruptie… aanvankelijk vond ik het boek dan ook wat ongeloofwaardig overkomen, maar dit klopt niet. Als ik er verder over nadenk past dit wel in de huidige Amerikaanse tijdsgeest
Het boek bestaat uit verschillende delen, telkens met een tijdsindeling. Leuk hieraan vind ik dat het boek zich in het heden afspeelt, augustus 2018. Aan de hand van flashbacks leren we ook wat er in het verleden is gebeurd met Laura en hoe ze in haar huidige situatie is terechtgekomen. Het was spannend om uit de zoeken welk personage Laura was in de fragmenten met de flashbacks, hierdoor werd je als lezer geprikkeld om sneller door te lezen
Op Goodreads kan je bij het boek een noot van de auteur vinden. Deze heeft mij wel een meerwaarde gegeven en zorgde dat ik hoofdpersonages beter begreep. Karin wou met dit boek de moeder-dochter relatie wat extra in het daglicht plaatsen. Hierin is zij met glans geslaagd. Het verhaal haalt duidelijk aan hoe de band tussen een moeder en een dochter sterk en onbreekbaar is. Laura doet er alles aan om Andrea te beschermen. Beide personages worden dan ook op een zeer sterke wijze neergezet door de auteur. Als lezer voel je mee met beiden en leer je hen ook zeer goed kennen. Andrea zie je groeien tijdens het verhaal van als het ware een soort van nietsnut, die niet goed weet wat gedaan met haar leven, naar een sterke vrouw met karakter.
Ook de nevenpersonages zoals Jasper, Nick, Paula en zelfs Mike worden door de auteur en haar gedetailleerde, beeldende schrijfwijze goed in beeld gebracht. Hierdoor zie je als lezer het boek als een film aan je voorbij gaan tijdens het lezen. De personages zijn erg aan elkaar gewaagd en dagen elkaar constant uit, wat soms naar kat en muis spelletjes leidt.
Dan nog de plot, zoals eerder aangehaald kan deze voor de Europese lezers nogal Amerikaans overkomen, waardoor het op het eerste gezicht wat onwaarschijnlijk lijkt. Het is goed uitgewerkt, maar het gaat niet snel vooruit door de vele details, het boek bestaat uit een 500-tal pagina’s en omschrijft een periode van zes dagen. Voor mij had een deel van deze details weggelaten kunnen worden waardoor het wat vlotter zou lezen. Ook vind ik de plot niet zo origineel, de verschillende thema’s komen tegenwoordig vaak voor in zowel fictie als non-fictie, maar het is natuurlijk wel een actueel thema. De afgelopen maanden horen we namelijk vaak over een enkeling die een of ander bloedbad heeft aangericht, denk hier maar aan de schietpartij in Houston afgelopen maand. Kortom het verhaal zit al bij al goed in elkaar en op het einde past de puzzel netjes in elkaar, zoals je van een goede thriller verwacht. Dit is een spannende thriller en voor mij een interessante kennismaking met deze welgekende auteur. ‘Gespleten’ is een spannend verhaal, goed gesc


5 / 5

Spannend!

Het verhaal wordt geschreven uit twee perspectieven en speelt zich af in twee verschillende tijdperken.Hoewel de twee vrouwen in de twee verschillende tijdperken op het eerste oog niets met elkaar te maken lijken te hebben. Kan bijna niet anders of er moet wel een connectie zijn. Of dit inderdaad zo blijkt te zijn zul je zelf moet en gaan lezen.Het verhaal is beeldend en realistisch beschreven. Dit boek is een mustread! In een klap verandert het onbeduidende leven van Andrea Cooper. Een traumatische gebeurtenis zorgt ervoor dat Andrea het vermoeden krijgt dat haar moeder allerlei geheimen verborgen houdt. Maar ja, kent een dochter ooit echt haar moeder?


5 / 5

Spannend!

Het verhaal wordt geschreven uit twee perspectieven en speelt zich af in twee verschillende tijdperken.Hoewel de twee vrouwen in de twee verschillende tijdperken op het eerste oog niets met elkaar te maken lijken te hebben. Kan bijna niet anders of er moet wel een connectie zijn. Of dit inderdaad zo blijkt te zijn zul je zelf moet en gaan lezen.Het verhaal is beeldend en realistisch beschreven. Dit boek is een mustread! In een klap verandert het onbeduidende leven van Andrea Cooper. Een traumatische gebeurtenis zorgt ervoor dat Andrea het vermoeden krijgt dat haar moeder allerlei geheimen verborgen houdt. Maar ja, kent een dochter ooit echt haar moeder?Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Gespleten
Gespleten
Karin Slaughter
Paperback  496 paginas
1999