Gespleten Paperback

Gespleten
 

Samenvatting

'Karin Slaughter is wederom in bloedvorm.' ★★★★ Telegraaf Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag in een bloedbad...Meer Gespleten Lees meer

Product Informatie

Auteur

Karin Slaughter

Taal

Nederlands

Uitgever

HarperCollins

ISBN

9789402701562

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire thrillers

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2018

Pagina's

496

Formaat

216 x 40 x 40 mm

Vertaler

Ineke Lenting

Samenvatting

'Karin Slaughter is wederom in bloedvorm.' ★★★★ Telegraaf Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag in een bloedbad...Meer Gespleten Lees meer

Paperback
496 pagina's
€ 19 99
Gebonden € 24,99
eBook € 6,99
13,99

Bekijk alles van Karin Slaughter
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


'Karin Slaughter is wederom in bloedvorm.' ★★★★ Telegraaf Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag in een bloedbad verandert, ziet Andrea een heel andere kant van haar. De koelbloedigheid waarmee Laura de schutter overmeestert en doodt, verbijstert Andrea. Dan blijkt dat Laura zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam en dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld gelogen is. Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En hoe kun je iemand nog vertrouwen die een leugenaar, of erger, blijkt te zijn? Sterke personages, bloedstollende spanning, met verve en vakmanschap geschreven: Karin Slaughter verbluft opnieuw. 'Karin Slaughter is adembenemend sterk in haar deconstructie van Laura, het übermoederdier in wie goed en kwaad een verbluffend spel spelen.' Knack 'Gruwelijk knap opgeschreven.' de Volkskrant 'Vakwerk.' De Standaard 'Waanzinnig goed.' Twan Huys


Product Informatie

Auteur

Karin Slaughter

Taal

Nederlands

Uitgever

HarperCollins

ISBN

9789402701562

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire thrillers

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2018

Pagina's

496

Formaat

216 x 40 x 40 mm

Vertaler

Ineke Lenting

Beoordelingen

‘Gespleten’- Karin Slaughter4 / 5

Reis door de tijd

De nieuwste loot aan de stam met veel titels van Karin Slaughter kreeg promotionele aandacht via een gratis leesfragment. Dit miniboekje ondersteunde de aandacht voor dit boek ruim voor verschijningsdatum.

Als Laura Oliver en haar dochter Andrea (of liever Andy) lunchen voor Andrea’s verjaardag en Laura een gesprek gaande probeert te houden, voert Andrea in haar gedachten een monoloog. Ze overziet haar mislukte leven.
Terwijl de op zichzelf staande conversaties voortkabbelen begint een man te schieten, vermoordt twee vrouwen waarmee Laura ook in gesprek geraakt is en dreigt Andrea neer te schieten. Dan grijpt Laura gewelddadig en verbazingwekkend professioneel in. Resultaat, de jonge schutter, die een relatie probleem heeft, overleeft Laura's actie niet. Haar actie lokt politieonderzoek uit en blijkt opmaat voor ontwikkelingen die voor Andrea bedreigend worden. Van moord tot vlucht naar een onbekende toekomst is het gevolg. Andrea wil erachter komen waarom haar moeder kon doen wat zij deed. Ze wil Laura's verleden kunnen verklaren. Andrea zoekt naar de waarheid en komt wel stukje bij beetje aan namen en details, maar heeft niet overal een verklaring voor en overziet niet een compleet plaatje. Wie was Laura, hoe ziet haar verleden eruit, wat is er ooit in haar leven gebeurt?

Flashbacks brengen de lezer in het verhaal steeds, om en om, van het heden terug naar het jaar 1986. Naar een wanhoopsdaad, naar een idealistisch gedreven moord, naar een ragfijn spel van ontvoering tot een terroristisch plan waarbij alles eindigt in een onverwachte climax. Tegelijk komt Andrea in het nu geleidelijk aan meer en meer op het spoor van gebeurtenissen en mensen die haar moeders leven bepaald hebben.
Het toen en nu zijn aan het einde knap verweven tot een passende ontknoping waar verleden en heden elkaar kruisen. Slaughter is erin geslaagd om niet alleen een knap en origineel boek af te leveren, maar ook een complexe verhalenbrei tot een uitgedokterd geheel af te leveren.


4 / 5

Mysterieus

‘Gespleten’ van Karin Slaughter is mysterieus, maar ook een tikkeltje ingewikkeld als je eraan begint. Je weet namelijk dat je vanuit Andrea leest over haar moeder Laura. Maar dat er een hele andere verhaallijn bijkomt met verschillende personages uit het verleden was nog een raadsel. Dit was daarom ook even inkomen. Ik beloof je dan wel: het komt allemaal goed. Op een gegeven moment ga je ook vol vertrouwen die hoofdstukken lezen en dan komen de puzzelstukjes weer bij elkaar. Eigenlijk ben je gewoon een beetje Andrea: zij weet ook niet wat haar overkomt als ze haar moeder iemand ziet vermoorden. Maar als ze dan wordt weggestuurd door haar moeder gaat ze op onderzoek uit. En daar stuit ze op gebeurtenissen die het levenslicht niet kunnen verdragen. Dat is ook de reden dat je in ieder geval met haar een band op kan bouwen: je herkent haar emoties. Het boek wist mij echter niet voor de volle honderd procent over de streep te trekken om alle boeken van Karin Slaughter te lezen. Maar ik ben wel blij dat ik ‘Gespleten’ een kans heb gegeven. Het was een origineel verhaal, met een bijzondere opbouw en een prima schrijfstijl. Niet altijd even spannend of verrassend, maar goed genoeg voor aardig wat uurtjes leesplezier.


4 / 5

Gespleten

In het begin is de verhaallijn door de 2 perspektiven en 2 tijdzones moeilijk te volgen. Vanaf het midden ongeveer wordt het dan logischer en ook spannender.


3 / 5

Spanning totaal uit het oog verloren

De vierde standalone alweer van de Amerikaanse bestseller auteur Karin Slaughter. Na Veroordeeld, Mooie meisjes en Goede dochter is er nu Gespleten. De fans wachten ieder jaar maar weer op een nieuwe Will en Sara, maar moet nog even geduld hebben. Doet ze hier goed aan?

Als Andrea (Andy) Cooper aan het lunchen is met haar moeder, is er plotseling een schietpartij in het restaurant waarbij twee vrouwen om het leven komen. Haar moeder treedt heldhaftig op, maar laat Andy in verbijstering achter, het gedrag van haar moeder roept allerlei vragen op. Wat dreef haar en vooral wat drijft haar gedrag na de schietpartij? Heeft ze misschien een leven waar Andy niets vanaf weet?

Karin Slaughter introduceert twee verhalenlijnen in Gespleten, allereerst Andy, maar ook een verhaallijn in 1986. De tweede verhaallijn zorgt voor grote verwarring, zeker in het eerste deel van het boek. De connectie met het reeds gelezen verhaal is totaal weg en leidt tot grote verwarring, traagheid en zelfs een gebrek aan spanning. Ja, een gebrek aan spanning tijdens het lezen van een boek van Karin Slaughter, dat is nog niet eerder voorgekomen. Al was de laatste standalone, Goede dochter, misschien al een beetje meer voorspelbaar.

Er is heel veel geduld nodig voor je als lezer de connectie tussen de twee verhaallijnen gaat zien en het verhaal langzaam weer interessanter wordt. Hierin herken je Karin Slaughter totaal niet en dit maakt Gespleten dan ook haar minste boek tot nu toe en zaait grote twijfel. Ze lijkt met het boek vooral een boodschap te willen overbrengen en verliest de spanning totaal uit het oog.

Gespleten is geen moment sprankelend en spannend. Origineel is het verhaal zeker wel, maar het mist als het ware de herkenbare touch van Karin Slaughter. Zeker geen pageturner en dat is jammer. Het verhaal had zeker de potentie voor een spannende roadmovie van Andy.


5 / 5

gespleten

lees het voor de 2e x zo spannend.
Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Gespleten
Gespleten
Karin Slaughter
Paperback  496 paginas
1999