Gespleten Paperback

Bijzondere editie alleen bij Bruna verkrijgbaar

Gespleten
 

Samenvatting

Alleen bij Bruna verkrijgbaar: deze bijzondere editie van 'Gespleten'. Deze editie heeft een uniek bedrukte zijkant. Meer Gespleten Lees meer

Product Informatie

Auteur

Karin Slaughter

Taal

Nederlands

Uitgever

HarperCollins

ISBN

9789402702095

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire thrillers , Homepage carrousel top100 , Thriller top 10 , Bruna Top 100

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2018

Pagina's

496

Formaat

215 x 136 x 41 mm

Vertaler

Ineke Lenting

Samenvatting

Alleen bij Bruna verkrijgbaar: deze bijzondere editie van 'Gespleten'. Deze editie heeft een uniek bedrukte zijkant. Meer Gespleten Lees meer

Paperback
496 pagina's
€ 19 99
Gebonden € 24,99
eBook € 13,99

Bekijk alles van Karin Slaughter
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag in een bloedbad verandert, ziet Andrea een heel andere kant van haar. De koelbloedigheid waarmee Laura de schutter overmeestert en doodt, verbijstert Andrea. Dan blijkt dat Laura zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam en dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld gelogen is. Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En hoe kun je iemand nog vertrouwen die een leugenaar, of erger, blijkt te zijn? Sterke personages, bloedstollende spanning, met verve en vakmanschap geschreven: Karin Slaughter verbluft opnieuw. 'Gruwelijk knap opgeschreven.' de Volkskrant 'Vakwerk.' De Standaard 'Waanzinnig goed.' Twan Huys


Product Informatie

Auteur

Karin Slaughter

Taal

Nederlands

Uitgever

HarperCollins

ISBN

9789402702095

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire thrillers , Homepage carrousel top100 , Thriller top 10 , Bruna Top 100

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2018

Pagina's

496

Formaat

215 x 136 x 41 mm

Vertaler

Ineke Lenting

Beoordelingen

‘Gespleten’- Karin Slaughter5 / 5

gespleten

lees het voor de 2e x zo spannend.


3 / 5

gespleten

Gespleten van Karin Slaughter, een boek waar ik van te voren erg hoge verwachtingen van had. Ik vind de boeken van Slaughter normaal gesproken erg goed, vol spanning en met een duidelijk herkenbare schrijfstijl.
Helaas heeft dit boek mijn verwachtingen niet waargemaakt, het voelde bijna alsof ik een boek van een andere schrijver aan het lezen was. Het was zeker niet slecht, maar ik vond het wel vergezocht en niet echt overkomen. Ook gingen de personages totaal niet leven voor mij, wat ik in haar andere boeken altijd wel heb.
Het las niet als een typisch Slaughter boek, maar misschien als je aan het boek begint als zijnde een willekeurige thriller dat je mening over dit boek heel anders zal zijn. Het is namelijk geen slecht boek, de schrijfstijl is prettig en ik wilde ook echt wel verder lezen.
Maar toch heeft het boek mij dus niet gebracht wat ik had verwacht of op had gehoopt. Ik hoop dat een volgend boek weer duidelijk herkenbaar zal zijn. Het voordeel van dit boek is dat het geen onderdeel is van de serie, je kunt het dus prima los lezen!


5 / 5

My Queen, I kneel for you, yet again!

"Ken je dat zinnetje uit de film, als iemand zegt: "Ik schiet je kop van je romp"? Dat gebeurt dus. Dat gebeurt dus echt." ~ p79.

Karin Slaughter doet wederom waar ze goed in is: een thriller schrijven waarbij je als lezer op het puntje van je stoel blijft lezen! Details waarvan het kippevel over je rug kruipt en een plot waar je een puntje aan kunt zuigen. De titel 'Queen of Crime' heeft ze niet voor niets!

"Ze begreep inmiddels dat als je iemand had gevonden, dat nog niet wilde zeggen dat je de waarheid te horen kreeg. Of dat zo iemand geen geweer op je borst richtte." ~ p365.

In Gespleten lees je het verhaal van Andrea Cooper. Wanneer het restaurant waar zij met haar moeder, Laura, aan het lunchen is onder vuur wordt genomen, ziet zij een kant van haar die ze niet kende. Laura weet de schutter zonder zichtbare angst te overmeesteren en te doden, met alle gevolgen van dien. Is haar moeder wel wie ze denkt dat ze is, of leeft ze al 30 jaar in een leugen? Wat is er zo erg dat haar dat andere haar liever dood dan levend zien? Heden en verleden wisselen zich elkaar af op een manier zoals alleen Karin Slaughter dat kan schrijven. Langzaam maar zeker valt de puzzel voor zowel Andrea als de lezer op zijn plek, en krijgt het verhaal zijn volledige vorm tot de uiteindelijke climax. Geen enkel moment wordt het verhaal saai, of verslapt de aandacht. Personages zijn sterk, hebben bestaansrecht, zelfs de kleinste rollen. De karakter ontwikkeling van Andrea, het verleden van haar moeder, de macht van 1 man, de kracht van woede, angst, wraak, leugens. Al die losse ingredienten die een geweldig geheel vormen tijdens het roeren. Een boek dat je eigenlijk niet neer wilt leggen tijdens het lezen, waar je 's nacht voor wakker wilt blijven en tot de zon op komt in wil blijven lezen. Net zolang totdat je laatste zin leest en het met een zucht kan neerleegen. Dat is de kracht waarmee Slaughter schrijft. Ook nu weer!

"Ik ben niemand, en dat is precies wie ik wilde zijn." ~ p382.

Ik geloof dat iedereen inmiddels wel weet dat ik een echt Slaughter-fan ben. Toch is het iedere keer weer spannend of ze het ook dit keer weer waar gaat maken. De liefde was er gelukkig echt weer vanaf de eerste pagina!!! Het moet geen verrassing zijn dat ik niet anders kan dan een dikke 5 sterren geven... My queen, I kneel for you, yet again!


4 / 5

échte Karin Slaughter, niet 100% mijn ding

Als fan van Karin Slaughter kijk ik natuurlijk steeds vol verwachting uit naar nieuw materiaal. Deze keer was dat wederom het geval en toen het boek op de mat viel - dank HarperCollins Holland - wou ik eigenlijk onmiddellijk starten. Helaas gaan examens voor ... .
Toen ik dan wel tijd had om te starten was ik direct gefascineerd door de proloog van een onbekende vrouw, die een soort van bekentenis afgelegde, maar voor wat? En wie was ze? Dat ik niet meteen antwoord zou krijgen op de volgende pagina's had ik verwacht. Dat het haast gelijk een rollercoaster ging zijn, niet.
De eerste hoofdstukken, die zich afspelen in het heden, volgen Andrea - ook wel Andy genoemd - en haar moeder Laura. Het zijn eerder meer Andy's hoofdstukken en haar kennis van haar moeder of beter haar niet kennis, haar ontdekkingen. Wat weet Andrea eigenlijk werkelijk van haar moeder? De zoektocht naar haar 'echte' mama onderga je samen met haar en dat zorgt voor heel wat spanning en pit in het boek.
Telkens er dan een twist is in het heden, springt Slaughter naar het verleden en al besef je dat er waarschijnlijk een link moet zijn, merk je het niet te vlug. Integendeel, het leest in het begin echt als een apart verhaal uit de jaren '80 en het kan me matig boeien. Niet dat er niets gebeurd, maar het werd wat afgeraffeld? Het was niet verrassend genoeg?
Ik had ook een paar keer het gevoel dat ik iets had mislezen en toen ik herlas, was het echt een fout in het verhaal. Of een flashback zonder de witruimte bv. zodat de overgang verwarrend overkwam. Het was niet echt helemaal mijn ding en las vaak verder om naar de Andy-hoofdstukken te kunnen. Jammer!
Toch ga je me niet horen zeggen dat ik het een slecht boek vond. Anders lees je het niet op twee dagen uit! Het was alleen niet 100% mijn ding, al was het wel een échte Karin Slaughter. Ze schuwt wederom geen enkel thema en geeft daardoor toch wel wat kritiek op het Amerika van toen en nu. Ze beschrijft de dingen heerlijk op haar manier en de personages en hun conversaties zijn sterk uitgewerkt. Dat alles zorgt dat je wordt voortgestuwd en het boek toch vlugger uitleest dan je wil en dat is spijtig ... . Het wachten herbegint weer!
Hopelijk nu eens op een Will Trent-boek? Al is een ander verhaal ook dik oké, maar ik mis hem en ik ben waarschijnlijk niet alleen.


5 / 5

Gespleten, een psychologische rollercoaster waarbij uitstapp

Er is er maar één de Queen of Thrillers en dat is; Karin Slaughter. Elk boek weer overtreft zij zichzelf. Naar een nieuw boek van haar wordt reikhalzend uitgekeken door de echte fans. En dan komt ze met Gespleten. Gaat zij zichzelf weer overtreffen?
“Van het ene op het andere moment voelde de lucht anders”
Andy Cooper laat New York achter zich en keert terug naar Belle Ilse, om voor haar zieke moeder te zorgen. Wanneer haar moeder uit het niets een aanslag weet te verijdelen, blijkt dat haar moeder al dertigjaar een dubbelleven leidt. Hoe goed kent Andy haar moeder eigenlijk en wie is zij zelf als ze niet eens weet wie haar moeder is?
“Ze wilde ons begraven…. Ze wisten niet dat we zaadjes waren..”
Een proloog waar je U tegen zegt, geen idee wat Slaughter hier mee wil vertellen. Het maakt je nieuwsgierig en gretig. Een begin zoals we gewend zijn van Karin Slaughter, trekkend en mysterieus, in volle vaart geschreven waardoor je gekluisterd bent aan de bladzijdes. Persoonlijk blijf ik mij verbazen over de kracht van Karin Slaughter, elk boek weer weet zij het beste bij zichzelf naar boven te halen.
Gespleten neemt je mee in een rollercoaster van vraagtekens, geen idee waar het heen gaat geen idee naar de ware toedracht en de beweegredenen van de karakters. Je komt in een leesflow, elke wending ben je verrast en de vraagtekens blijven overheersen. Subliem.
Het verhaal, opgedeeld in twee delen, het heden en de jaren 80 van de vorige eeuw weten je te boeien, heel gedegen geeft Slaughter je informatie over de ware toedracht, maar wel zo gedegen dat de puzzelstukjes heel voorzichtig in elkaar vallen. Tot vlak voor de epiloog wordt het duidelijk, maar zelfs in de epiloog heeft Slaughter je nog te in haar macht.
Gespleten is een psychologisch hoogstandje, waar je geen genoeg van zult krijgen.
Lieve Leesgroet Moon


Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Gespleten
Gespleten
Karin Slaughter
Paperback  496 paginas
1999