Handboek jongeren en religie
Handboek jongeren en religie
Handboek jongeren en religie
Handboek jongeren en religie
Nederlands
224

>> Bij aanbieding: geleverd met A-korting vanaf 3 ex. (met RvR)

Na lange tijd weer een nieuw handboek over jongeren en religie; met actueel onderzoek, best practices, tips en contactadressen - Voor het eerst is ook de situatie van moslimjongeren in Nederland in kaart gebracht!

Flaptekst:
Zappers, relishoppers, legobouwers. Jongeren in Nederland; je ziet ze nauwelijks nog in de kerk of de moskee. Toch zijn ze wel degelijk bezig met zingeving en religieuze activiteiten. Ze bewegen zich in diffuse sociale netwerken en zijn moeilijk te traceren, laat staan langdurig te binden. Hoe stellen deze jongeren hun eigen bouwpakket van zingeving samen en waaruit kiezen ze? Uit de tradities van de grote wereldreligies? En waaruit nog meer? Welk effect heeft de religieuze erfenis van ouders op jongeren? Welke bronnen boren moslimjongeren aan voor hun religieuze zingeving? Wat voor adviezen kunnen jongerenwerkers geven aan religieuze instituten?

Het Handboek Jongeren religie toont de stand van zaken en laat zien welke rol voor godsdienstige instituten als de kerk en de moskee kan zijn weggelegd. Met behulp van een nuttige typologie van de verschillende groepen jongeren wordt het veld van religieus jongerenwerk inzichtelijk. Actueel onderzoek door verschillende specialisten in het veld van jongerenpastoraat, jeugdwerk en islamitisch jongerenwerk, wordt afgewisseld met best practices: voorbeelden van succesvolle projecten met jongeren, waaronder swingende jeugdkerken uit neo-evangelicale hoek, eucharistievieringen voor tieners, een bezoekgroep voor jonge gedetineerde moslims en een Ramadan festival. Bij de best practices worden telkens ook tips, contactgegevens én valkuilen vermeld.

Met bijdragen van Nora Asrami, Angela Berben-Schuring, Clazien Broekhoff-
Bosman, Monique van Dijk-Groeneboer, Toke Elshof, Joris Kregting,
Martijn de Koning, Jacques Maas, Johan Roeland en Hijme Stoffels.

AGENDA:
- Symposium over Jongeren in religie op de Faculteit Katholieke Theologie
Utrecht op donderdag 11 nov 2010, zie www.uvt/fkt
- Kloosterweekend op 28 en 29 jan 2011 in het Dominicanenklooster te Huissen

0 | 0

  • : 9789079578184
  • : Nederlands
  • : Hardcover
  • : 224
  • : oktober 2010
  • : 517
  • : 248 x 164 x 18 mm.
  • : Religie: algemeen; Religieuze opvoeding